Egyik nap délután voltam dolgozni a héten. Nagyon elhúzódott minden, pontban este 8-kor léptem be a lakásba, ahol férjecském azzal fogadott, hogy: aztán jó kiadós vacsorát készíts! S ha figyelembe vesszük, hogy ezután még átöltöztem, megdédelgettem egy kicsit a lányaimat, darált marhahúst és padlizsánt olvasztottam, és 9 óra 20 perckor már ültünk asztalhoz, hát eléggé gyors fogásnak is mondható. Jaj, és közben még egy jó adag dévérkeszeget is megsütöttem csemege gyanánt a férjemnek, nehogy éhen haljon, amíg a vacsora készen lesz.:)
Igaz, nem a fotogenitásáról fog elhíresülni ez a fogás, de annál finomabb:
Spagetti padlizsános, húsos szósszal
Hozzávalók 4-5 személyre: 50 dkg spagetti, 1 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 50 dkg darált marha- vagy csirkehús, 2 paradicsom, 25-30 dkg mélyhűtött padlizsánhús, kb. 2 dl paradicsomlé, só, bors, olaj, friss csomborlevelek, csilipehely ízlés szerint.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst is. Addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik, és kissé szét nem esik, majd gyakran kavargatva hagyjuk saját levében párolódni. Ha szükséges, az elfővő folyadékot kevés forró vízzel pótoljuk. Közben sózzuk és borsozzuk, majd amikor a hús már félpuhára főtt (kb. 20 perc után), hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott paradicsomot, és együtt készre főzzük. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és kifőzzük benne a spagettit. Leszűrjük, és melegen tartjuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kis kockákra vágott padlizsánhúst, hozzáöntjük a paradicsomlevet, rászórjuk a finomra aprított csombort, ha szükséges, utánasózunk, és borsozunk, majd 2-3 perc alatt jól összeforraljuk. Ha a szósz túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, és utána ismét jól kiforraljuk. Miután elkészült, a szószt a leszűrt tésztához öntjük, alaposan összeforgatjuk, és már tálaljuk is.
Ebben a formában szétválasztó diétában nem fogyasztható, ellenben ha elhagyjuk belőle a húst, akkor kitűnő tésztanapi étel, ha pedig nem tésztával esszük, akkor húsnapon ehető.
KAL - 2018.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. szeptember 8., szombat
Spagetti padlizsános, húsos szósszal
Egyik nap délután voltam dolgozni a héten. Nagyon elhúzódott minden, pontban este 8-kor léptem be a lakásba, ahol férjecském azzal fogadott, hogy: aztán jó kiadós vacsorát készíts! S ha figyelembe vesszük, hogy ezután még átöltöztem, megdédelgettem egy kicsit a lányaimat, darált marhahúst és padlizsánt olvasztottam, és 9 óra 20 perckor már ültünk asztalhoz, hát eléggé gyors fogásnak is mondható. Jaj, és közben még egy jó adag dévérkeszeget is megsütöttem csemege gyanánt a férjemnek, nehogy éhen haljon, amíg a vacsora készen lesz.:)
Igaz, nem a fotogenitásáról fog elhíresülni ez a fogás, de annál finomabb:
Spagetti padlizsános, húsos szósszal
Hozzávalók 4-5 személyre: 50 dkg spagetti, 1 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 50 dkg darált marha- vagy csirkehús, 2 paradicsom, 25-30 dkg mélyhűtött padlizsánhús, kb. 2 dl paradicsomlé, só, bors, olaj, friss csomborlevelek, csilipehely ízlés szerint.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst is. Addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik, és kissé szét nem esik, majd gyakran kavargatva hagyjuk saját levében párolódni. Ha szükséges, az elfővő folyadékot kevés forró vízzel pótoljuk. Közben sózzuk és borsozzuk, majd amikor a hús már félpuhára főtt (kb. 20 perc után), hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott paradicsomot, és együtt készre főzzük. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és kifőzzük benne a spagettit. Leszűrjük, és melegen tartjuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kis kockákra vágott padlizsánhúst, hozzáöntjük a paradicsomlevet, rászórjuk a finomra aprított csombort, ha szükséges, utánasózunk, és borsozunk, majd 2-3 perc alatt jól összeforraljuk. Ha a szósz túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, és utána ismét jól kiforraljuk. Miután elkészült, a szószt a leszűrt tésztához öntjük, alaposan összeforgatjuk, és már tálaljuk is.
Ebben a formában szétválasztó diétában nem fogyasztható, ellenben ha elhagyjuk belőle a húst, akkor kitűnő tésztanapi étel, ha pedig nem tésztával esszük, akkor húsnapon ehető.
KAL - 2018.
Igaz, nem a fotogenitásáról fog elhíresülni ez a fogás, de annál finomabb:
Spagetti padlizsános, húsos szósszal
Hozzávalók 4-5 személyre: 50 dkg spagetti, 1 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 50 dkg darált marha- vagy csirkehús, 2 paradicsom, 25-30 dkg mélyhűtött padlizsánhús, kb. 2 dl paradicsomlé, só, bors, olaj, friss csomborlevelek, csilipehely ízlés szerint.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst is. Addig kevergetjük, míg a hús ki nem fehéredik, és kissé szét nem esik, majd gyakran kavargatva hagyjuk saját levében párolódni. Ha szükséges, az elfővő folyadékot kevés forró vízzel pótoljuk. Közben sózzuk és borsozzuk, majd amikor a hús már félpuhára főtt (kb. 20 perc után), hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott paradicsomot, és együtt készre főzzük. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és kifőzzük benne a spagettit. Leszűrjük, és melegen tartjuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kis kockákra vágott padlizsánhúst, hozzáöntjük a paradicsomlevet, rászórjuk a finomra aprított csombort, ha szükséges, utánasózunk, és borsozunk, majd 2-3 perc alatt jól összeforraljuk. Ha a szósz túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, és utána ismét jól kiforraljuk. Miután elkészült, a szószt a leszűrt tésztához öntjük, alaposan összeforgatjuk, és már tálaljuk is.
Ebben a formában szétválasztó diétában nem fogyasztható, ellenben ha elhagyjuk belőle a húst, akkor kitűnő tésztanapi étel, ha pedig nem tésztával esszük, akkor húsnapon ehető.
KAL - 2018.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Én is szeretem az ilyesmit:)
Megjegyzés küldése