Ha valaki netán egy autentikus keleti receptet remél az alábbiakban, jobb, ha nem pazarolja tovább az idejét, mert nem. Egyszerűen csak egy curryval és gyömbérrel ízesített csirkés zöldséglevesről van szó, aminek egy különleges betétet találtam ki az itthon fellelhető alapanyagokból.
Currys zöldségleves sütőtökös rizsgombóccal
Hozzávalók: 1 csirke aprólékja, 3-4 sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 1 arasznyi póréhagyma vagy 1 közepes hagyma, 1 kicsi zsenge főzőtök, currypor, friss gyömbér, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só; a gombóchoz: 40 dkg főtt rizs, 12 dkg sütőtök, 1 kisebb tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 3-5 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítése: A csirkeaprólékot hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, leszedjük a habját. Ekkor beledobjuk a karikára vágott sárgarépát és póréhagymát meg a kis kockákra vágott zellert, megsózzuk, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 10 percig. Ezután hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott főzőtököt, ízlés szerint curryporral, reszelt friss gyömbérrel és bazsalikommal fűszerezzük, majd addig főzzük tovább, amíg a tök is meg nem puhul. Ezalatt finomra reszeljük a sütőtököt, illetve apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, és a főtt rizzsel, a tojással, illetve ízlés szerinti sóval és borssal alaposan összekavarjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható, de puha masszát kapjunk belőle. Nedves kézzel gombóccá formáljuk, és a levesbe dobjuk. Addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére (kb. 5 perc).
EGÉSZS: - 2013.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. október 18., csütörtök
Currys zöldségleves sütőtökös rizsgombóccal
Ha valaki netán egy autentikus keleti receptet remél az alábbiakban, jobb, ha nem pazarolja tovább az idejét, mert nem. Egyszerűen csak egy curryval és gyömbérrel ízesített csirkés zöldséglevesről van szó, aminek egy különleges betétet találtam ki az itthon fellelhető alapanyagokból.
Currys zöldségleves sütőtökös rizsgombóccal
Hozzávalók: 1 csirke aprólékja, 3-4 sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 1 arasznyi póréhagyma vagy 1 közepes hagyma, 1 kicsi zsenge főzőtök, currypor, friss gyömbér, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só; a gombóchoz: 40 dkg főtt rizs, 12 dkg sütőtök, 1 kisebb tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 3-5 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítése: A csirkeaprólékot hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, leszedjük a habját. Ekkor beledobjuk a karikára vágott sárgarépát és póréhagymát meg a kis kockákra vágott zellert, megsózzuk, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 10 percig. Ezután hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott főzőtököt, ízlés szerint curryporral, reszelt friss gyömbérrel és bazsalikommal fűszerezzük, majd addig főzzük tovább, amíg a tök is meg nem puhul. Ezalatt finomra reszeljük a sütőtököt, illetve apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, és a főtt rizzsel, a tojással, illetve ízlés szerinti sóval és borssal alaposan összekavarjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható, de puha masszát kapjunk belőle. Nedves kézzel gombóccá formáljuk, és a levesbe dobjuk. Addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére (kb. 5 perc).
EGÉSZS: - 2013.
Currys zöldségleves sütőtökös rizsgombóccal
Hozzávalók: 1 csirke aprólékja, 3-4 sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 1 arasznyi póréhagyma vagy 1 közepes hagyma, 1 kicsi zsenge főzőtök, currypor, friss gyömbér, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só; a gombóchoz: 40 dkg főtt rizs, 12 dkg sütőtök, 1 kisebb tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 3-5 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítése: A csirkeaprólékot hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, leszedjük a habját. Ekkor beledobjuk a karikára vágott sárgarépát és póréhagymát meg a kis kockákra vágott zellert, megsózzuk, és fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 10 percig. Ezután hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott főzőtököt, ízlés szerint curryporral, reszelt friss gyömbérrel és bazsalikommal fűszerezzük, majd addig főzzük tovább, amíg a tök is meg nem puhul. Ezalatt finomra reszeljük a sütőtököt, illetve apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, és a főtt rizzsel, a tojással, illetve ízlés szerinti sóval és borssal alaposan összekavarjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható, de puha masszát kapjunk belőle. Nedves kézzel gombóccá formáljuk, és a levesbe dobjuk. Addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére (kb. 5 perc).
EGÉSZS: - 2013.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Imádnám..pláne most, nagyon éhes vagyok :)
Megjegyzés küldése