Ezt az ételt már elég rég készítettem, de az emléke még most is nagyon eleven. Isteni lett. Hálát adok az új sütőmért! Amíg nem volt, fogalmam sem volt, hogy milyen lehetőségek rejlenek a sütőben sütésben... A recept megjelent az októberi Erdélyi konyhában is.:)
Fűszeres, sörös
kacsasült
Hozzávalók 4
személyre: 4 nagy konyhakész kacsacomb, só, bors, mediterrán húsfűszer, 2
evőkanál olívaolaj, 5 dl sör; a körethez: 50 dkg krumpli, 20 dkg zellergumó, 5
dkg vaj, 1,5-2 dl tej, só.
Elkészítése: A
kacsacombokat jól megmossuk, majd felitatjuk róluk a vizet. Bedörzsöljük sóval
és borssal, végül pedig megszórjuk mediterrán húsfűszerrel. Egy serpenyőben
felforrósítjuk az olajat, beletesszük a combokat bőrös felükkel lefele, és
hirtelen megpirítjuk őket, majd megfordítjuk, és – szintén nagy lángon – másik
felüket is megpirítjuk. Az elősütött húst hőálló edénybe tesszük át, aláöntjük
a sört, és lefedve előmelegített 150 fokos sütőbe toljuk. 1,5-2 órán át
sütjük-pároljuk, majd 220 fokon fedő nélkül 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
A körethez a krumplit és a zellert meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük.
Amikor megpuhult, összetörjük, majd a vajjal és a tejjel együtt habosra
kavarjuk.
EK - 2012/10
1 megjegyzés:
Még sosem ettem sőrrel sült húst, de ki kell próbálnom, mert nagyon guszta:)
Megjegyzés küldése