Nem, még nem karácsonyi receptek, mert még semmi karácsonyost nem készítettem az elmúlt héten. Inkább egy gyors reggeli- vagy vacsoraötlettel jövök. A nagy készülődésben ugyanis enni is kell valamit. :)
Halas rántotta
Hozzávalók 4 személyre: 10 tojás, 2 tonhalkonzerv (saját levében), 1 nagy sárgarépa, 5 cikk fkhagyma, só, bors, friss oregánó, 5 evőkanál olaj; a tálaláshoz: citrom, nyers sárgarépa.
Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a sárgarépát. Közben felverjük a tojásokat, sóval, borssal és aprított oregánóval ízesítjük, illetve leszűrjük a konzerveket. Amikor a sérgarépa már majdnem megpuhult, rádobjuk a zúzott fokhagymát, kettőt kavarunk rajta, és hozzáadjuk a halhúst. Néhány percig erős lángon kavargatjuk, míg zsírjára nem sül, majd ráöntjük a tojást, és továbbra is kavargatjuk, míg a tojás meg nem dermed. Friss kenyérrel, citromkarikákkal és nyers sárgarépával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. december 23., vasárnap
Halas rántotta
Nem, még nem karácsonyi receptek, mert még semmi karácsonyost nem készítettem az elmúlt héten. Inkább egy gyors reggeli- vagy vacsoraötlettel jövök. A nagy készülődésben ugyanis enni is kell valamit. :)
Halas rántotta
Hozzávalók 4 személyre: 10 tojás, 2 tonhalkonzerv (saját levében), 1 nagy sárgarépa, 5 cikk fkhagyma, só, bors, friss oregánó, 5 evőkanál olaj; a tálaláshoz: citrom, nyers sárgarépa.
Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a sárgarépát. Közben felverjük a tojásokat, sóval, borssal és aprított oregánóval ízesítjük, illetve leszűrjük a konzerveket. Amikor a sérgarépa már majdnem megpuhult, rádobjuk a zúzott fokhagymát, kettőt kavarunk rajta, és hozzáadjuk a halhúst. Néhány percig erős lángon kavargatjuk, míg zsírjára nem sül, majd ráöntjük a tojást, és továbbra is kavargatjuk, míg a tojás meg nem dermed. Friss kenyérrel, citromkarikákkal és nyers sárgarépával tálaljuk.
Halas rántotta
Hozzávalók 4 személyre: 10 tojás, 2 tonhalkonzerv (saját levében), 1 nagy sárgarépa, 5 cikk fkhagyma, só, bors, friss oregánó, 5 evőkanál olaj; a tálaláshoz: citrom, nyers sárgarépa.
Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a sárgarépát. Közben felverjük a tojásokat, sóval, borssal és aprított oregánóval ízesítjük, illetve leszűrjük a konzerveket. Amikor a sérgarépa már majdnem megpuhult, rádobjuk a zúzott fokhagymát, kettőt kavarunk rajta, és hozzáadjuk a halhúst. Néhány percig erős lángon kavargatjuk, míg zsírjára nem sül, majd ráöntjük a tojást, és továbbra is kavargatjuk, míg a tojás meg nem dermed. Friss kenyérrel, citromkarikákkal és nyers sárgarépával tálaljuk.
2 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
Boldog karácsonyt kívánok az egész családnak!
- 2012. december 23. 14:58
- trollanyu írta...
-
Kedves Edit, békés, meghitt ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)
- 2012. december 23. 23:47
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Boldog karácsonyt kívánok az egész családnak!
Kedves Edit, békés, meghitt ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)
Megjegyzés küldése