Bármennyire is pozitív embernek szoktam lenni, ez az évkezdet kissé próbára teszi az én optimizmusomat is. A félresikeredett kezdésnek végső soron a blog is kárát látja, hiszen itt a hónap közepe, de még nem sikerült posztolni minden szilveszteri ételünket.
Most következzen ez az isteni finom, különleges desszert, amit szilveszterkor ettünk. Mindenkinek nagyon ízlett.
Mézeskalácsízű panna cotta gránátalmazselével
Hozzávalók a pudinghoz 5 személyre: 6 dl tej, 4 dl habtejszín, 2-4 evőkanál fruktóz (vagy 4-6 evőkanál cukor), 20 g zselatinpor, 2 púpozott teáskanál mézeskalácsfűszer, csipetnyi só; a zseléhez: 2 gránátalma, 1 zöldcitrom (lime), 1-2 evőkanál fruktóz, 1 púpozott teáskanál zselatinpor (6-7 g).
Elkészítése: A zselatinport beáztatjuk 1/2 dl tejbe. Felforralunk 2 dl tejet, hozzáadjuk a mézeskalácsfűszert, és kavargatva 1-2 percig főzzük. Ezután átszűrjük, majd a fűszeres tejhez hozzáadjuk a többi tejet és 2 dl tejszínt. Ízlés szerint édesítjük, illetve csipetnyi sót adunk hozzá. Miután felforrt, félrehúzzuk a lángról, és belekeverjük a felolvasztott zselatint. Amikor langyosra hűlt, akkor elkeverjük a nem túl keményre vert maradék habtejszínnel, hideg vízzel kiöblített poharakba vagy kelyhekbe osztjuk szét, és a hűtőbe tesszük dermedni. A zseléhez a gránátalma levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a lime levét, és ha nem lett belőle 3 dl, vízzel kipótoljuk. Kb. 1/2 dl-nyi lébe beáztatjuk a zselatinport, majd a maradékot ízlés szerint édesítjük, és felforraljuk. Félrevesszük a lángról, belekeverjük a beáztatott zselatint, majd miután langyosra hűlt, egyenletesen szétoszlatjuk a megdermedt tejpuding tetején. Tálaláskor reszelt zöldcitromhéjjal díszítjük.
Megjegyzés: Amikor a tejet átszűrjük, használjunk egy nem túl sűrű szűrőt/szitát, mert a fűszer egy fura réteget képez a szűrőre, ami egy idő után kissé megnehezíti a tej átfolyását. De nem kell megijedni, ez ilyen. :) Csak folytatni kell a dolgokat a leírás szerint.
Tipp: Természetesen, mézzel is lehet édesíteni.
ADV. - 2014.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2014. január 15., szerda
Mézeskalácsízű panna cotta gránátalmazselével
Bármennyire is pozitív embernek szoktam lenni, ez az évkezdet kissé próbára teszi az én optimizmusomat is. A félresikeredett kezdésnek végső soron a blog is kárát látja, hiszen itt a hónap közepe, de még nem sikerült posztolni minden szilveszteri ételünket.
Most következzen ez az isteni finom, különleges desszert, amit szilveszterkor ettünk. Mindenkinek nagyon ízlett.
Mézeskalácsízű panna cotta gránátalmazselével
Hozzávalók a pudinghoz 5 személyre: 6 dl tej, 4 dl habtejszín, 2-4 evőkanál fruktóz (vagy 4-6 evőkanál cukor), 20 g zselatinpor, 2 púpozott teáskanál mézeskalácsfűszer, csipetnyi só; a zseléhez: 2 gránátalma, 1 zöldcitrom (lime), 1-2 evőkanál fruktóz, 1 púpozott teáskanál zselatinpor (6-7 g).
Elkészítése: A zselatinport beáztatjuk 1/2 dl tejbe. Felforralunk 2 dl tejet, hozzáadjuk a mézeskalácsfűszert, és kavargatva 1-2 percig főzzük. Ezután átszűrjük, majd a fűszeres tejhez hozzáadjuk a többi tejet és 2 dl tejszínt. Ízlés szerint édesítjük, illetve csipetnyi sót adunk hozzá. Miután felforrt, félrehúzzuk a lángról, és belekeverjük a felolvasztott zselatint. Amikor langyosra hűlt, akkor elkeverjük a nem túl keményre vert maradék habtejszínnel, hideg vízzel kiöblített poharakba vagy kelyhekbe osztjuk szét, és a hűtőbe tesszük dermedni. A zseléhez a gránátalma levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a lime levét, és ha nem lett belőle 3 dl, vízzel kipótoljuk. Kb. 1/2 dl-nyi lébe beáztatjuk a zselatinport, majd a maradékot ízlés szerint édesítjük, és felforraljuk. Félrevesszük a lángról, belekeverjük a beáztatott zselatint, majd miután langyosra hűlt, egyenletesen szétoszlatjuk a megdermedt tejpuding tetején. Tálaláskor reszelt zöldcitromhéjjal díszítjük.
Megjegyzés: Amikor a tejet átszűrjük, használjunk egy nem túl sűrű szűrőt/szitát, mert a fűszer egy fura réteget képez a szűrőre, ami egy idő után kissé megnehezíti a tej átfolyását. De nem kell megijedni, ez ilyen. :) Csak folytatni kell a dolgokat a leírás szerint.
Tipp: Természetesen, mézzel is lehet édesíteni.
ADV. - 2014.
Most következzen ez az isteni finom, különleges desszert, amit szilveszterkor ettünk. Mindenkinek nagyon ízlett.
Mézeskalácsízű panna cotta gránátalmazselével
Hozzávalók a pudinghoz 5 személyre: 6 dl tej, 4 dl habtejszín, 2-4 evőkanál fruktóz (vagy 4-6 evőkanál cukor), 20 g zselatinpor, 2 púpozott teáskanál mézeskalácsfűszer, csipetnyi só; a zseléhez: 2 gránátalma, 1 zöldcitrom (lime), 1-2 evőkanál fruktóz, 1 púpozott teáskanál zselatinpor (6-7 g).
Elkészítése: A zselatinport beáztatjuk 1/2 dl tejbe. Felforralunk 2 dl tejet, hozzáadjuk a mézeskalácsfűszert, és kavargatva 1-2 percig főzzük. Ezután átszűrjük, majd a fűszeres tejhez hozzáadjuk a többi tejet és 2 dl tejszínt. Ízlés szerint édesítjük, illetve csipetnyi sót adunk hozzá. Miután felforrt, félrehúzzuk a lángról, és belekeverjük a felolvasztott zselatint. Amikor langyosra hűlt, akkor elkeverjük a nem túl keményre vert maradék habtejszínnel, hideg vízzel kiöblített poharakba vagy kelyhekbe osztjuk szét, és a hűtőbe tesszük dermedni. A zseléhez a gránátalma levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a lime levét, és ha nem lett belőle 3 dl, vízzel kipótoljuk. Kb. 1/2 dl-nyi lébe beáztatjuk a zselatinport, majd a maradékot ízlés szerint édesítjük, és felforraljuk. Félrevesszük a lángról, belekeverjük a beáztatott zselatint, majd miután langyosra hűlt, egyenletesen szétoszlatjuk a megdermedt tejpuding tetején. Tálaláskor reszelt zöldcitromhéjjal díszítjük.
Megjegyzés: Amikor a tejet átszűrjük, használjunk egy nem túl sűrű szűrőt/szitát, mert a fűszer egy fura réteget képez a szűrőre, ami egy idő után kissé megnehezíti a tej átfolyását. De nem kell megijedni, ez ilyen. :) Csak folytatni kell a dolgokat a leírás szerint.
Tipp: Természetesen, mézzel is lehet édesíteni.
ADV. - 2014.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése