2014. február 12., szerda
"Rongyos" vöröslencseleves
Rongyos vöröslencseleves
Hozzávalók 5-6 személyre: 1 nagy hagyma, 2-3 sárgarépa, 40 dkg vöröslencse, olaj, só, almaecet, 1/2 teáskanál őrölt kömény, 1 tojás, 4 csapott evőkanál liszt, 2-4 evőkanál víz.
Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, a sárgarépátle kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt köményt, elkavarjuk, majd felöntjük kevés vízzel, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szűrőben, folyó víz alatt átmosott vöröslencsét, és felöntjük kb. négyszeres mennyiségű vízzel. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, vagy addig, amíg a lencse meg nem puhul. Ezután megsózzuk, illetve ha túl sűrű lett, tetszés szerint hígítjuk, és felforraljuk. A tojást simára keverjük a liszttel, kevés sóval és a kanalanként adagolt vízzel. Akkor jó a massza, ha folyamatosan szottyan a kanálról: nem egybefüggően folyik, de nem is áll meg a kanálon. Amikor a leves újraforrt, a lángot nagyon kicsire vesszük, és a galuskamasszát kiskanállal belecsorgatjuk a levesbe. 2-3 percig főzzük, majd ha szükséges, utánasózunk, és almaecettel kissé megsavanyítjuk. Tetszés szerint aprított petrezselyemzöldet is lehet szórni rá, illetve tejföllel is tálalhatjuk.
KAL - 2015.
2014. február 12., szerda
"Rongyos" vöröslencseleves
Rongyos vöröslencseleves
Hozzávalók 5-6 személyre: 1 nagy hagyma, 2-3 sárgarépa, 40 dkg vöröslencse, olaj, só, almaecet, 1/2 teáskanál őrölt kömény, 1 tojás, 4 csapott evőkanál liszt, 2-4 evőkanál víz.
Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, a sárgarépátle kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt köményt, elkavarjuk, majd felöntjük kevés vízzel, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szűrőben, folyó víz alatt átmosott vöröslencsét, és felöntjük kb. négyszeres mennyiségű vízzel. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, vagy addig, amíg a lencse meg nem puhul. Ezután megsózzuk, illetve ha túl sűrű lett, tetszés szerint hígítjuk, és felforraljuk. A tojást simára keverjük a liszttel, kevés sóval és a kanalanként adagolt vízzel. Akkor jó a massza, ha folyamatosan szottyan a kanálról: nem egybefüggően folyik, de nem is áll meg a kanálon. Amikor a leves újraforrt, a lángot nagyon kicsire vesszük, és a galuskamasszát kiskanállal belecsorgatjuk a levesbe. 2-3 percig főzzük, majd ha szükséges, utánasózunk, és almaecettel kissé megsavanyítjuk. Tetszés szerint aprított petrezselyemzöldet is lehet szórni rá, illetve tejföllel is tálalhatjuk.
KAL - 2015.
5 megjegyzés:
-
-
Wow, this article is pleasant, my younger sister is analyzing these things, so I am going to convey
her.
Here is my blog - football trophies - 2014. február 12. 18:38
- Zsófi írta...
-
Már egy ideje a könyvjelzők között figyel, ma elkészítettem. Nagyon finom! Köszönöm a receptet, azt hiszem ezek után fogok még böngészni az oldalon. :) És csak most látom, hogy Te is vásárhelyi vagy (én csak félig, itt tanulok). :)
- 2014. június 29. 20:45
- sedith írta...
-
Zsófi, örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett. Egyszerű, elég gyors kis leves, mégis jó tartalmas, laktató. Böngésszél nyogodtan a blogon, biztos találsz magadnak/magatoknak való finom ételeket rajta. :)
Én nem éppen vásárhelyi vagyok, a mellette lévő helységben lakom, de persze, munkám révén mindennapos a "kapcsolatom" a várossal. :) Te honnan jöttél ide tanulni? SOk sikert, ha még vannak vizsgáid, de amúgyis sok sikert a tanulásban! :)
- 2014. június 30. 9:30
- Zsófi írta...
-
Köszi! :) Most már vége a vizsgaidőszaknak, ma kezdtük a nyári gyakorlatot. Amúgy kézdivásárhelyi vagyok. :)
- 2014. július 7. 17:25
- sedith írta...
-
Zsófi, kitartást a gyakorlathoz! :) Szép nyarat kívánok! :) És még gyere a blogomra... :)
- 2014. július 7. 23:52
5 megjegyzés:
Wow, this article is pleasant, my younger sister is analyzing these things, so I am going to convey
her.
Here is my blog - football trophies
Már egy ideje a könyvjelzők között figyel, ma elkészítettem. Nagyon finom! Köszönöm a receptet, azt hiszem ezek után fogok még böngészni az oldalon. :) És csak most látom, hogy Te is vásárhelyi vagy (én csak félig, itt tanulok). :)
Zsófi, örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett. Egyszerű, elég gyors kis leves, mégis jó tartalmas, laktató. Böngésszél nyogodtan a blogon, biztos találsz magadnak/magatoknak való finom ételeket rajta. :)
Én nem éppen vásárhelyi vagyok, a mellette lévő helységben lakom, de persze, munkám révén mindennapos a "kapcsolatom" a várossal. :) Te honnan jöttél ide tanulni? SOk sikert, ha még vannak vizsgáid, de amúgyis sok sikert a tanulásban! :)
Köszi! :) Most már vége a vizsgaidőszaknak, ma kezdtük a nyári gyakorlatot. Amúgy kézdivásárhelyi vagyok. :)
Zsófi, kitartást a gyakorlathoz! :) Szép nyarat kívánok! :) És még gyere a blogomra... :)
Megjegyzés küldése