2014. február 14., péntek

Sült pisztráng sáfrányos rizzsel, vajas petrezselyemszósszal

Elég gyorsan elkészülő fogás, jó ütemezéssel kb. 40 perc alatt már ehető is.


Sült pisztráng sáfrányos rizzsel, vajas petrezselyemszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 4 konyhakész pisztráng (egyenként 25-30 dkg-osak), 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 teáskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi szerecsendió, 5-6 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt, 1,5 dl olaj; a rizshez: 2 evőkanál olívaolaj, 25 dkg rizs, pici sáfrány (6-7 szálacska), só; a szószhoz: 2 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, só.

Elkészítése: A rizzsel indítunk. Megpirítjuk a rizst az olívaolajon, majd felöntjük kb. dupla mennyiségű vízzel, enyhén megsózzuk, és hozzáadjuk a sáfrányt. Felforraljuk, majd mikor fölforrt, a lángot nagyon picire vesszük. 10-15 perc után a lángot elzárjuk, a rizst lefedjük, és hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet.
A fűszereket összekeverjük, és kívül-belül megszórjuk vele a halakat. Az olajat felforrósítjuk, és kettessével szép pirosra sütjük benne a lisztbe forgatott halakat. Papírtörlőre szedjük. A szószhoz fölforrósítjuk az olívaolajat, majd megolvasztjuk rajta a vajat. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, hagyjuk egyet-kettőt lobbanni, majd hozzáadjuk a citromlevet, és elkavarjuk. A halat tányérra tesszük, leöntjük petrezselyemszósszal, és sáfrányos rizst kínálunk mellé. Friss salátával is tálalhatjuk.

BA - 2015/11
KAL - 2015.
Related Posts with Thumbnails

2014. február 14., péntek

Sült pisztráng sáfrányos rizzsel, vajas petrezselyemszósszal

Elég gyorsan elkészülő fogás, jó ütemezéssel kb. 40 perc alatt már ehető is.


Sült pisztráng sáfrányos rizzsel, vajas petrezselyemszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 4 konyhakész pisztráng (egyenként 25-30 dkg-osak), 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 teáskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi szerecsendió, 5-6 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt, 1,5 dl olaj; a rizshez: 2 evőkanál olívaolaj, 25 dkg rizs, pici sáfrány (6-7 szálacska), só; a szószhoz: 2 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, só.

Elkészítése: A rizzsel indítunk. Megpirítjuk a rizst az olívaolajon, majd felöntjük kb. dupla mennyiségű vízzel, enyhén megsózzuk, és hozzáadjuk a sáfrányt. Felforraljuk, majd mikor fölforrt, a lángot nagyon picire vesszük. 10-15 perc után a lángot elzárjuk, a rizst lefedjük, és hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet.
A fűszereket összekeverjük, és kívül-belül megszórjuk vele a halakat. Az olajat felforrósítjuk, és kettessével szép pirosra sütjük benne a lisztbe forgatott halakat. Papírtörlőre szedjük. A szószhoz fölforrósítjuk az olívaolajat, majd megolvasztjuk rajta a vajat. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, hagyjuk egyet-kettőt lobbanni, majd hozzáadjuk a citromlevet, és elkavarjuk. A halat tányérra tesszük, leöntjük petrezselyemszósszal, és sáfrányos rizst kínálunk mellé. Friss salátával is tálalhatjuk.

BA - 2015/11
KAL - 2015.