2014. november 24., hétfő
Nyulas leves csipetkével
Nyulas leves csipetkével
Hozzávalók 5-6 személyre: 35-40 dkg húsos nyúlcsont (nálam a mellkasa és a gerinc nyak felőli része), 3 sárgarépa, 5-6 cikk fokhagyma, 1 paradicsomkonzerv (aprított) vagy nyáron 2-3 puha paradicsom, 2 tojás, 10+1-2 evőkanál liszt, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csontot hideg vízben főni tesszük, majd ha fölforrt a víz, lehabozzuk. Közepes lángon, fedő alatt félpuhára főzzük. Ekkor beledobjuk a kockára vágott sárgarépát meg a fele összezúzott fokhagymát, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a répa is félpuhára nem fő. Hozzáadjuk a paradicsomot (ha frisset használunk, előzőleg meghámozzuk és összedaraboljuk), és készre főzzük. Amíg a leves fő, a tojásokat felverjük, hozzáadunk kb. 1/2 mokkáskanálnyi sót, majd beledolgozzuk a 10 evőkanál lisztet. Amikor a tészta már szép sima, akkor lisztbe mártott ujjbeggyel apró darabkákat csipkedünk ki belőle, enyhén megsodorjuk, hogy gömbölydedek legyenek, és egy tálba tesszük őket. Időnként megszórjuk néhány csipetnyi liszttel, hogy nehogy összeragadjanak. Miután az összes elkészült, a csendesen lobogó levesbe tesszük, hozzáadjuk a maradék zúzott fokhagymát is, enyhén megkavargatjuk, és miután a csipetkék följöttek a leves felszínére, még 1-2 percig főzzük. Ízlés szerint utánasózunk, esetleg savanyítjuk, végül pedig megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. A csontot kiszedjük a levesből, leszedjük róla a húscafatokat, és visszatesszük a levesbe.
KAL - 2016.
2014. november 24., hétfő
Nyulas leves csipetkével
Nyulas leves csipetkével
Hozzávalók 5-6 személyre: 35-40 dkg húsos nyúlcsont (nálam a mellkasa és a gerinc nyak felőli része), 3 sárgarépa, 5-6 cikk fokhagyma, 1 paradicsomkonzerv (aprított) vagy nyáron 2-3 puha paradicsom, 2 tojás, 10+1-2 evőkanál liszt, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csontot hideg vízben főni tesszük, majd ha fölforrt a víz, lehabozzuk. Közepes lángon, fedő alatt félpuhára főzzük. Ekkor beledobjuk a kockára vágott sárgarépát meg a fele összezúzott fokhagymát, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a répa is félpuhára nem fő. Hozzáadjuk a paradicsomot (ha frisset használunk, előzőleg meghámozzuk és összedaraboljuk), és készre főzzük. Amíg a leves fő, a tojásokat felverjük, hozzáadunk kb. 1/2 mokkáskanálnyi sót, majd beledolgozzuk a 10 evőkanál lisztet. Amikor a tészta már szép sima, akkor lisztbe mártott ujjbeggyel apró darabkákat csipkedünk ki belőle, enyhén megsodorjuk, hogy gömbölydedek legyenek, és egy tálba tesszük őket. Időnként megszórjuk néhány csipetnyi liszttel, hogy nehogy összeragadjanak. Miután az összes elkészült, a csendesen lobogó levesbe tesszük, hozzáadjuk a maradék zúzott fokhagymát is, enyhén megkavargatjuk, és miután a csipetkék följöttek a leves felszínére, még 1-2 percig főzzük. Ízlés szerint utánasózunk, esetleg savanyítjuk, végül pedig megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. A csontot kiszedjük a levesből, leszedjük róla a húscafatokat, és visszatesszük a levesbe.
KAL - 2016.
4 megjegyzés:
- EmBeJa írta...
-
Istenem,de rég ettem nyúl húst!:...hmmm...pedig,hogy imádom!!!!1000 %-osan biztos vagyok benne,hogy hihetetlen finom!!!Hmmmmm.....ha közelebb laknánk egymáshoz,elég gyakran meglátogatnálak ,azt hiszem:D
- 2014. november 24. 18:55
- sedith írta...
-
Emese, nincs a közeletekben Lidl? Ma este láttam, hoyg van, és nem is olyan drága (20 lej/kg). Én is vettem egyszer, jó és friss volt a hús.
Mi ez az új nicknév? El nem tudtam képzelni, ki lehet, aki ilyen közvetlenül ír nekem. :) - 2014. november 24. 19:19
- EmBeJa írta...
-
:)...hát rájöttem,hogy miért csak az én nevem szerepel.hisz családunkról szól....Ezért aztán gyorsan hármunk nevét összekutyultam.....elég hangzatos....szerintem:P...
Egyébként van Lidl,nem a közvetlen közelemben,de van.....a héten úgyis kell mennem Zilahra,mindenképp beugrom!!Köszi az információt!!
Szépet s jót a hétre nektek!!
EmBeJa :D:D - 2014. november 25. 17:24
- sedith írta...
-
A nevet nagyon jól kitaláltad, és tényleg hangzatos! :) Ámbár én szeretek magam lenni bizonyos esetekben. :)
- 2014. november 26. 8:00
4 megjegyzés:
Istenem,de rég ettem nyúl húst!:...hmmm...pedig,hogy imádom!!!!1000 %-osan biztos vagyok benne,hogy hihetetlen finom!!!Hmmmmm.....ha közelebb laknánk egymáshoz,elég gyakran meglátogatnálak ,azt hiszem:D
Emese, nincs a közeletekben Lidl? Ma este láttam, hoyg van, és nem is olyan drága (20 lej/kg). Én is vettem egyszer, jó és friss volt a hús.
Mi ez az új nicknév? El nem tudtam képzelni, ki lehet, aki ilyen közvetlenül ír nekem. :)
:)...hát rájöttem,hogy miért csak az én nevem szerepel.hisz családunkról szól....Ezért aztán gyorsan hármunk nevét összekutyultam.....elég hangzatos....szerintem:P...
Egyébként van Lidl,nem a közvetlen közelemben,de van.....a héten úgyis kell mennem Zilahra,mindenképp beugrom!!Köszi az információt!!
Szépet s jót a hétre nektek!!
EmBeJa :D:D
A nevet nagyon jól kitaláltad, és tényleg hangzatos! :) Ámbár én szeretek magam lenni bizonyos esetekben. :)
Megjegyzés küldése