2014. december 3., szerda

Zöldborsós nyúlragu

A receptet egy Planétás kártyán találtam, hasonlóan indítottam, de végül kissé elrugaszkodtam tőle, mert ahogy ott volt, nekem egyszerű zöldborsós nyúlpörköltnek tűnt, és valami mást szerettem volna. Nagyon-nagyon ízlett a családnak, azt mondták, ilyen máskor is készüljön. Nyúl van még néhány a fagyasztóban, úgyhogy teljesíthetem kívánságukat.


Zöldborsós nyúlragu

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg csontos nyúlhús, 3 hagyma, olaj, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, só, bors, 1/2 teáskanál koriandermag, 1 púpozott teáskanál szárított csomborlevél, 30 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 2+1 dl tejföl, kevés petrezselyemzöld; a tálaláshoz: főtt rizs.

Elkészítése: A nyulat megmossuk, megtörölgetjük, és jó kicsi darabokra vágjuk. A hagymát fnomra aprítjuk, megdinszteljük kevés fölforrósított olajon, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk sóval, borssal meg a mozsárban összetört korianderrel és csomborral, majd addig pároljuk kavargatva, amíg a hús minden oldalról ki nem fehéredik. Ekkör fölöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús majdnem puha lesz. Hozzáadjuk a zöldborsót és az egészet készre főzzük. A lisztet simára kavarjuk 2 dl tejföllel, hígítjuk kevés vízzel, majd a húshoz öntjük. Állandóan kavargatva jól kiforraljuk, szükség szerint utánaízesítünk, és megszórjük kevés apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálaláskor mindenki tejfölt locsol még az adagjára. Főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés: Figyelni kell a nyulat, ha fiatal, nagyon hamar megfő, én 20 perc után már adhattam is hozzá a borsót.

KT - 2015/1


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. december 3., szerda

Zöldborsós nyúlragu

A receptet egy Planétás kártyán találtam, hasonlóan indítottam, de végül kissé elrugaszkodtam tőle, mert ahogy ott volt, nekem egyszerű zöldborsós nyúlpörköltnek tűnt, és valami mást szerettem volna. Nagyon-nagyon ízlett a családnak, azt mondták, ilyen máskor is készüljön. Nyúl van még néhány a fagyasztóban, úgyhogy teljesíthetem kívánságukat.


Zöldborsós nyúlragu

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg csontos nyúlhús, 3 hagyma, olaj, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, só, bors, 1/2 teáskanál koriandermag, 1 púpozott teáskanál szárított csomborlevél, 30 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 2+1 dl tejföl, kevés petrezselyemzöld; a tálaláshoz: főtt rizs.

Elkészítése: A nyulat megmossuk, megtörölgetjük, és jó kicsi darabokra vágjuk. A hagymát fnomra aprítjuk, megdinszteljük kevés fölforrósított olajon, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk sóval, borssal meg a mozsárban összetört korianderrel és csomborral, majd addig pároljuk kavargatva, amíg a hús minden oldalról ki nem fehéredik. Ekkör fölöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús majdnem puha lesz. Hozzáadjuk a zöldborsót és az egészet készre főzzük. A lisztet simára kavarjuk 2 dl tejföllel, hígítjuk kevés vízzel, majd a húshoz öntjük. Állandóan kavargatva jól kiforraljuk, szükség szerint utánaízesítünk, és megszórjük kevés apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálaláskor mindenki tejfölt locsol még az adagjára. Főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés: Figyelni kell a nyulat, ha fiatal, nagyon hamar megfő, én 20 perc után már adhattam is hozzá a borsót.

KT - 2015/1


Nincsenek megjegyzések: