A receptet egy Planétás kártyán találtam, hasonlóan indítottam, de végül kissé elrugaszkodtam tőle, mert ahogy ott volt, nekem egyszerű zöldborsós nyúlpörköltnek tűnt, és valami mást szerettem volna. Nagyon-nagyon ízlett a családnak, azt mondták, ilyen máskor is készüljön. Nyúl van még néhány a fagyasztóban, úgyhogy teljesíthetem kívánságukat.
Zöldborsós nyúlragu
Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg csontos nyúlhús, 3 hagyma, olaj, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, só, bors, 1/2 teáskanál koriandermag, 1 púpozott teáskanál szárított csomborlevél, 30 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 2+1 dl tejföl, kevés petrezselyemzöld; a tálaláshoz: főtt rizs.
Elkészítése: A nyulat megmossuk, megtörölgetjük, és jó kicsi darabokra vágjuk. A hagymát fnomra aprítjuk, megdinszteljük kevés fölforrósított olajon, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk sóval, borssal meg a mozsárban összetört korianderrel és csomborral, majd addig pároljuk kavargatva, amíg a hús minden oldalról ki nem fehéredik. Ekkör fölöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús majdnem puha lesz. Hozzáadjuk a zöldborsót és az egészet készre főzzük. A lisztet simára kavarjuk 2 dl tejföllel, hígítjuk kevés vízzel, majd a húshoz öntjük. Állandóan kavargatva jól kiforraljuk, szükség szerint utánaízesítünk, és megszórjük kevés apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálaláskor mindenki tejfölt locsol még az adagjára. Főtt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés: Figyelni kell a nyulat, ha fiatal, nagyon hamar megfő, én 20 perc után már adhattam is hozzá a borsót.
KT - 2015/1
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2014. december 3., szerda
Zöldborsós nyúlragu
A receptet egy Planétás kártyán találtam, hasonlóan indítottam, de végül kissé elrugaszkodtam tőle, mert ahogy ott volt, nekem egyszerű zöldborsós nyúlpörköltnek tűnt, és valami mást szerettem volna. Nagyon-nagyon ízlett a családnak, azt mondták, ilyen máskor is készüljön. Nyúl van még néhány a fagyasztóban, úgyhogy teljesíthetem kívánságukat.
Zöldborsós nyúlragu
Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg csontos nyúlhús, 3 hagyma, olaj, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, só, bors, 1/2 teáskanál koriandermag, 1 púpozott teáskanál szárított csomborlevél, 30 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 2+1 dl tejföl, kevés petrezselyemzöld; a tálaláshoz: főtt rizs.
Elkészítése: A nyulat megmossuk, megtörölgetjük, és jó kicsi darabokra vágjuk. A hagymát fnomra aprítjuk, megdinszteljük kevés fölforrósított olajon, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk sóval, borssal meg a mozsárban összetört korianderrel és csomborral, majd addig pároljuk kavargatva, amíg a hús minden oldalról ki nem fehéredik. Ekkör fölöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús majdnem puha lesz. Hozzáadjuk a zöldborsót és az egészet készre főzzük. A lisztet simára kavarjuk 2 dl tejföllel, hígítjuk kevés vízzel, majd a húshoz öntjük. Állandóan kavargatva jól kiforraljuk, szükség szerint utánaízesítünk, és megszórjük kevés apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálaláskor mindenki tejfölt locsol még az adagjára. Főtt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés: Figyelni kell a nyulat, ha fiatal, nagyon hamar megfő, én 20 perc után már adhattam is hozzá a borsót.
KT - 2015/1
Zöldborsós nyúlragu
Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg csontos nyúlhús, 3 hagyma, olaj, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, só, bors, 1/2 teáskanál koriandermag, 1 púpozott teáskanál szárított csomborlevél, 30 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 2+1 dl tejföl, kevés petrezselyemzöld; a tálaláshoz: főtt rizs.
Elkészítése: A nyulat megmossuk, megtörölgetjük, és jó kicsi darabokra vágjuk. A hagymát fnomra aprítjuk, megdinszteljük kevés fölforrósított olajon, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk sóval, borssal meg a mozsárban összetört korianderrel és csomborral, majd addig pároljuk kavargatva, amíg a hús minden oldalról ki nem fehéredik. Ekkör fölöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús majdnem puha lesz. Hozzáadjuk a zöldborsót és az egészet készre főzzük. A lisztet simára kavarjuk 2 dl tejföllel, hígítjuk kevés vízzel, majd a húshoz öntjük. Állandóan kavargatva jól kiforraljuk, szükség szerint utánaízesítünk, és megszórjük kevés apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálaláskor mindenki tejfölt locsol még az adagjára. Főtt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés: Figyelni kell a nyulat, ha fiatal, nagyon hamar megfő, én 20 perc után már adhattam is hozzá a borsót.
KT - 2015/1
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése