2015. szeptember 13., vasárnap

Babérleveles-csomboros csirkeragu

Gyors vacsora friss csirkehúsból. Én mellet használtam, de akár egész csirkéből is lehetne.


Babérleveles-csomboros csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre: 2 egész, kicsontozott csirkemell, 2 hagyma, 2 ágacska szárított vagy friss csombor, 2 babérlevél, 1 evőkanál szárított darált paprika vagy pirospaprika, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1,5 dl tejföl, só, bors, olaj, esetleg citromlé; a körethez: 20 dkg kuszkusz, 3,5 dl forralt víz, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 3 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, és megdinszteljük kevés felforrósított olajon. Rászórjuk a darált paprikát/pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, és addig forraljuk, míg zsírjára nem kezd sülni. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, a babérlevelet meg a morzsolt csombort, elkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ezalatt elkészítjük a köretet úgy, hogy a kuszkuszt a többi hozzávalóval tálba tesszük, jól elkeverjük, majd ráöntjük a forralt vizet, és miután ismét elkevertük, lefedve hagyjuk megduzzadni. Miután a hús megfőtt, behabarjuk a tejjel elkevert liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, illetve ha szükséges, vízzel vagy tejjel hígítjuk tovább, és jól kiforraljuk. Utánaízesítünk, ha kell, illetve ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk egy kicsit. Az elkészült kuszkusszal és paradicsomsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. szeptember 13., vasárnap

Babérleveles-csomboros csirkeragu

Gyors vacsora friss csirkehúsból. Én mellet használtam, de akár egész csirkéből is lehetne.


Babérleveles-csomboros csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre: 2 egész, kicsontozott csirkemell, 2 hagyma, 2 ágacska szárított vagy friss csombor, 2 babérlevél, 1 evőkanál szárított darált paprika vagy pirospaprika, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1,5 dl tejföl, só, bors, olaj, esetleg citromlé; a körethez: 20 dkg kuszkusz, 3,5 dl forralt víz, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 3 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, és megdinszteljük kevés felforrósított olajon. Rászórjuk a darált paprikát/pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, és addig forraljuk, míg zsírjára nem kezd sülni. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, a babérlevelet meg a morzsolt csombort, elkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ezalatt elkészítjük a köretet úgy, hogy a kuszkuszt a többi hozzávalóval tálba tesszük, jól elkeverjük, majd ráöntjük a forralt vizet, és miután ismét elkevertük, lefedve hagyjuk megduzzadni. Miután a hús megfőtt, behabarjuk a tejjel elkevert liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, illetve ha szükséges, vízzel vagy tejjel hígítjuk tovább, és jól kiforraljuk. Utánaízesítünk, ha kell, illetve ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk egy kicsit. Az elkészült kuszkusszal és paradicsomsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: