Szilveszterre vittem. Gyorsan elkészült. Nagyon finom volt.
Csilis-mascarponés sonkatekercsek
Hozzávalók 25-30 darabhoz: 25-30 szelet sonka, 25 dkg mascarpone, 5 dkg reszelt sajt, 3-4 evőkanál sűrű joghurt, tejszín, 1/2 kápia paprika, só, bors, csilipehely vagy friss csípős paprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld; a díszítéshez: tetszés szerint salátalevelek, uborka, paprika, koktélparadicsom, petrezselyemlevél stb.
Elkészítése: A mascarponét eldolgozzuk a reszelt sajttal, majd elkeverjük a joghurttal, és annyi tejszínt dolgozunk bele, amennyi szükséges, hogy nem túl lágy, de jól kenhető masszát kapjunk. Belekeverjük a nagyon pici kockákra vágott paprikát és az aprított petrezselyemzöldet, illetve sóval, borssal, csilipehellyel ízesítjük tetszés szerint. A sonkaszeleteket gazdagon megkenjük krémmel, és tálra rendezzük a különféle zöldségekkel körítve-díszítve.
KAL/2017, BA-2016/EX. CR
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. január 5., kedd
Csilis-mascarponés sonkatekercsek
Szilveszterre vittem. Gyorsan elkészült. Nagyon finom volt.
Csilis-mascarponés sonkatekercsek
Hozzávalók 25-30 darabhoz: 25-30 szelet sonka, 25 dkg mascarpone, 5 dkg reszelt sajt, 3-4 evőkanál sűrű joghurt, tejszín, 1/2 kápia paprika, só, bors, csilipehely vagy friss csípős paprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld; a díszítéshez: tetszés szerint salátalevelek, uborka, paprika, koktélparadicsom, petrezselyemlevél stb.
Elkészítése: A mascarponét eldolgozzuk a reszelt sajttal, majd elkeverjük a joghurttal, és annyi tejszínt dolgozunk bele, amennyi szükséges, hogy nem túl lágy, de jól kenhető masszát kapjunk. Belekeverjük a nagyon pici kockákra vágott paprikát és az aprított petrezselyemzöldet, illetve sóval, borssal, csilipehellyel ízesítjük tetszés szerint. A sonkaszeleteket gazdagon megkenjük krémmel, és tálra rendezzük a különféle zöldségekkel körítve-díszítve.
KAL/2017, BA-2016/EX. CR
Csilis-mascarponés sonkatekercsek
Hozzávalók 25-30 darabhoz: 25-30 szelet sonka, 25 dkg mascarpone, 5 dkg reszelt sajt, 3-4 evőkanál sűrű joghurt, tejszín, 1/2 kápia paprika, só, bors, csilipehely vagy friss csípős paprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld; a díszítéshez: tetszés szerint salátalevelek, uborka, paprika, koktélparadicsom, petrezselyemlevél stb.
Elkészítése: A mascarponét eldolgozzuk a reszelt sajttal, majd elkeverjük a joghurttal, és annyi tejszínt dolgozunk bele, amennyi szükséges, hogy nem túl lágy, de jól kenhető masszát kapjunk. Belekeverjük a nagyon pici kockákra vágott paprikát és az aprított petrezselyemzöldet, illetve sóval, borssal, csilipehellyel ízesítjük tetszés szerint. A sonkaszeleteket gazdagon megkenjük krémmel, és tálra rendezzük a különféle zöldségekkel körítve-díszítve.
KAL/2017, BA-2016/EX. CR
2 megjegyzés:
- Ani írta...
-
Jaj, de gyönyörűek! Biztos örültek ott, ahova vitted.
Még van időd benevezni a blogjátékomra. - 2016. január 6. 21:27
- sedith írta...
-
Köszönöm, Ani, láttam a játékot, olvastam, mit kérsz, de aztán elfeledkeztem róla. :P SZétnézek, hoyg lássam, lenne-e új is, vagy frissítsek fel egy régebbit...
- 2016. január 6. 22:26
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Jaj, de gyönyörűek! Biztos örültek ott, ahova vitted.
Még van időd benevezni a blogjátékomra.
Köszönöm, Ani, láttam a játékot, olvastam, mit kérsz, de aztán elfeledkeztem róla. :P SZétnézek, hoyg lássam, lenne-e új is, vagy frissítsek fel egy régebbit...
Megjegyzés küldése