Mondhatnám úgy is, hogy az utolsó friss "rúgásai" a kertnek. Gyorsan összedobtam, kb. 40 perc alatt már ettünk is. :) Hárman ettük, de felnőtteknek csak max. kettőnek elég. Nagyon ízlett mindhármunknak.
Rizses töltött padlizsán
Hozzávalók 2 személyre: 2 nagyobbacska padlizsán, 10 dkg rizs, 4-5 paradicsom, 5 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál mascarpone, olívaolaj, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 3 szárított zsályalevél, 1 teáskanál vaj; muszakafűszer, szarvasgombás olaj - mindkettő elhagyható.
Elkészítése: A padlizsánt jól megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Rácsosan bevagdossuk, majd megszórjuk sóval és borssal, illetve bespricceljük olívaolajjal, és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt puhára sütjük. A vajat felforrósítjuk, fehéredésig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel és kis lángon, lefedve puhára főzzük. A fokhagymát finomra aprítjuk, megfuttatjuk kevés olívaolajon, majd rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, beletesszük a zsályát meg 1-2 teáskanálnyi muszakafűszert, és kevés víz hozzáadásával sűrű szósszá főzzük. Ezután elkeverjük benne a mascarponét, hozzáadjuk a rizst, a padlizsán kivájt és kissé összedarabolt húsát, illetve a finomra aprított petrezselyemzöldet. Összekeverjük, utánaízesítünk, visszatöltjük a padlizsán héjába, megspricceljük szarvasgombás olajjal (sima olívaolaj is jó), és 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Tipp: Ha van, megszórhatjuk sajttal is, vagy reszelt sajtot tehetünk a töltelékbe. Nekem most nem volt. Csilivel is ízesíthetjük. Illetve készülhet maradék hússal, gombával, vagy bármilyen egyéb hozzávalóval is vegyítve. A lényeg a fantázián és az éppen kéznél levő alapanyagokon van.
BA - 2017/8
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. október 25., kedd
Rizses töltött padlizsán
Mondhatnám úgy is, hogy az utolsó friss "rúgásai" a kertnek. Gyorsan összedobtam, kb. 40 perc alatt már ettünk is. :) Hárman ettük, de felnőtteknek csak max. kettőnek elég. Nagyon ízlett mindhármunknak.
Rizses töltött padlizsán
Hozzávalók 2 személyre: 2 nagyobbacska padlizsán, 10 dkg rizs, 4-5 paradicsom, 5 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál mascarpone, olívaolaj, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 3 szárított zsályalevél, 1 teáskanál vaj; muszakafűszer, szarvasgombás olaj - mindkettő elhagyható.
Elkészítése: A padlizsánt jól megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Rácsosan bevagdossuk, majd megszórjuk sóval és borssal, illetve bespricceljük olívaolajjal, és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt puhára sütjük. A vajat felforrósítjuk, fehéredésig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel és kis lángon, lefedve puhára főzzük. A fokhagymát finomra aprítjuk, megfuttatjuk kevés olívaolajon, majd rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, beletesszük a zsályát meg 1-2 teáskanálnyi muszakafűszert, és kevés víz hozzáadásával sűrű szósszá főzzük. Ezután elkeverjük benne a mascarponét, hozzáadjuk a rizst, a padlizsán kivájt és kissé összedarabolt húsát, illetve a finomra aprított petrezselyemzöldet. Összekeverjük, utánaízesítünk, visszatöltjük a padlizsán héjába, megspricceljük szarvasgombás olajjal (sima olívaolaj is jó), és 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Tipp: Ha van, megszórhatjuk sajttal is, vagy reszelt sajtot tehetünk a töltelékbe. Nekem most nem volt. Csilivel is ízesíthetjük. Illetve készülhet maradék hússal, gombával, vagy bármilyen egyéb hozzávalóval is vegyítve. A lényeg a fantázián és az éppen kéznél levő alapanyagokon van.
BA - 2017/8
Rizses töltött padlizsán
Hozzávalók 2 személyre: 2 nagyobbacska padlizsán, 10 dkg rizs, 4-5 paradicsom, 5 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál mascarpone, olívaolaj, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 3 szárított zsályalevél, 1 teáskanál vaj; muszakafűszer, szarvasgombás olaj - mindkettő elhagyható.
Elkészítése: A padlizsánt jól megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Rácsosan bevagdossuk, majd megszórjuk sóval és borssal, illetve bespricceljük olívaolajjal, és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt puhára sütjük. A vajat felforrósítjuk, fehéredésig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel és kis lángon, lefedve puhára főzzük. A fokhagymát finomra aprítjuk, megfuttatjuk kevés olívaolajon, majd rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, beletesszük a zsályát meg 1-2 teáskanálnyi muszakafűszert, és kevés víz hozzáadásával sűrű szósszá főzzük. Ezután elkeverjük benne a mascarponét, hozzáadjuk a rizst, a padlizsán kivájt és kissé összedarabolt húsát, illetve a finomra aprított petrezselyemzöldet. Összekeverjük, utánaízesítünk, visszatöltjük a padlizsán héjába, megspricceljük szarvasgombás olajjal (sima olívaolaj is jó), és 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Tipp: Ha van, megszórhatjuk sajttal is, vagy reszelt sajtot tehetünk a töltelékbe. Nekem most nem volt. Csilivel is ízesíthetjük. Illetve készülhet maradék hússal, gombával, vagy bármilyen egyéb hozzávalóval is vegyítve. A lényeg a fantázián és az éppen kéznél levő alapanyagokon van.
BA - 2017/8
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése