Hogy, hogy nem, de olyan levest sikerült rittyenteni a vasárnapi ebédhez, hogy még a főttzöldségutáló lányom is jól belakmározott belőle, mondván, hogy: de ez finom!!!! Hogy még jobban csússzon, elnevezték vámpírlevesnek. Vajon, miért?
Én meg sikálhattam egy órát a kezemet, mert mielőtt kesztyűt húztam volna a daraboláshoz, hát persze, hogy megfogtam a céklát, és jól befestette a kezemet. Az ételnek még külön ékessége az, hogy a cékla és a pasztinák is a kertünkben termett.
Fokhagymás céklaleves
Hozzávalók 5-6 személyre: 60-65 dkg cékla, 25 dkg pasztinák, 1 fej kerti fokhagyma (nem kínai!!!), 5-6 evőkanál olaj, 2 dl görög joghurt, 1 evőkanál liszt, só, citromlé, 1 csapott evőkanálnyi fruktóz (vagy cukor), 2 l hús- vagy zöldségalaplé, maradék sült vagy főtt csirkehús (elhagyható); a tálaláshoz: keményre főtt tojás, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a finomra összeaprított fokhagyma felét, megfuttatjuk rajta, majd hozzáadjuk a céklakockákat, és néhány percig együtt dinszteljük. Végül felöntjük a felforralt húsalaplével, enyhén megsózzuk, és lefedve addig főzzük, amíg a cékla szinte puha nem lesz. Hozzáadjuk a pasztinákot, és készre főzzük. A joghurtot simára keverjük a liszttel, a maradék összedarabolt fokhagymával meg kevés vízzel, besűrítjük vele a levest, és jól kiforraljuk. A sűrítés előtt adjuk a leveshez az összedarabolt főtt vagy sült hús is, ha használunk ilyet. Végül ízlés szerint utánasózunk, illetve citromlével és fruktózzal/cukorral ízesítjük. Tálaláskor négybe vágott tojásszeleteket teszünk a tetejére és a színhatás kedvéért megszórjuk petrezselyemzölddel is.
KT - 2016/11
BA - 2017/2
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. október 18., kedd
Fokhagymás céklaleves
Hogy, hogy nem, de olyan levest sikerült rittyenteni a vasárnapi ebédhez, hogy még a főttzöldségutáló lányom is jól belakmározott belőle, mondván, hogy: de ez finom!!!! Hogy még jobban csússzon, elnevezték vámpírlevesnek. Vajon, miért?
Én meg sikálhattam egy órát a kezemet, mert mielőtt kesztyűt húztam volna a daraboláshoz, hát persze, hogy megfogtam a céklát, és jól befestette a kezemet. Az ételnek még külön ékessége az, hogy a cékla és a pasztinák is a kertünkben termett.
Fokhagymás céklaleves
Hozzávalók 5-6 személyre: 60-65 dkg cékla, 25 dkg pasztinák, 1 fej kerti fokhagyma (nem kínai!!!), 5-6 evőkanál olaj, 2 dl görög joghurt, 1 evőkanál liszt, só, citromlé, 1 csapott evőkanálnyi fruktóz (vagy cukor), 2 l hús- vagy zöldségalaplé, maradék sült vagy főtt csirkehús (elhagyható); a tálaláshoz: keményre főtt tojás, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a finomra összeaprított fokhagyma felét, megfuttatjuk rajta, majd hozzáadjuk a céklakockákat, és néhány percig együtt dinszteljük. Végül felöntjük a felforralt húsalaplével, enyhén megsózzuk, és lefedve addig főzzük, amíg a cékla szinte puha nem lesz. Hozzáadjuk a pasztinákot, és készre főzzük. A joghurtot simára keverjük a liszttel, a maradék összedarabolt fokhagymával meg kevés vízzel, besűrítjük vele a levest, és jól kiforraljuk. A sűrítés előtt adjuk a leveshez az összedarabolt főtt vagy sült hús is, ha használunk ilyet. Végül ízlés szerint utánasózunk, illetve citromlével és fruktózzal/cukorral ízesítjük. Tálaláskor négybe vágott tojásszeleteket teszünk a tetejére és a színhatás kedvéért megszórjuk petrezselyemzölddel is.
KT - 2016/11
BA - 2017/2
Én meg sikálhattam egy órát a kezemet, mert mielőtt kesztyűt húztam volna a daraboláshoz, hát persze, hogy megfogtam a céklát, és jól befestette a kezemet. Az ételnek még külön ékessége az, hogy a cékla és a pasztinák is a kertünkben termett.
Fokhagymás céklaleves
Hozzávalók 5-6 személyre: 60-65 dkg cékla, 25 dkg pasztinák, 1 fej kerti fokhagyma (nem kínai!!!), 5-6 evőkanál olaj, 2 dl görög joghurt, 1 evőkanál liszt, só, citromlé, 1 csapott evőkanálnyi fruktóz (vagy cukor), 2 l hús- vagy zöldségalaplé, maradék sült vagy főtt csirkehús (elhagyható); a tálaláshoz: keményre főtt tojás, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a finomra összeaprított fokhagyma felét, megfuttatjuk rajta, majd hozzáadjuk a céklakockákat, és néhány percig együtt dinszteljük. Végül felöntjük a felforralt húsalaplével, enyhén megsózzuk, és lefedve addig főzzük, amíg a cékla szinte puha nem lesz. Hozzáadjuk a pasztinákot, és készre főzzük. A joghurtot simára keverjük a liszttel, a maradék összedarabolt fokhagymával meg kevés vízzel, besűrítjük vele a levest, és jól kiforraljuk. A sűrítés előtt adjuk a leveshez az összedarabolt főtt vagy sült hús is, ha használunk ilyet. Végül ízlés szerint utánasózunk, illetve citromlével és fruktózzal/cukorral ízesítjük. Tálaláskor négybe vágott tojásszeleteket teszünk a tetejére és a színhatás kedvéért megszórjuk petrezselyemzölddel is.
KT - 2016/11
BA - 2017/2
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése