Itt egy másik sütemény, amihez kukoricalisztet használunk. Valamilyen angol nyelvű oldalon bukkantam rá, még amikor készítettem, de most nem találom. Ám lényegtelen, mert annyira átmódosítottam, hogy csak gondolatában hasonlít az eredeti receptre. :) A végeredmény viszont isteni finom, próbáljátok ki.
Citromos-kókuszos kukoricasütemény
Hozzávalók 22 cm-es formához: 20 dkg puha vaj, 10-15 dkg nyírfacukor, 3 tojás, 12 dkg kukoricaliszt, 10 dkg kókuszreszelék, 8 dkg őrölt
dióbél, mogyoró vagy mandula, 1 púpozott teáskanál sütőpor, 1 tasak vaníliás
cukor vagy 1/2 teáskanál őrölt vanília, 2 csipet só, 2 zöldcitrom vagy citrom, 2 csapott evőkanál nyírfacukor,
porított xilit, kevés vaj.
Elkészítése: A vajat habosra kavarjuk az ízlés szerinti nyírfacukorral és a vaníliás cukorral (őrölt vaníliával). Összevegyítjük a lisztet, a kókuszt, a diót, a
sütőport, a sót, illetve a citromok lereszelt héját. A habos vajhoz adjuk a
lisztes keverék egyharmadát meg egy tojást, majd a egy újabb adag lisztet és
egy tojást, végül a maradék keveréket és az utolsó tojást is beledolgozzuk. Így
megakadályozzuk, hogy a vaj kicsapódjon a tojások nedvességétől. A masszát
sütőpapírral bélelt, a szélein enyhén megkent kerek formába simítjuk, és 170
fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk
hűlni egy keveset, majd tálra borítjuk. A két citrom levéből, a 2 evőkanál nyírfacukorból és 1,5 dl vízből szirupot főzünk, és a langyos süteményre locsoljuk.
Tálaláskor, ha szeretnénk, megszórjuk kevés porított nyírfacukorral és citromhéjjal.
Megjegyzés: Ha a süteményt kizárólag hámozott mandulával és/vagy mogyoróval készítjük, sokkal szebb, gyönyörű sárga színe lesz.
A nyírfacukor helyett 1:1 arányban használható "normál" cukor is.
KT - 2017/9
Megjegyzés: Ha a süteményt kizárólag hámozott mandulával és/vagy mogyoróval készítjük, sokkal szebb, gyönyörű sárga színe lesz.
A nyírfacukor helyett 1:1 arányban használható "normál" cukor is.
KT - 2017/9
1 megjegyzés:
Nagyon guszta, és finom lehetett, a sok finomsággal, ami benne van :-) Az új kezdőoldalad is nagyon jól néz ki, szinte bele lehet harapni :-)
Megjegyzés küldése