Gellért-saláta
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg cékla, só, cukor, ecet,
köménymag, reszelt torma, 1,5 dl majonéz, 1 evőkanál francia mustár, citromlé,
cayenne-i bors, petrezselyemzöld, citromszeletek.
Elkészítése: A céklát sós vízben héjában megfőzzük, majd ha
kihűlt, meghámozzuk és szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Salátalevet készítünk
ízlés szerinti cukorral, sóval, ecettel, köménymaggal és tormával, beletesszük
a céklát, és egy napig hűtőben érleljük. Másnap jól lecsepegtetjük, és óvatosan
összekeverjük a mustárral, citromlével, cayenne-i borssal ízesített majonézzel.
Citromszeletekkel, petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk. Tavasszal a tányér szélét salátalevelekkel rakjuk ki, és a közepébe halmozzuk a céklasalátát.
Megjegyzés: Önmagában, húsok nélkül is nagyon finom.
FF - 2017/9
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése