Eddig sosem láttam még a boltokban fagyasztott pizzatésztát, ezért nagyot néztem, amikor felfedeztem. Rögtön vettem is három csomaggal, nem azért mert nem tudok pizzatésztát csinálni (főleg, hogy a kenyérsütőgépben 45 perc alatt készen van) hanem csak egyszerűen, mert újdonság volt neem, és ki akartam próbálni. Mire hazaérkeztem, az egyik szinte ki is olvadt, úgyhogy azonnal ki is próbáltam. Nagyon finom állagúra sült, monhatom, megérte az óriási 2 lej valamennyit. :D Akinek nincs ilyen tésztája, a pizzatésztám receptje szerint nyugodtan elkészítheti:
Csirkés-zöldséges
kelt pite
Hozzávalók 4-5
személyre: 2 hagyma, 3 sárgarépa, 2 zellerszár, 20 dkg barna csiperke, 5-6 cikk
fokhagyma, 3 kicsontozott egész csirkecomb, só bors, zsiradék;
a szószhoz: 2 dl
tejszín, 15 dkg Cheddar sajt, 1 cikk fokhagyma, ½ csokos ptrezselyemzöld vagy a
zellerszáron található zellerlevelek, só, bors;
továbbá: 4 tojás,
10 dkg Cheddar sajt, só, bors, kevés olaj, zsemlemorzsa, 1 marék hámozott
tökmag, 40 dkg kész pizzatészta.
Elkészítése: A
csirkecombor hosszú csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. Kevés
felforrósított zsiradékon fehéredésig pirítjuk, majd addig pároljuk saját
levében gyakran kavargatva, míg zsírjára nem sül. A zöldségeket meghámozzuk, a
hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a zellerszárat kis
kockákra vágjuk, a gombát pedig vékonyan felszeleteljük. Forró zsiradékon megdinszteljük
a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, majd amikor szinte
elkészültek, hozzáadjuk a gombát meg a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és addig
pároljuk, míg zsírjára nem sül. Ekkor szűrőbe tesszük, hogy a leve lecsepegjen,
a levet felfogjuk. A szószhoz felforraljuk a tejszínt a zöldség kifogott
levével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet meg a sajtot, és
hagyjuk egyet-kettőt lobbanni. A tojásokat felverjük a sajttal illetve a fűszerekkel,
a tökmagot durvára aprítjuk. Egy szögletes hőálló tálat megkenünk olajjal és
megszórjuk zsemlemorzsával. Beleterítjük a kinyújtott pizzatésztát úgy, hogy a
széleit is takarja. Az alján elsimítjuk a szószt, eloszlatjuk rajta a
húscsíkokat, majd befedjük a gombás zöldséggel. Ráöntjük a sajtos tojást,
elsimítjuk, a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk, lekenjük tojással (a sajtos
keverékből meghagyunk 1-2 evőkanálnyit), illetve megszórjuk tökmaggal, és 200
fokos sütőben 20-25 perc alatt (vagy amíg a töltelék a közepén is jól megdermed)
aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 10-15 percig pihenni hagyjuk , utána szépen
lehet szeletelni. Melegen, hidegen egyaránt finom.
ÉÍ - 2018/TAVASZ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése