Nagyon finom és főleg mutatós kis falatkák ezek a kosárkák, a svédasztalról biztos az elsők között fogynának el. Én azonban elkövettem egy hibát. Kényelmességből a mascarponét nem kavartam ki külön a joghurttal, hanem kanalanként hozzáadagoltam az aprítóban lévő sonkás keverékhez, és így az lett a vége, hogy a mascarpone kicsapódott a nagy fordulatszámtól, azaz szinte vaj lett belőle. Nem kell sajnálni tehát sem az időt, sem a plusz egy mostalant, mert a végeredmény megéri.
Sonkakrémes
kosárkák
Hozzávalók
(16-20 darabhoz): 40 dkg leveles tészta, 1 tojás; a krémhez: 20 dkg
csirkesonka, 25 dkg mascarpone, 1-2 evőkanál sűrű joghurt, 1-2 evőkanál ecetes
torma, 1 kicsike lila hagyma, ½ piros húsú kápia paprika, néhány
bazsalikomlevél, só, bors.
Elkészítése:
A leveles tésztát kiterítjük, 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd 4-5 cm-es
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A köröcskék felének egy kisebb körrel
kiszúrjuk a közepét is. A teljes köröket megkenjük tojásfehérjével, ráteszünk
egy-egy lyukas kört, ezt lekenjük tojássárgájával, majd sütőpapírral bélelt
tepsire sorakoztatjuk, és 210 fokos sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára
sütjük. Miután megsültek és kihűltek, közepüket benyomjuk, hogy könnyebben és
jobban meg lehessen tölteni őket. A csirkesonkát a meghámozott hagymával, az
ecetes tormával, valamint a bazsalikomlevéllel késes aprítóban összedolgozzuk,
a kápiát nagyon pici kockákra vágjuk. A mascarponét kikavarjuk a joghurttal,
majd belekeverjük a sonkás keveréket meg a paprikakockákat. Ízlés szernt sózzuk
és borsozzuk. A kosárkákat megtöltjük a krémmel, a tetejüket paprikakockával és
bazsalikomlevéllel díszítjük.
EK - 2018/3
EK - 2018/3
2 megjegyzés:
Valóban nagyon mutatósak, és hogy milyen finomak lehetnek, azt csak elképzelni tudom :-)
Szia, Katalin! Köszönöm a dicséretet, tényleg nagyon finomak. Örülök, hogy erre jártál! :)
Megjegyzés küldése