2018. május 19., szombat

Csirkemell almás káposztával


Egyszerű, könnyű és nagyszerű. 




Csirkemell almás káposztával

Hozzávalók (4 személyre): 2 egész kicsontozott csirkemell, só, bors, pirospaprika, csilipor, szárított, morzsolt bazsalikom, 4-5 evőkanál olívaolaj, fehérbor;
a káposztához: kb. 1,2 kg fehér káposzta, 2 hagyma, 3 alma, 2-3 nagy evőkanál libazsír, só, bors, almaecet, cukor (nálam xilit);
a tálaláshoz: tejföl vagy görög joghurt.

Elkészítése: A csirkemelleket belső felükön hosszanti irányban kissé beirdaljuk. A fűszereket tetszés szerinti arányban összekeverjük és a keverékkel alaposan bedörzsöljük a húst úgy, hogy a vágásokba is bőven jusson. Meglocsoljuk az olajjal, jól átforgatjuk, és ha van időnk, legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni. A körethez a felaprított hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a legyalult káposztát meg a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát (hámozatlanul), és jól összeforgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, cukorral és ecettel ízesítjük, jól összeforgatjuk, és hőálló edénybe tesszük. Ráhelyezzük a csirkemelleket, aláöntünk kevés bort, lefedjük, és 180 fokos sütőben kb. egy óra alatt készre pároljuk. 30-40 perc után ellenőrizzük le, és ha kell, hagyjuk tovább készülődni. Tálaláskor a csirkemelleket kettévágjuk, és a káposztával, illetve tejföllel kínáljuk.

EK - 2018/8
BA - 2018/9


Piept de pui cu varză la cuptor

Ingrediente pentru 4 persoane: 2 piepţi de pui întregi, dezosaţi, sare, piper, boia de ardei dulce şi iute, busuioc uscat, 4-5 linguri ulei de măsline, vin alb;
pentru garnitură: cca. 1,2 kg varză albă, 2 cepe, 3 mere, 2-3 linguri mari untură de gâscî sau de porc, sare, piper, oţet de mere, zahăr;
pentru servire: smântână sau iaurt grecesc.
Prepararea: Piepţii de pui se crestează pe lungime pe partea interioară fără a le tăia. Condimentele menţionate se amestecă în proporţii după plac, după care se presară peste carne având grijă să ajungă şi în crestături. Se stropeşte cu ulei de măsline şi preferabil se lasă vreo 2 ore la băiţuit. Pentru garnitură se căleşte ceapa în untura încinsă, se adaugă varza tăiată fideluţă şi merele rase pe răzătoarea cu găuri mari, şi se amestecă bine. Se sărează, se piperează, se adaugă oţet şi zahăr după gust, se amestecă bine şi se pune într-un vas termorezistent. Se aşază deasupra piepţii de pui, se toarnă vinul, se acoperă şi se dă la cuptor la 180 grade cca. 50-60 minute. Se verifică după 30-40 minute şi se lasă mai departe în funcţie de necesitate. La servire piepţii se taie în două şi se servesc alături de varză şi smântână.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. május 19., szombat

Csirkemell almás káposztával


Egyszerű, könnyű és nagyszerű. 




Csirkemell almás káposztával

Hozzávalók (4 személyre): 2 egész kicsontozott csirkemell, só, bors, pirospaprika, csilipor, szárított, morzsolt bazsalikom, 4-5 evőkanál olívaolaj, fehérbor;
a káposztához: kb. 1,2 kg fehér káposzta, 2 hagyma, 3 alma, 2-3 nagy evőkanál libazsír, só, bors, almaecet, cukor (nálam xilit);
a tálaláshoz: tejföl vagy görög joghurt.

Elkészítése: A csirkemelleket belső felükön hosszanti irányban kissé beirdaljuk. A fűszereket tetszés szerinti arányban összekeverjük és a keverékkel alaposan bedörzsöljük a húst úgy, hogy a vágásokba is bőven jusson. Meglocsoljuk az olajjal, jól átforgatjuk, és ha van időnk, legalább 2 órán át hagyjuk pácolódni. A körethez a felaprított hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a legyalult káposztát meg a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát (hámozatlanul), és jól összeforgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, cukorral és ecettel ízesítjük, jól összeforgatjuk, és hőálló edénybe tesszük. Ráhelyezzük a csirkemelleket, aláöntünk kevés bort, lefedjük, és 180 fokos sütőben kb. egy óra alatt készre pároljuk. 30-40 perc után ellenőrizzük le, és ha kell, hagyjuk tovább készülődni. Tálaláskor a csirkemelleket kettévágjuk, és a káposztával, illetve tejföllel kínáljuk.

EK - 2018/8
BA - 2018/9


Piept de pui cu varză la cuptor

Ingrediente pentru 4 persoane: 2 piepţi de pui întregi, dezosaţi, sare, piper, boia de ardei dulce şi iute, busuioc uscat, 4-5 linguri ulei de măsline, vin alb;
pentru garnitură: cca. 1,2 kg varză albă, 2 cepe, 3 mere, 2-3 linguri mari untură de gâscî sau de porc, sare, piper, oţet de mere, zahăr;
pentru servire: smântână sau iaurt grecesc.
Prepararea: Piepţii de pui se crestează pe lungime pe partea interioară fără a le tăia. Condimentele menţionate se amestecă în proporţii după plac, după care se presară peste carne având grijă să ajungă şi în crestături. Se stropeşte cu ulei de măsline şi preferabil se lasă vreo 2 ore la băiţuit. Pentru garnitură se căleşte ceapa în untura încinsă, se adaugă varza tăiată fideluţă şi merele rase pe răzătoarea cu găuri mari, şi se amestecă bine. Se sărează, se piperează, se adaugă oţet şi zahăr după gust, se amestecă bine şi se pune într-un vas termorezistent. Se aşază deasupra piepţii de pui, se toarnă vinul, se acoperă şi se dă la cuptor la 180 grade cca. 50-60 minute. Se verifică după 30-40 minute şi se lasă mai departe în funcţie de necesitate. La servire piepţii se taie în două şi se servesc alături de varză şi smântână.


Nincsenek megjegyzések: