2018. október 16., kedd

Húsos leveles táska

Az alábbi finomság kitűnő iskolai vagy munkahelyi tízóraira, de akár otthon is, bármelyik étkezésnél megállja a helyét. 



Húsos leveles táska 

Hozzávalók (8 darabhoz): 80 dkg leveles tészta (2 darabban), liszt, 1 tojás, szezámmag;
a töltelékhez: 50 dkg darált csirke vagy pulykahús, 1 hagyma, 1 piros és 1 sárga húsú paprika, 1 csicseriborsó-konzerv, 1 tojás, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, olaj, só, bors, ½ teáskanál őrölt római kömény.

Elkészítése:  Afinomra aprított hagymát és a kis kockákra vágott paprikákat megdinszteljük kevés olajon. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal és római köménnyel, majd kevés víz többszöri hozzáadásával, gyakran kevergetve puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Ezután szűrőbe tesszük, hogy a fölösleges folyadék lecsepegjen. A kihűlt húshoz adjuk a tojást, a leszűrt csicseriborsót és annyi zsemlemorzsát, hogy formáját jól megtartó masszát kapjunk. Ha szükséges, utánaízesítünk. A leveles tésztát egyenként kissé kinyújtjuk, és mindkettőt 4-4 darabba vágjuk. Ezeket kissé téglalaposra nyújtjuk, majd gondolatban háromfelé osztjuk, és a két szélső harmadot fenyőágszerűen bevagdossuk. A tölteléket elosztjuk 8 felé, egy-egy adagot a középső tésztarészre tesszük, kissé megformázzuk, majd a szélső tésztacsíkokat felváltva középre hajtogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk (fekete) szezámmaggal, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Friss zöldséggel kínáljuk.

ÉÍ - 2018/ŐSZ





2 megjegyzés:

Linda írta...

Köszönöm szépen! :)

sedith írta...

Nincs mit, örülök, hogy találtál kedvedre való receptet! :)

Related Posts with Thumbnails

2018. október 16., kedd

Húsos leveles táska

Az alábbi finomság kitűnő iskolai vagy munkahelyi tízóraira, de akár otthon is, bármelyik étkezésnél megállja a helyét. 



Húsos leveles táska 

Hozzávalók (8 darabhoz): 80 dkg leveles tészta (2 darabban), liszt, 1 tojás, szezámmag;
a töltelékhez: 50 dkg darált csirke vagy pulykahús, 1 hagyma, 1 piros és 1 sárga húsú paprika, 1 csicseriborsó-konzerv, 1 tojás, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, olaj, só, bors, ½ teáskanál őrölt római kömény.

Elkészítése:  Afinomra aprított hagymát és a kis kockákra vágott paprikákat megdinszteljük kevés olajon. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal és római köménnyel, majd kevés víz többszöri hozzáadásával, gyakran kevergetve puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Ezután szűrőbe tesszük, hogy a fölösleges folyadék lecsepegjen. A kihűlt húshoz adjuk a tojást, a leszűrt csicseriborsót és annyi zsemlemorzsát, hogy formáját jól megtartó masszát kapjunk. Ha szükséges, utánaízesítünk. A leveles tésztát egyenként kissé kinyújtjuk, és mindkettőt 4-4 darabba vágjuk. Ezeket kissé téglalaposra nyújtjuk, majd gondolatban háromfelé osztjuk, és a két szélső harmadot fenyőágszerűen bevagdossuk. A tölteléket elosztjuk 8 felé, egy-egy adagot a középső tésztarészre tesszük, kissé megformázzuk, majd a szélső tésztacsíkokat felváltva középre hajtogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk (fekete) szezámmaggal, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Friss zöldséggel kínáljuk.

ÉÍ - 2018/ŐSZ





2 megjegyzés:

Linda írta...

Köszönöm szépen! :)

sedith írta...

Nincs mit, örülök, hogy találtál kedvedre való receptet! :)