A férjem imádja a kekszszalámit, és azt mondja, annyira gonosz vagyok, hogy nem is készítek neki. Igaz, ami igaz, eddig nem gyakran csináltam, de igazán nem gonoszságból. Egyszerűen csak úgy alakultak a dologk. No, de amióta megkezdődött az iskola, a lányok kifli helyett többnyire kekszet szoktak kapni. Gusztusuk, persze, nincs hozzá, de hazahozzák, ezért azt mondtam, mikor kigyűl egy jó adagra való, akkor megcsináljuk kekszszaláminak. Ma jött el az ideje, úgyhogy el is készült. A férjem azt mondta, szuper lett. Pedig egy kicsit újítottam is a receptben, de ha nem tűnt fel, hát mélyen hallgatok... ;) :P :D
Sütőtökös kekszszalámi
Hozzávalók 2 kb. arasznyi rúdhoz: 60 dkg háztartási keksz, 2,7 dl víz (vagy tej), 5 evőkanál xilit (cukor), 3 evőkanál jó minőségű kakaópor, 10 dkg margarin (vagy vaj), 15 dkg sült sütőtök, 2 ml rumkivonat, 5 dkg dióbél, 5 dkg aszalt vörös áfonya vagy mazsola, porcukor vagy kókuszreszelék.
Elkészítése: A kekszet sodrófával darabosra törjük. A vizet felforraljuk a cukorral, a kakaóporral meg a vajjal, kb. 2 percig hagyjuk csendesen főni, majd hozzáadjuk a rumkivonatot, és ráöntjük az összetördelt kekszre. Hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt (vagy villával összetört) sütőtököt, a darabosra vagdalt diót meg az áfonyát, és jól összekavarjuk. Ezután a masszát kettéosztjuk, és háztartási fólia segítségével külön-külön rúddá formázzuk. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermdjen, és szépen lehessen szeletelni. Hálalás előtt a rudat meghempergetjük porcukorban vagy kókuszreszelékben, hogy valóban szalámiszerűen nézzen ki. (Én csak a fotóalanyokat forgattam bele, nekünk amúgyis eléggé édes.)
EK - 2018/11.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2018. október 5., péntek
Sütőtökös kekszszalámi
A férjem imádja a kekszszalámit, és azt mondja, annyira gonosz vagyok, hogy nem is készítek neki. Igaz, ami igaz, eddig nem gyakran csináltam, de igazán nem gonoszságból. Egyszerűen csak úgy alakultak a dologk. No, de amióta megkezdődött az iskola, a lányok kifli helyett többnyire kekszet szoktak kapni. Gusztusuk, persze, nincs hozzá, de hazahozzák, ezért azt mondtam, mikor kigyűl egy jó adagra való, akkor megcsináljuk kekszszaláminak. Ma jött el az ideje, úgyhogy el is készült. A férjem azt mondta, szuper lett. Pedig egy kicsit újítottam is a receptben, de ha nem tűnt fel, hát mélyen hallgatok... ;) :P :D
Sütőtökös kekszszalámi
Hozzávalók 2 kb. arasznyi rúdhoz: 60 dkg háztartási keksz, 2,7 dl víz (vagy tej), 5 evőkanál xilit (cukor), 3 evőkanál jó minőségű kakaópor, 10 dkg margarin (vagy vaj), 15 dkg sült sütőtök, 2 ml rumkivonat, 5 dkg dióbél, 5 dkg aszalt vörös áfonya vagy mazsola, porcukor vagy kókuszreszelék.
Elkészítése: A kekszet sodrófával darabosra törjük. A vizet felforraljuk a cukorral, a kakaóporral meg a vajjal, kb. 2 percig hagyjuk csendesen főni, majd hozzáadjuk a rumkivonatot, és ráöntjük az összetördelt kekszre. Hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt (vagy villával összetört) sütőtököt, a darabosra vagdalt diót meg az áfonyát, és jól összekavarjuk. Ezután a masszát kettéosztjuk, és háztartási fólia segítségével külön-külön rúddá formázzuk. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermdjen, és szépen lehessen szeletelni. Hálalás előtt a rudat meghempergetjük porcukorban vagy kókuszreszelékben, hogy valóban szalámiszerűen nézzen ki. (Én csak a fotóalanyokat forgattam bele, nekünk amúgyis eléggé édes.)
EK - 2018/11.
Sütőtökös kekszszalámi
Hozzávalók 2 kb. arasznyi rúdhoz: 60 dkg háztartási keksz, 2,7 dl víz (vagy tej), 5 evőkanál xilit (cukor), 3 evőkanál jó minőségű kakaópor, 10 dkg margarin (vagy vaj), 15 dkg sült sütőtök, 2 ml rumkivonat, 5 dkg dióbél, 5 dkg aszalt vörös áfonya vagy mazsola, porcukor vagy kókuszreszelék.
Elkészítése: A kekszet sodrófával darabosra törjük. A vizet felforraljuk a cukorral, a kakaóporral meg a vajjal, kb. 2 percig hagyjuk csendesen főni, majd hozzáadjuk a rumkivonatot, és ráöntjük az összetördelt kekszre. Hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt (vagy villával összetört) sütőtököt, a darabosra vagdalt diót meg az áfonyát, és jól összekavarjuk. Ezután a masszát kettéosztjuk, és háztartási fólia segítségével külön-külön rúddá formázzuk. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermdjen, és szépen lehessen szeletelni. Hálalás előtt a rudat meghempergetjük porcukorban vagy kókuszreszelékben, hogy valóban szalámiszerűen nézzen ki. (Én csak a fotóalanyokat forgattam bele, nekünk amúgyis eléggé édes.)
EK - 2018/11.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése