Padlizsánkrémet mindig is csináltunk, már gyerekkorom óta. Majonézes paszulyt viszont egyetemista koromban ettem először, amikor Bencze Meli megkínált vele. Finom, tárkonyos volt, amilyen meghökkentő számomra, épp annyira ízletes. Olyant is szoktam készíteni, ám én most a kettőt kissé összeházasítottam, és az alábbi finomság lett belőle.
Babos
padlizsánkrém
Hozzávalók (4
személyre): 60 dkg sült padlizsánhús
(fagyasztóból), 20 dkg főtt vesebab vagy másféle bab, 10 dkg kapribogyó, kb. 1
dl olaj, só, bors, 1 hagyma, esetleg ecetes tárkony.
Elkészítése: A padlizsánhúst összeaprítjuk, hozzáadjuk a
villával darabosra tört babot, és az olajat folyamatosan csorgatva hozzá jól
összekeverjük. Végül hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és kapribogyót.
Sóval, borssal, illetve ha szeretnénk, kevés összevágott ecetes tárkonnyal
ízesítjük. Végső soron akár majonézt is keverhetünk bele, de így nagyon finom, mindennek jól érződik az íze, és egy fokkal egészségesebb is.
KAL - 2019.
2 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, ki fogom probalni - de annál a tárkonyos majonezesbabnak is kérek a receptjét, mert olyanról még nem is hallottam...
Fenci, nem is kell annak recept. Kb. annyi főtt paszulyt, mint amennyi vinettát használnál (50-60 dkg), ledarálsz vagy botmixerrel összedolgozod (nem tiszta simára azért), és összekevered egy adag majonézzel (amennyit otthon, egy tojásból készíteni szokás). Sózod, ha akarod borsozod, és egy jókora csipetnyi ecetes tárkonyt aprítasz bele. Ha nem elég savanyú, lehet tárkonyecettel vagy citromlével igazítani az ízén. Ennyi. :)
Megjegyzés küldése