A tejtermékek parádéja ez az alábbi krém, de nagyon jó választás volt összeházasítani őket. A karamellizált hagyma pedig feltette a pontot az i-re. Aki ma kóstolta, mindenki azt mondta, hogy finom. Remélem, nem hazudtak... :D
Sajtos túrókrém karamellizált hagymával
Hozzávalók (sok személyre): 50 dkg tehéntúró, 25 dkg mascarpone, 15 dkg cheddar sajt, 2-3 evőkanál görög joghurt, 4 közepes lila hagyma, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál balzsamecet, só, bors.
Elkészítése: A hagymával indítunk, hogy legyen ideje hűlni. A hagymát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, majd dinsztelni kezdjük a vaj és olaj keverékén. Gyakran kavargatva, kis lángon addig pároljuk, amíg karamellizálódik. Amikor jól összeesett, és enyhén megbarnult, ráöntjük a balzsamecetet, és addig hagyjuk tovább a lángon, amíg a folyadék elpárolog róla. Ekkor szűrőbe öntjük, hogy a zsiradék lecsepegjen, és hagyjuk kihűlni. A túrót, a mascarponét meg a finomra reszelt sajtot kikeverjük, joghurttal tetszés szerint lazítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd belekavarjuk a karamellizált hagymát is. Tetszés szerint díszjtjük. Krékerrel, pirított vagy friss kenyérrel kínáljuk.
ÉÍ - 2020/TAVASZ
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2019. április 16., kedd
Sajtos túrókrém karamellizált hagymával
A tejtermékek parádéja ez az alábbi krém, de nagyon jó választás volt összeházasítani őket. A karamellizált hagyma pedig feltette a pontot az i-re. Aki ma kóstolta, mindenki azt mondta, hogy finom. Remélem, nem hazudtak... :D
Sajtos túrókrém karamellizált hagymával
Hozzávalók (sok személyre): 50 dkg tehéntúró, 25 dkg mascarpone, 15 dkg cheddar sajt, 2-3 evőkanál görög joghurt, 4 közepes lila hagyma, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál balzsamecet, só, bors.
Elkészítése: A hagymával indítunk, hogy legyen ideje hűlni. A hagymát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, majd dinsztelni kezdjük a vaj és olaj keverékén. Gyakran kavargatva, kis lángon addig pároljuk, amíg karamellizálódik. Amikor jól összeesett, és enyhén megbarnult, ráöntjük a balzsamecetet, és addig hagyjuk tovább a lángon, amíg a folyadék elpárolog róla. Ekkor szűrőbe öntjük, hogy a zsiradék lecsepegjen, és hagyjuk kihűlni. A túrót, a mascarponét meg a finomra reszelt sajtot kikeverjük, joghurttal tetszés szerint lazítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd belekavarjuk a karamellizált hagymát is. Tetszés szerint díszjtjük. Krékerrel, pirított vagy friss kenyérrel kínáljuk.
ÉÍ - 2020/TAVASZ
Sajtos túrókrém karamellizált hagymával
Hozzávalók (sok személyre): 50 dkg tehéntúró, 25 dkg mascarpone, 15 dkg cheddar sajt, 2-3 evőkanál görög joghurt, 4 közepes lila hagyma, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál balzsamecet, só, bors.
Elkészítése: A hagymával indítunk, hogy legyen ideje hűlni. A hagymát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, majd dinsztelni kezdjük a vaj és olaj keverékén. Gyakran kavargatva, kis lángon addig pároljuk, amíg karamellizálódik. Amikor jól összeesett, és enyhén megbarnult, ráöntjük a balzsamecetet, és addig hagyjuk tovább a lángon, amíg a folyadék elpárolog róla. Ekkor szűrőbe öntjük, hogy a zsiradék lecsepegjen, és hagyjuk kihűlni. A túrót, a mascarponét meg a finomra reszelt sajtot kikeverjük, joghurttal tetszés szerint lazítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd belekavarjuk a karamellizált hagymát is. Tetszés szerint díszjtjük. Krékerrel, pirított vagy friss kenyérrel kínáljuk.
ÉÍ - 2020/TAVASZ
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése