Zsidó tojás
Hozzávalók (4-6
személyre): 7 tojás, 15 dkg libazsír, 2-3 teáskanál mustár, 1-2 újhagyma vagy 1
kisebb lila hagyma, só, bors, 1-2 evőkanál citromlé.
Elkészítése: A
tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, majd összeaprítjuk. Hozzáadjuk a
mustárt meg a finomra aprított hagymát, majd elkeverjük a kicsinként adagolt,
jó puha libazsírral. Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, illetve, hogy a
zsírosságát ellensúlyozzuk, kevés citromlevet is keverünk bele. Pirítóssal,
friss zöldséggel, esetleg citromos teával kínáljuk.
Megjegyzés: Ha szeretnénk,
apróra vágott libatöpörtyűt vagy libamájat is keverhetünk bele, illetve végső
soron akár vajjal is kikavarhatjuk.
EK - 2019/4.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése