2019. május 16., csütörtök

Forró almás pite

A McDonalds otthon sorozat harmadik, és egyelőre utolsó "darabja". :) Nagyon finom mindkét változat (olajban és sütőben sült), de a sütős egy kicsit mégis finomabb: ropogós, leveles, és cseppet sem olajos.


Forró almás pite

Hozzávalók (12 darabhoz): 1 kg alma, 3-5 evőkanál barna cukor (nálam 4 evőkanál nyírfacukor, és 1 evőkanál kókuszcukor volt), 1 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg, ½ teáskanál őrölt szerecsendió, 1 citrom leve, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, pici víz, só;
továbbá: 80 dkg leveles tészta (két darabban), bő olaj.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, megházát eltávolítjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Ráfacsarjuk a citromlevet, hozzáadjuk a cukrot meg a fűszereket, és 2-3 evőkanál vizet öntve alá odatesszük főni. Forrástól számítva 5-6 percig főzzük, ha nem enged elég levet, kicsinként pótoljuk vízzel. Végül a pudingport elkeverjük kevés vízzel, ráöntjük az almára, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni. Az egyik leveles tésztát kiterítjük, ha szükséges, még nyújtjuk egy keveset, majd 6 téglalapra vágjuk. Mindegyikre 1-1 evőkanálnyi almapudingot teszünk, a hosszanti oldalra, csíkban. A tészta széleit körben enyhén megkenjük vízzel, majd a tésztát kettőbe hajtjuk, a széleket pedig villával jól megnyomkodjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Megismételjük a folyamatot a másik adag tésztával is.

Megjegyzés: Eredetileg így készül, olajban sütve, és így is finom, de ennél jóval egészségesebb, ha a megtöltött tésztát sütőpapíros tepsire helyezzük, és 220 fokos sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

EK- 2019/6.


2 megjegyzés:

Ani írta...

Ez csak jó lehet, mint a többi mekised, és tudjuk, hogy miből készül.

sedith írta...

Így van, Ani, néha beiktathatóak ilyen ételek is, ha tudjuk, mit tettünk bele.

Related Posts with Thumbnails

2019. május 16., csütörtök

Forró almás pite

A McDonalds otthon sorozat harmadik, és egyelőre utolsó "darabja". :) Nagyon finom mindkét változat (olajban és sütőben sült), de a sütős egy kicsit mégis finomabb: ropogós, leveles, és cseppet sem olajos.


Forró almás pite

Hozzávalók (12 darabhoz): 1 kg alma, 3-5 evőkanál barna cukor (nálam 4 evőkanál nyírfacukor, és 1 evőkanál kókuszcukor volt), 1 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg, ½ teáskanál őrölt szerecsendió, 1 citrom leve, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, pici víz, só;
továbbá: 80 dkg leveles tészta (két darabban), bő olaj.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, megházát eltávolítjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Ráfacsarjuk a citromlevet, hozzáadjuk a cukrot meg a fűszereket, és 2-3 evőkanál vizet öntve alá odatesszük főni. Forrástól számítva 5-6 percig főzzük, ha nem enged elég levet, kicsinként pótoljuk vízzel. Végül a pudingport elkeverjük kevés vízzel, ráöntjük az almára, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni. Az egyik leveles tésztát kiterítjük, ha szükséges, még nyújtjuk egy keveset, majd 6 téglalapra vágjuk. Mindegyikre 1-1 evőkanálnyi almapudingot teszünk, a hosszanti oldalra, csíkban. A tészta széleit körben enyhén megkenjük vízzel, majd a tésztát kettőbe hajtjuk, a széleket pedig villával jól megnyomkodjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Megismételjük a folyamatot a másik adag tésztával is.

Megjegyzés: Eredetileg így készül, olajban sütve, és így is finom, de ennél jóval egészségesebb, ha a megtöltött tésztát sütőpapíros tepsire helyezzük, és 220 fokos sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

EK- 2019/6.


2 megjegyzés:

Ani írta...

Ez csak jó lehet, mint a többi mekised, és tudjuk, hogy miből készül.

sedith írta...

Így van, Ani, néha beiktathatóak ilyen ételek is, ha tudjuk, mit tettünk bele.