Hogyan lehet finomat és laktatót enni úgy, hogy a lehető legkevesebb szénhidrátot vigyük be? Hát így, ahogy az alábbi recept mutatja. nem mondom, hogy így annyira egészséges, hiszen olajban sütöttem ki, lehetett volna úgy, hogy tesibe terítem, és megsütöm sütőben. Ha úgy készítjük, sokkal egészségesebb, de nagyon vágytam a hagyományos krumplifasírt, vagy ahogy édesanyám hívja: pityókás rántotta ízére, és a sütős változat azt nem adta volna meg. De valahogy mégis mindeféle lelkiismeret-furdalás nélkül ettem... :)
Karfiollepénykék
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg karfiol, 3-4 tojás, 1 kisebb
hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 kis cokor petrezselyemzöl, só, bors,
zsemlemorzsa, olaj vagy más zsiradék.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott karfiolt robotgépben
összeaprítjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a finomra
aprított hagymát és petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát meg a tojást, sóval
és borssal ízesítjük, majd belekavarunk annyi zsemlemorzsát, amennyitől a
massza még nem lesz kemény, hanem olyan jó szottyanóssá válik. Serpenyőben
kevés olajat forrósítunk, evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele, jól ellapítjuk,
hogy könnyebben átsüljenek, majd megfordítjuk, és a másik oldalukon is
megsütjük. Önmagukban kínálhatjuk tetszőleges friss saláta kíséretében, vagy
akár köretként is adhatjuk húsok mellé.
4 megjegyzés:
finom lehet!
És a krumpli fasírt hogy készül?!
Olyan, mint a rapcsánka/lapcsánka/tócsni?
Igen, kedves Márta, a tócsni, lepcsánka nálunk a krumplifasírt. Sőt, édesanyám pityókás rántottának hívja. :)
Nahát, hogy te miket kitalálsz! Nagyszerű ötlet!
Köszönöm, Ani, nem is olyan nagy dolog. Még káposztával is sütöttem így "fasírtot". :)
Megjegyzés küldése