2011. február 12., szombat
Rántott szelet "színekkel"
Rántott szelet mexikói zöldségekkel
Hozzávalók: 1 csirkemell kicsontozva, fűszerek ízlés szerint, 3 tojás, liszt, tej, olaj, kb. 40 dkg mexikói zöldség, 5 dkg vaj, só.
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük és befűszerezzük. Amíg áll egy keveset, elkészítjük a palacsintamasszát. A tojásokat felverjük, hozzákeverünk 10-15 dkg lisztet, majd annyi tejet, hogy palacsintaszerű masszát kapjunk. Az olajat felforrósítjuk, a hússzeleteket lisztbe és a masszába forgatjuk és a forró olajban aranysárgára sütjük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a fagyos zöldségkeveréket és addig pároljuk saját levében, néha megkevergetve, amíg roppanós-puha nem lesz. Picit sózzuk és már tálaljuk is a hússal együtt.
Húsnapon fogyasztható.
KAL - 2012
2011. február 12., szombat
Rántott szelet "színekkel"
Rántott szelet mexikói zöldségekkel
Hozzávalók: 1 csirkemell kicsontozva, fűszerek ízlés szerint, 3 tojás, liszt, tej, olaj, kb. 40 dkg mexikói zöldség, 5 dkg vaj, só.
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük és befűszerezzük. Amíg áll egy keveset, elkészítjük a palacsintamasszát. A tojásokat felverjük, hozzákeverünk 10-15 dkg lisztet, majd annyi tejet, hogy palacsintaszerű masszát kapjunk. Az olajat felforrósítjuk, a hússzeleteket lisztbe és a masszába forgatjuk és a forró olajban aranysárgára sütjük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a fagyos zöldségkeveréket és addig pároljuk saját levében, néha megkevergetve, amíg roppanós-puha nem lesz. Picit sózzuk és már tálaljuk is a hússal együtt.
Húsnapon fogyasztható.
KAL - 2012
10 megjegyzés:
- egycsipet írta...
-
Én ilyen "színeset" brokkoliból és répából szoktam és imááádom! Éhes is lettem. :))
- 2011. február 12. 16:39
- 4Gyerek írta...
-
Kérek. Mindenből. Színes ebédkéből (még csak levest ettünk), napsütésből.
Itt rettenet szél fújt egész délelőtt, sokáig havaseső esett (vízszintesben az erős szél miatt), most meg ha kinézek az ablakon, alig látok: a szél úgy kavarja a havat, a lányok mindjárt ki is jelentik, megjött a tornádó. - 2011. február 12. 16:48
- sedith írta...
-
Csipet, mikor mi akad a fagyóban. A répa-brokkoli sem rossz!:)
Éva, képzeld, a hús felét ma mustáros szeletnek sütöttem meg. Isteni zamata volt és puha lett (végülis ma disznókarajból készítettem), mint a csirkemell!:)
És a napsütés csak álca volt, mert különben viharosan fújt a szél, most talán méginkább rázendített és iszonyatosan hideg van. Délelőtt még csorgott az eső, aztán átváltott darába, végül elállt teljesen. Most meg már minden befagyott. - 2011. február 12. 19:17
- 4Gyerek írta...
-
na, mustáros szelet ízt kezdek érezni a számban. ugye, milyen finom.
- 2011. február 12. 19:51
- Gizi írta...
-
Nagyon mutatós ebédetek volt, és milyen finom!! Nálunk is sokszor kerül a tányérra. Én a palacsintamasszába még sajtot is szoktam reszelni, próbáld ki úgy is nagyon finom.:)
- 2011. február 12. 23:37
- Bianka írta...
-
Így ahogy van jöhet
- 2011. február 13. 11:13
- családi tűzhely írta...
-
Szemet gyönyörködtető párosítás:)
- 2011. február 13. 15:43
- Ditta tortái írta...
-
Tényleg nagyon egészséges és nagyon finom!:-)
- 2011. február 13. 18:34
-
-
Nagyon gusztusos étel, a tálalás pedig szuper! Gratulálok a bloghoz, csak így tovább! :)
- 2013. október 28. 19:04
- sedith írta...
-
Névtelen, köszönöm. :)
- 2013. október 28. 21:30
10 megjegyzés:
Én ilyen "színeset" brokkoliból és répából szoktam és imááádom! Éhes is lettem. :))
Kérek. Mindenből. Színes ebédkéből (még csak levest ettünk), napsütésből.
Itt rettenet szél fújt egész délelőtt, sokáig havaseső esett (vízszintesben az erős szél miatt), most meg ha kinézek az ablakon, alig látok: a szél úgy kavarja a havat, a lányok mindjárt ki is jelentik, megjött a tornádó.
Csipet, mikor mi akad a fagyóban. A répa-brokkoli sem rossz!:)
Éva, képzeld, a hús felét ma mustáros szeletnek sütöttem meg. Isteni zamata volt és puha lett (végülis ma disznókarajból készítettem), mint a csirkemell!:)
És a napsütés csak álca volt, mert különben viharosan fújt a szél, most talán méginkább rázendített és iszonyatosan hideg van. Délelőtt még csorgott az eső, aztán átváltott darába, végül elállt teljesen. Most meg már minden befagyott.
na, mustáros szelet ízt kezdek érezni a számban. ugye, milyen finom.
Nagyon mutatós ebédetek volt, és milyen finom!! Nálunk is sokszor kerül a tányérra. Én a palacsintamasszába még sajtot is szoktam reszelni, próbáld ki úgy is nagyon finom.:)
Így ahogy van jöhet
Szemet gyönyörködtető párosítás:)
Tényleg nagyon egészséges és nagyon finom!:-)
Nagyon gusztusos étel, a tálalás pedig szuper! Gratulálok a bloghoz, csak így tovább! :)
Névtelen, köszönöm. :)
Megjegyzés küldése