A mostani ötletet tagadhatatlanul Annától vettem át, bár ilyesmit én is szoktam időnként készíteni. Most viszont az ő gyorsvacsorája (ami azonban nem is annyira gyors, csak éppen nincs túl sok bajunk vele:)) juttatta eszembe, és egyik zöldségnapomra készítettem is belőle egy hatalmas adagot.
Ez tényleg egy olyan recept, amihez nem lehet mértékegységeket adni, azt teszünk bele, ami éppen van otthon, és mindenből annyit, amennyi éppen van, vagy amennyit szeretünk, rászánunk. Ezúttal, nálam így alakult a recept.
Sült zöldségek
Hozzávalók: 8 közepes krumpli, 2 sárgarépa, 3 paszternák, 3 zellerszár, 2 közepes cékla, 3 lila hagyma, 1 kis fej fokhagyma, 1,5 citrom, só, bors, őrölt koriander, olívaolaj
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk: a krumplit négybe hasítjuk, a vékonyabb répákat karikára, a vastagabbakat hasábokra vágjuk, a paszternákot szintén, a céklát ujujnyi vastag hasábokra, a zellerszárat 2-3 cm-es darabokra, a hagymát félbe majd még kettőbe-háromba, a citromot pedig szintén ügyes kis cikkekre. A fokhagymacikkek maradnak egészben. Mindent egy tálba teszünk, jól megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk korianderrel, illetve bármilyen más, ízlés szerinti fűszerrel-zöldfűszerrel, meglocsoljuk olívaolajjal és a kezünkkel jól-jól összeforgatjuk. Egy nagy tepsit vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és a zöldségeket beleborítjuk. Szépen eloszlatjuk, fedőt teszünk rá vagy lefedjük alufóliával és forró sütőben 1-1,5 órán át sütjük-pároljuk. Köretként tálalható bármilyen hús mellé, de önmagában, vagy valamilyen fűszeres mártással is nagyon finom fogás. Szétválasztó étrendek zöldség- és tésztanapjára kitűnő eledel!
EK - 2012/2
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. február 14., hétfő
Sült zöldségek
A mostani ötletet tagadhatatlanul Annától vettem át, bár ilyesmit én is szoktam időnként készíteni. Most viszont az ő gyorsvacsorája (ami azonban nem is annyira gyors, csak éppen nincs túl sok bajunk vele:)) juttatta eszembe, és egyik zöldségnapomra készítettem is belőle egy hatalmas adagot.
Ez tényleg egy olyan recept, amihez nem lehet mértékegységeket adni, azt teszünk bele, ami éppen van otthon, és mindenből annyit, amennyi éppen van, vagy amennyit szeretünk, rászánunk. Ezúttal, nálam így alakult a recept.
Sült zöldségek
Hozzávalók: 8 közepes krumpli, 2 sárgarépa, 3 paszternák, 3 zellerszár, 2 közepes cékla, 3 lila hagyma, 1 kis fej fokhagyma, 1,5 citrom, só, bors, őrölt koriander, olívaolaj
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk: a krumplit négybe hasítjuk, a vékonyabb répákat karikára, a vastagabbakat hasábokra vágjuk, a paszternákot szintén, a céklát ujujnyi vastag hasábokra, a zellerszárat 2-3 cm-es darabokra, a hagymát félbe majd még kettőbe-háromba, a citromot pedig szintén ügyes kis cikkekre. A fokhagymacikkek maradnak egészben. Mindent egy tálba teszünk, jól megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk korianderrel, illetve bármilyen más, ízlés szerinti fűszerrel-zöldfűszerrel, meglocsoljuk olívaolajjal és a kezünkkel jól-jól összeforgatjuk. Egy nagy tepsit vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és a zöldségeket beleborítjuk. Szépen eloszlatjuk, fedőt teszünk rá vagy lefedjük alufóliával és forró sütőben 1-1,5 órán át sütjük-pároljuk. Köretként tálalható bármilyen hús mellé, de önmagában, vagy valamilyen fűszeres mártással is nagyon finom fogás. Szétválasztó étrendek zöldség- és tésztanapjára kitűnő eledel!
EK - 2012/2
Ez tényleg egy olyan recept, amihez nem lehet mértékegységeket adni, azt teszünk bele, ami éppen van otthon, és mindenből annyit, amennyi éppen van, vagy amennyit szeretünk, rászánunk. Ezúttal, nálam így alakult a recept.
Sült zöldségek
Hozzávalók: 8 közepes krumpli, 2 sárgarépa, 3 paszternák, 3 zellerszár, 2 közepes cékla, 3 lila hagyma, 1 kis fej fokhagyma, 1,5 citrom, só, bors, őrölt koriander, olívaolaj
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk: a krumplit négybe hasítjuk, a vékonyabb répákat karikára, a vastagabbakat hasábokra vágjuk, a paszternákot szintén, a céklát ujujnyi vastag hasábokra, a zellerszárat 2-3 cm-es darabokra, a hagymát félbe majd még kettőbe-háromba, a citromot pedig szintén ügyes kis cikkekre. A fokhagymacikkek maradnak egészben. Mindent egy tálba teszünk, jól megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk korianderrel, illetve bármilyen más, ízlés szerinti fűszerrel-zöldfűszerrel, meglocsoljuk olívaolajjal és a kezünkkel jól-jól összeforgatjuk. Egy nagy tepsit vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és a zöldségeket beleborítjuk. Szépen eloszlatjuk, fedőt teszünk rá vagy lefedjük alufóliával és forró sütőben 1-1,5 órán át sütjük-pároljuk. Köretként tálalható bármilyen hús mellé, de önmagában, vagy valamilyen fűszeres mártással is nagyon finom fogás. Szétválasztó étrendek zöldség- és tésztanapjára kitűnő eledel!
EK - 2012/2
5 megjegyzés:
- Edó írta...
-
Nézz be hozzám!
- 2011. február 14. 9:21
- Gál Edith írta...
-
De guszták!!
Ezt én is ki fogom próbálni! - 2011. február 14. 10:12
- Bianka írta...
-
Milyen szép színes
- 2011. február 14. 12:12
- Ami írta...
-
Imádom az ilyesmit! Nyami nyami!
- 2011. február 14. 13:11
- Kati írta...
-
Kipróbálom,jól néz ki.
- 2011. február 14. 19:26
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nézz be hozzám!
De guszták!!
Ezt én is ki fogom próbálni!
Milyen szép színes
Imádom az ilyesmit! Nyami nyami!
Kipróbálom,jól néz ki.
Megjegyzés küldése