2011. augusztus 18., csütörtök

Az utóbbi napok eredményei

Egész múlt hétvégén és azóta befőztem, eltettem, sóztam, eceteztem, kavartam...

A végeredmény igazán szép:
- 17 különböző méretű (7 dl-estől 3,5 l-esig, de legtöbb a 2 l-es) uborka E RECEPT szerint, bár némi update-tel (hamarosan következik)
- egy 40 l-es hordó kb. félig megtöltve nagyobbacska uborkákkal, sárgarépakarikákkal, és próbából dinnyeszeletekkel (jön még bele majd paradicsompaprika, karfiol és káposzta) - az előző recept szerint készült a lé
- 2 üvegecske, azaz egy nagyon mini adag áfonyalekvár
- 7 kg-nyi csalamádénak vágott zöldség várja, hogy üvegekbe kerüljön. A recept a Csalamádé 1.-é, amit anno Duendétől vettem át, de ezen is módosítottam ezt-azt.
- 4 kg-nyi, azaz 4 jókora tepsinyi reszelt-vágott zöldség szárított ételízesítőnek (még nincs kész, most szárad)
- kb. 2,5 kg piros és sárga paradicsom, ami szintén aszalódik pillanatnyilag
- 10 kg őszibarack befőttnek (még folyamatban van) és talán némi ivólének is
- és a "melléktermékek": zöldségkivonat és csorbaízesítő.

Ahogy időm engedi, jövök a beszámolókkal, részletes leírásokkal, eddigiek szerinti változtatásokkal stb. Fotó még nem készült mindenről, mások meg még nincsenek feldolgozva. Azért ízelítőnek itt van egy a napon száradó zöldségekről:




9 megjegyzés:

Jutka írta...

Nem semmi Edit, nem unatkoztál..kíváncsi vok arra a szárított ételízesítőre :)

sedith írta...

Jutka, vedd elő a Befőzési praktikák című könyvet, amit a dévai Corvin Kiadó adott ki, és megtalálod benne.:D:D:D A kettő közül az első. :) VAgy itt van a blogon is. A fotó arról készült. Mindenesetre, isteni lesz, a bolti halvány utánzata ennek, és nem beszélve arról, hogy mi minden mást is tartalmaz. Most ipari mennyiség készült, remélem, sikerül szépen, napon szárítani végig, mert így csodásan megmarad a színe.

Kati írta...

Akkor nem unatkotzál a héten, nagyon sok finom dolgot eltettél télire.

4Gyerek írta...

jujj, kedvet kaptam és is, bár mi sem az unatkozós gófajtából vagyunk, 22 kg babot lenyomtunk a tegnap (mára maradt a dunsztolás).
szóval elintézted a dolgot, megyek ételízesítónek valókat beszerezni.
és igazad van, a boltit vegye az aki ilyenkor nem készít (tavaly csináltam, azt tesz bele az ember lánya amit akar)

Éva írta...

Nagyon aktív voltál a héten! Milyen jó dolgod lesz télen csak leemeled a polcról a befőtteket! Nagyon guszták azok a szárított zöldséges tepsik!

Reka írta...

Hogy te milyen ugyi vagy, nagyon jo otlet a szaritott etelizesito. A paradicsomot hogy aszalod?
Erdekes lehet.

Ottis írta...

Hát ez igen, tényleg ngy munka lehetett!Ügyes vagy!

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek!:)
Bizony, nem tétlenkedtem, és még mindig van mit csinálnom. Pillanatnyilag éppen az ivólének való fő. :P

Alíz írta...

Ez igen, nagyüzem!

Related Posts with Thumbnails

2011. augusztus 18., csütörtök

Az utóbbi napok eredményei

Egész múlt hétvégén és azóta befőztem, eltettem, sóztam, eceteztem, kavartam...

A végeredmény igazán szép:
- 17 különböző méretű (7 dl-estől 3,5 l-esig, de legtöbb a 2 l-es) uborka E RECEPT szerint, bár némi update-tel (hamarosan következik)
- egy 40 l-es hordó kb. félig megtöltve nagyobbacska uborkákkal, sárgarépakarikákkal, és próbából dinnyeszeletekkel (jön még bele majd paradicsompaprika, karfiol és káposzta) - az előző recept szerint készült a lé
- 2 üvegecske, azaz egy nagyon mini adag áfonyalekvár
- 7 kg-nyi csalamádénak vágott zöldség várja, hogy üvegekbe kerüljön. A recept a Csalamádé 1.-é, amit anno Duendétől vettem át, de ezen is módosítottam ezt-azt.
- 4 kg-nyi, azaz 4 jókora tepsinyi reszelt-vágott zöldség szárított ételízesítőnek (még nincs kész, most szárad)
- kb. 2,5 kg piros és sárga paradicsom, ami szintén aszalódik pillanatnyilag
- 10 kg őszibarack befőttnek (még folyamatban van) és talán némi ivólének is
- és a "melléktermékek": zöldségkivonat és csorbaízesítő.

Ahogy időm engedi, jövök a beszámolókkal, részletes leírásokkal, eddigiek szerinti változtatásokkal stb. Fotó még nem készült mindenről, mások meg még nincsenek feldolgozva. Azért ízelítőnek itt van egy a napon száradó zöldségekről:




9 megjegyzés:

Jutka írta...

Nem semmi Edit, nem unatkoztál..kíváncsi vok arra a szárított ételízesítőre :)

sedith írta...

Jutka, vedd elő a Befőzési praktikák című könyvet, amit a dévai Corvin Kiadó adott ki, és megtalálod benne.:D:D:D A kettő közül az első. :) VAgy itt van a blogon is. A fotó arról készült. Mindenesetre, isteni lesz, a bolti halvány utánzata ennek, és nem beszélve arról, hogy mi minden mást is tartalmaz. Most ipari mennyiség készült, remélem, sikerül szépen, napon szárítani végig, mert így csodásan megmarad a színe.

Kati írta...

Akkor nem unatkotzál a héten, nagyon sok finom dolgot eltettél télire.

4Gyerek írta...

jujj, kedvet kaptam és is, bár mi sem az unatkozós gófajtából vagyunk, 22 kg babot lenyomtunk a tegnap (mára maradt a dunsztolás).
szóval elintézted a dolgot, megyek ételízesítónek valókat beszerezni.
és igazad van, a boltit vegye az aki ilyenkor nem készít (tavaly csináltam, azt tesz bele az ember lánya amit akar)

Éva írta...

Nagyon aktív voltál a héten! Milyen jó dolgod lesz télen csak leemeled a polcról a befőtteket! Nagyon guszták azok a szárított zöldséges tepsik!

Reka írta...

Hogy te milyen ugyi vagy, nagyon jo otlet a szaritott etelizesito. A paradicsomot hogy aszalod?
Erdekes lehet.

Ottis írta...

Hát ez igen, tényleg ngy munka lehetett!Ügyes vagy!

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek!:)
Bizony, nem tétlenkedtem, és még mindig van mit csinálnom. Pillanatnyilag éppen az ivólének való fő. :P

Alíz írta...

Ez igen, nagyüzem!