Próbáljátok ki ti is! (Tudom, hogy sokan ódzkodnak azért a nyers tojás használatától. Én évek óta használok házi és üzleti nyers tojást egyaránt, soha egyikünknek sem volt semmi baja eddig. Talán csak szerencsénk volt, nem tudom. Aki irtózik tőle, az ne tegyen tojásfehérjét bele.)
Lányaim kedvéért ezúttal pálcikás "fagyit" csináltam belőle:
Sárgadinnyesorbet
Hozzávalók: 25-30 dkg sárgadinnye, kb. 1 dl víz, 1 kb. egyujjnyis citromkarika külső és belső héja nélkül, 1-2 evőkanál méz, 1 tojásfehérje
Elkészítése: Mindent egy magas falú pohárba teszünk és botmixerrel simára dolgozzuk. Végül dobozba töltjük és fagyasztóba tesszük néhány órára, vagy kis pohárkákba adagoljuk, és pálcikát szúrunk bele. Ha nagyobb dobozba tesszük, félóránként-óránként kavarjuk át, hogy egyenletesen fagyjon, és ne legyenek benne jégszemcsék.
2 megjegyzés:
A lányaid csudaédesek! A sorbet nagyon finom, ahogy látom. ;D
Nagyon aranyosak
Megjegyzés küldése