Hozzávalók: 4 g szárított élesztő, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg rétesliszt, 40 dkg kenyérliszt (nálunk 550-es), 3 evőkanál krumplipehely, 1 evőkanál cukor, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál ecet, 3 evőkanál olaj, 420 ml víz, 6 dkg durvára tört, pörkölt sós mogyoró
Elkészítése: Most nagyon szégyellem azt írni, hogy a hozzávalókat a fenti sorrendben (a mogyoró kivételével - azt a magadagolóba kell tenni) pakoljuk a kenyérsütőgépbe, kapcsoljuk be a teljes kiőrlésű magvas kenyér programot, és 5 óra múlva szedjük ki belőle a kész kenyeret, de csak ezt írhatom. Mert amióta van a gépem, hát, bizony, csak azzal dolgozom.
Viszont az is elkészítheti, akinek nincs gépe, csak akkor a mogyorót a már megkelt tésztába kell belegyúrni, majd újra keleszteni.
KELT - 2012.
4 megjegyzés:
Edith,ez is nagyon jó lehet!5 órát dolgozik a gép??
A hosszú, azaz normál programon igen. A gyors program teljes kiőrlésűnél 3 óra, fehérnél 2, de én fehérnél is (bár nagyon ritkán sütök ilyet) a 3 órásat választom, mert jobban szeretem úgy a kenyeret.
És igen, nagyon fnom, próbáld csak ki! Több teljes kiőrlésűvel talán még finomabb. nekem sajnos, 10 dekám volt megmaradva, ezért most annyit használtam.
az én gépem maximális programja 3 óra 50 perc. az a program a fehér kenyéré. a teljes kiőrlésűé pedig 3 óra 40 perc.
na jó, nekem tök mindegy, én dagasztatok, aztán elzárom. mikor megkelt, formázok és az óriási jénaiban a sütőben sül.
Éva, nekem úgy "nem bót":D, hogy kelljen még dolgoznom vele. Azt max, ha valamilyen különleges formájú kenyeret szeretnék, de az ritkán jön rám. Tökéletesen elégedettek vagyunk az üstformájú kenyérrel.
Nekem nem furcsa ez az idő, mert a használati utasításban megvan minden programnak a részletes menete, és teljesen logikusak azok az idők.
Némi plusz időt az vesz fel, hogy egyes programoknál van egy első, hőkiegyenlítési fázis.
Megjegyzés küldése