Persze, az a maréknyi szeder édeskevés lett volna a fagyihoz, de eszembe jutott, hogy még van a fagyasztóban egy félzacskónyi fagyasztott szeder, és azt is hozzáadtam. Így töményen gyümölcsös, ugyanakkor jó krémes is lett. Ezentúl a tejszínt mindig kemény habbá fogom verni, mert fagylaltgép híján így lesz a legfinomabb, legkrémesebb az eredmény.
Hozzávalók: 5 dl tejszín, 1 tasak habfixáló (el is hagyható), 2 tojás, 3-4 evőkanál cukor vagy méz, fél citrom meghámozva, 2 tasak vaníliás cukor vagy 2 evőkanál vaníliaaroma, 35-40 dkg friss vagy fagyasztott szeder
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1-2 evőkanál cukorral. A tejszínt is keményre verjük a maradék cukorral és a habfixálóval. A szedret magas falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a feldarabolt citromot, a tojások sárgáját meg a vaníliás cukrot, és botmixerrel simára dolgozzuk. A gyümölcsös krémet és a kétféle habot óvatosan, de alaposan összekavarjuk, majd dobozba töltjük, és néhány órára fagyasztóba tesszük.
KAL - 2018.
8 megjegyzés:
Gyönyörű színe lett.
Nagyon guszta lett! A lányok részéből egy kicsit nem adnál nekem?:-)) Biztos nagyon jó az illata is mert az erdei gyümölcsök mindíg illatosabbak!
Milyen pompás színe van!
Nagyon szép színe van
Valóban varázslatos színben pompázik! Nagyon guszta! :)
Gyönyörű a színe és jó krémesnek tűnik,nagyon finom lehet!:-)
Már a színétől begerjedek:))) Ide vele!!!
Köszönöm mindenkinek!:)
Érdekes, hogy mindannyian kiemeltétek a színét! Tényleg nagyon szép. Jó sok volt ennyi szeder ehhez az adaghoz, azért is lett olyan intenzív, a citrom viszont segített kihozni ezt a bíboros lilát belőle. Amíg nem tettem bele a citromot, addig sokkal sötétebb és fakóbb volt.:(
De azért az íze sem utolsó ám! A szomszédasszony is dicsérte ma, éppen ő ette meg ezt a lefényképezett adagot.:)
Megjegyzés küldése