Kransekake - norvég karácsonyi sütemény
EK - 2011/12
Nagyon szép lett ez a karácsonyfa! Érdekes, még nem találkoztam ilyesmi recepttel - bár ha belegondolok, olyasmi lehet mint egy sült marcipán.
Jó ötlet!
Megnézem Trollanyunál is!
Márti, köszönöm szépen.:) Nem tudom, milyen a sült marcipán, mert még sosem ettem, de ez a tészta inkább valamilyen kekszhez hasonlít. Kívülről ropogós, belülről puha. Fogok is karácsonyra golyó formájában sütni kekszeket ebből a masszából. Trollanyunál azt hiszem, még nincs fenn a recept, privát levelezésben írta meg nekem, egy norvég lapból lefordítva. :)
Nagyon jol nez ki.Utananeztem de nem talaltam.
Most kérdezném,hogy minek ilyen hamar???De nem teszem,azt hiszem tudom az okát:))Gyönyörűűű lett Edith,nem kis munka lehet benne!
De szép
Edith, gratulálok:) Ez fantasztikus lett, komolyan, mintha Norvégiában készült volna:) És még sütőformád sincs hozzá, nagyon ügyes vagy. Annak meg külön örülök, hogy ízlett is a tészta. Majd én is el fogom készíteni karácsonyra, mert házit még nem ettem.
Edit,ez gyönyörű!Újságban kellene mutogatni!:)Ügyi vagy!
Csodálatos amit csináltál ! Biztosan nagyon finom is !
Iri, köszönöm.:)
Edó, jól tudod az okát. :)A másik meg ... ez már megvan, csak be kell másolnom, újat írni nincs időm. :) Nem olyan vészes a dolog.:)
Bianka, köszi
Trollanyu, neked is köszönöm. Még egyszer. És még sokszor. A férjem imádta. Rájárt a masszára is, és rájárt a kész sütire is. :) Hát nem mondom, hogy egyszerű volt megfelelő méretűre formázni a köröket, nem is sikerült tökéletesre csinálni őket, de azért nem volt olyan nagy baj, hogy az összeállításnál ne lehessen úgy rendezni a karikákat, hogy szépen keskenyedjenek. Viszont bármennyire is számoltam és figyeltem, sajna, csak 17 emelete lett a tortámnak. Vagy ennyit csináltam, vagy valamelyik "tolvajom" ellopta a legkisebbiket.:)
Kriszta, köszönöm, éppen oda készült.:) Az Erdélyi konyhába.:)
Éva, tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.:)
ez olyan....olyan....olyan....hogy is mondjam? telitalálat.
vajon dióval is működne? most nem vennék mandulát, dió meg adva van itthon. max ugye eltekintünk attól, hogy a mandula belső héját el tudjuk távolítani, de november derekán a dióbélről már nehezen válik meg a "bundája".
Éva, csináld csak dióval, biztos működik!:)
Ha leforrázod a diót, talán jutsz valamire, de úgy is nagydolog, szerintem.
11 megjegyzés:
Nagyon szép lett ez a karácsonyfa! Érdekes, még nem találkoztam ilyesmi recepttel - bár ha belegondolok, olyasmi lehet mint egy sült marcipán.
Jó ötlet!
Megnézem Trollanyunál is!
Márti, köszönöm szépen.:) Nem tudom, milyen a sült marcipán, mert még sosem ettem, de ez a tészta inkább valamilyen kekszhez hasonlít. Kívülről ropogós, belülről puha. Fogok is karácsonyra golyó formájában sütni kekszeket ebből a masszából. Trollanyunál azt hiszem, még nincs fenn a recept, privát levelezésben írta meg nekem, egy norvég lapból lefordítva. :)
Nagyon jol nez ki.Utananeztem de nem talaltam.
Most kérdezném,hogy minek ilyen hamar???De nem teszem,azt hiszem tudom az okát:))Gyönyörűűű lett Edith,nem kis munka lehet benne!
De szép
Edith, gratulálok:) Ez fantasztikus lett, komolyan, mintha Norvégiában készült volna:) És még sütőformád sincs hozzá, nagyon ügyes vagy. Annak meg külön örülök, hogy ízlett is a tészta. Majd én is el fogom készíteni karácsonyra, mert házit még nem ettem.
Edit,ez gyönyörű!Újságban kellene mutogatni!:)Ügyi vagy!
Csodálatos amit csináltál ! Biztosan nagyon finom is !
Iri, köszönöm.:)
Edó, jól tudod az okát. :)A másik meg ... ez már megvan, csak be kell másolnom, újat írni nincs időm. :) Nem olyan vészes a dolog.:)
Bianka, köszi
Trollanyu, neked is köszönöm. Még egyszer. És még sokszor. A férjem imádta. Rájárt a masszára is, és rájárt a kész sütire is. :) Hát nem mondom, hogy egyszerű volt megfelelő méretűre formázni a köröket, nem is sikerült tökéletesre csinálni őket, de azért nem volt olyan nagy baj, hogy az összeállításnál ne lehessen úgy rendezni a karikákat, hogy szépen keskenyedjenek. Viszont bármennyire is számoltam és figyeltem, sajna, csak 17 emelete lett a tortámnak. Vagy ennyit csináltam, vagy valamelyik "tolvajom" ellopta a legkisebbiket.:)
Kriszta, köszönöm, éppen oda készült.:) Az Erdélyi konyhába.:)
Éva, tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.:)
ez olyan....olyan....olyan....hogy is mondjam? telitalálat.
vajon dióval is működne? most nem vennék mandulát, dió meg adva van itthon. max ugye eltekintünk attól, hogy a mandula belső héját el tudjuk távolítani, de november derekán a dióbélről már nehezen válik meg a "bundája".
Éva, csináld csak dióval, biztos működik!:)
Ha leforrázod a diót, talán jutsz valamire, de úgy is nagydolog, szerintem.
Megjegyzés küldése