Kisebbikem nevezte így el ezt a levest. Hogy mi alapján, fogalmam sincs, mert apjuk nem is volt itthon, amikor készítettem és ettük, de egyszerűen kijelentette, hogy ezt így kellene elnevezni. És én megtettem. Különben meg egy egyzserű, de annál finomabb, gyors gyümölcsleves, méghozzá az őszi fajtából.:)
Őszi gyümölcsleves
Hozzávalók: kb. 30 dkg magozott szilva, 2 hámozott, feldarabolt alma, 1 nagyobb fürt szőlő, leszemezve, 1,5 evőkanál epres pudingpor vagy liszt, 2 dl tej, méz (vagy cukor), csipetnyi só, citromlé, fahéj.
Elkészítése: A gyümölcsöt odatesszük főni kb. 1 l vízben. Pici sót teszünk bele, mézzel ízlés szerint édesítjük, majd 5-10 percig főzzük. Ekkor besűrítjük a tejjel elkevert pudingporral (vagy liszttel), megszórjuk őrölt fahéjjal, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, további vízzel vagy tejjel hígíthatjuk. Végül citromlével tetszés szerint ízesítjük. Langyosan vagy hidegen a legfinomabb. Tésztanapon ehető.
KT - 2016/10
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. szeptember 15., szombat
Apu-anyu-kétlány-leves
Kisebbikem nevezte így el ezt a levest. Hogy mi alapján, fogalmam sincs, mert apjuk nem is volt itthon, amikor készítettem és ettük, de egyszerűen kijelentette, hogy ezt így kellene elnevezni. És én megtettem. Különben meg egy egyzserű, de annál finomabb, gyors gyümölcsleves, méghozzá az őszi fajtából.:)
Őszi gyümölcsleves
Hozzávalók: kb. 30 dkg magozott szilva, 2 hámozott, feldarabolt alma, 1 nagyobb fürt szőlő, leszemezve, 1,5 evőkanál epres pudingpor vagy liszt, 2 dl tej, méz (vagy cukor), csipetnyi só, citromlé, fahéj.
Elkészítése: A gyümölcsöt odatesszük főni kb. 1 l vízben. Pici sót teszünk bele, mézzel ízlés szerint édesítjük, majd 5-10 percig főzzük. Ekkor besűrítjük a tejjel elkevert pudingporral (vagy liszttel), megszórjuk őrölt fahéjjal, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, további vízzel vagy tejjel hígíthatjuk. Végül citromlével tetszés szerint ízesítjük. Langyosan vagy hidegen a legfinomabb. Tésztanapon ehető.
KT - 2016/10
Őszi gyümölcsleves
Hozzávalók: kb. 30 dkg magozott szilva, 2 hámozott, feldarabolt alma, 1 nagyobb fürt szőlő, leszemezve, 1,5 evőkanál epres pudingpor vagy liszt, 2 dl tej, méz (vagy cukor), csipetnyi só, citromlé, fahéj.
Elkészítése: A gyümölcsöt odatesszük főni kb. 1 l vízben. Pici sót teszünk bele, mézzel ízlés szerint édesítjük, majd 5-10 percig főzzük. Ekkor besűrítjük a tejjel elkevert pudingporral (vagy liszttel), megszórjuk őrölt fahéjjal, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, további vízzel vagy tejjel hígíthatjuk. Végül citromlével tetszés szerint ízesítjük. Langyosan vagy hidegen a legfinomabb. Tésztanapon ehető.
KT - 2016/10
3 megjegyzés:
- Kisildi írta...
-
ez biza bármikor ehető!
- 2012. szeptember 15. 16:50
- sedith írta...
-
Ildi, hát persze, csak tudod, segíteni próbálok azoknak, akik a szétválasztás szabályai szerint étkeznek. Nem tudom, hogy akad-e valaki, aki ilyesmit keresne a blogomon, de saját dolgomat megkönnyítendő (mert én meg időnként szigorúan szétválasztózom), amikor eszembe jut, beírom a diéta címkét is.:)
- 2012. szeptember 15. 19:35
- sedith írta...
-
Miner.hu, bár nagyon meglepődtem ezen, azért nagyon szépen köszönöm, kedvesek vagytok!:)
- 2012. szeptember 15. 19:36
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
ez biza bármikor ehető!
Ildi, hát persze, csak tudod, segíteni próbálok azoknak, akik a szétválasztás szabályai szerint étkeznek. Nem tudom, hogy akad-e valaki, aki ilyesmit keresne a blogomon, de saját dolgomat megkönnyítendő (mert én meg időnként szigorúan szétválasztózom), amikor eszembe jut, beírom a diéta címkét is.:)
Miner.hu, bár nagyon meglepődtem ezen, azért nagyon szépen köszönöm, kedvesek vagytok!:)
Megjegyzés küldése