Valamelyik este készült vacsorára. Nem sokat variáltam rajta, a meglévő hozzávalókból készült. A palacsintamasszát (mint szokás szerint) csak találomra készítettem, de ezeken a linken vannak megfelelő palacsintareceptek: ITT egy egészségesebb, ITT egy normál palacsinta, és ITT egy tejmentes változata.
Ezúttal a krémet sem cicomáztam (n)agyon...
Citromkrémes palacsinta
Hozzávalók: kb. 15 db palacsinta, 4,5 dl tej, 1 tasak tejszínízű pudingpor, 5 evőkanál cukor (nálam 3 púpozott evőkanál fruktóz), 1 citrom.
Elkészítése: A tej felét a lereszelt citromhéjjal együtt felforraljuk. A másik felét simára keverjük a pudingporral meg a cukorral, majd hozzáöntjük a forralt tejhez, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük min. egy fél citrom levét (én ennyit használtam), de ízlés szerint lehet többet is. Minden palacsintára 1-1 evőkanál krémet kenünk és tetszés szerint feltekerjük vagy összehajtogatjuk.
KAL - 2014.
2013. február 26., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. február 26., kedd
Citromkrémes palacsinta
Valamelyik este készült vacsorára. Nem sokat variáltam rajta, a meglévő hozzávalókból készült. A palacsintamasszát (mint szokás szerint) csak találomra készítettem, de ezeken a linken vannak megfelelő palacsintareceptek: ITT egy egészségesebb, ITT egy normál palacsinta, és ITT egy tejmentes változata.
Ezúttal a krémet sem cicomáztam (n)agyon...
Citromkrémes palacsinta
Hozzávalók: kb. 15 db palacsinta, 4,5 dl tej, 1 tasak tejszínízű pudingpor, 5 evőkanál cukor (nálam 3 púpozott evőkanál fruktóz), 1 citrom.
Elkészítése: A tej felét a lereszelt citromhéjjal együtt felforraljuk. A másik felét simára keverjük a pudingporral meg a cukorral, majd hozzáöntjük a forralt tejhez, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük min. egy fél citrom levét (én ennyit használtam), de ízlés szerint lehet többet is. Minden palacsintára 1-1 evőkanál krémet kenünk és tetszés szerint feltekerjük vagy összehajtogatjuk.
KAL - 2014.
Ezúttal a krémet sem cicomáztam (n)agyon...
Citromkrémes palacsinta
Hozzávalók: kb. 15 db palacsinta, 4,5 dl tej, 1 tasak tejszínízű pudingpor, 5 evőkanál cukor (nálam 3 púpozott evőkanál fruktóz), 1 citrom.
Elkészítése: A tej felét a lereszelt citromhéjjal együtt felforraljuk. A másik felét simára keverjük a pudingporral meg a cukorral, majd hozzáöntjük a forralt tejhez, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, hozzákeverjük min. egy fél citrom levét (én ennyit használtam), de ízlés szerint lehet többet is. Minden palacsintára 1-1 evőkanál krémet kenünk és tetszés szerint feltekerjük vagy összehajtogatjuk.
KAL - 2014.
4 megjegyzés:
- Éva írta...
-
Ezzel a krémmel én is tudnám nagyon szeretni! Guszta és finom lehet!
- 2013. február 26. 20:24
- Edó írta...
-
Ide vele,gyorsan!!! :))
- 2013. február 26. 22:27
- HajniZoli írta...
-
Nagyon jó krém! Hű de fincsi lehet:-)
- 2013. február 26. 23:30
- Hankka írta...
-
Legközelebbi palacsintasütésnél kipróbálom ezt a citromos krémet, fincsi lehet! :)
- 2013. február 27. 0:10
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Ezzel a krémmel én is tudnám nagyon szeretni! Guszta és finom lehet!
Ide vele,gyorsan!!! :))
Nagyon jó krém! Hű de fincsi lehet:-)
Legközelebbi palacsintasütésnél kipróbálom ezt a citromos krémet, fincsi lehet! :)
Megjegyzés küldése