Egy nagyon finom, egyszerű elkészítéi módja a csirkehúsnak. Kicsit grillcsirke is, de mégsem a sablonos, unalmas formában és ízben. Tegnap csak amúgy pusztítottuk. :)
Tanyasi csirke paraszt módra friss salátával
Hozzávalók: 1 kb. 1,5-2 kg-os tanyasi csirke, 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 3 szelet (kb. 10 dkg) füstölt házi szalonna, só, bors; a salátához: 1/2 jégsaláta, 1 kápia paprika, 2 sárgarépa, 2-3 zellerszár, 1/2 hagyma, citromlé, só, olívaolaj.
Elkészítése: A csirkét megtisztítjuk az oda nem illő dolgoktól, jól megmossuk, papírtörlővel megszárítgatjuk, majd a mellcsontnál, középen elvágjuk, és kiterítjük. A mellehúsát (mindkét oldalon) két-két helyen, a combokat egy-egy helyen bemetszük, majd a csirkét alaposan bedörzsöljük sóval és borssal úgy, hogy a bevágott helyekre is jusson. Félretesszük, és időnktől függően 1-2 órát vagy egy egész éjszakán át pácoljuk. Elkészítés előtt a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a csirkét kiterítve tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, és rászórjuk a csíkokra vágott hagymát, a feldarabolt fokhagymát, illetve a végony szeletekre vágott szalonnát. Alufóliával lefedjük, és (lehetőleg légkeverésen) 1 órán át pároljuk. Ekkor a fóliát leveszük, és 10-15 perc alatt a tetejét megpirítjuk.
A salátához a jégsalátát darabokra tépkedjük, a sárgarépát karikára, a paprikát, a hagymát meg a zellerszárat csíkokra vágjuk, az egészet lazán összeforgatjuk, megszórjuk sóval, és ízlés szerint meglocsoljuk citromlével meg olívaolajjal.
EK - 2013/3
Megjegyzés: Ez az adag csirke, salátával 4-5 személyre elegendő, ha egyéb köretet is készítünk mellé (rizs, krumpli), akkor akár többen is jóllakhatnak belőle.
2013. február 18., hétfő
Tanyasi csirke paraszt módra
Címkék:
csirke,
főfogás,
grillcsirke,
hagyományos,
húsos,
saláták,
szalonna
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. február 18., hétfő
Tanyasi csirke paraszt módra
Egy nagyon finom, egyszerű elkészítéi módja a csirkehúsnak. Kicsit grillcsirke is, de mégsem a sablonos, unalmas formában és ízben. Tegnap csak amúgy pusztítottuk. :)
Tanyasi csirke paraszt módra friss salátával
Hozzávalók: 1 kb. 1,5-2 kg-os tanyasi csirke, 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 3 szelet (kb. 10 dkg) füstölt házi szalonna, só, bors; a salátához: 1/2 jégsaláta, 1 kápia paprika, 2 sárgarépa, 2-3 zellerszár, 1/2 hagyma, citromlé, só, olívaolaj.
Elkészítése: A csirkét megtisztítjuk az oda nem illő dolgoktól, jól megmossuk, papírtörlővel megszárítgatjuk, majd a mellcsontnál, középen elvágjuk, és kiterítjük. A mellehúsát (mindkét oldalon) két-két helyen, a combokat egy-egy helyen bemetszük, majd a csirkét alaposan bedörzsöljük sóval és borssal úgy, hogy a bevágott helyekre is jusson. Félretesszük, és időnktől függően 1-2 órát vagy egy egész éjszakán át pácoljuk. Elkészítés előtt a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a csirkét kiterítve tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, és rászórjuk a csíkokra vágott hagymát, a feldarabolt fokhagymát, illetve a végony szeletekre vágott szalonnát. Alufóliával lefedjük, és (lehetőleg légkeverésen) 1 órán át pároljuk. Ekkor a fóliát leveszük, és 10-15 perc alatt a tetejét megpirítjuk.
A salátához a jégsalátát darabokra tépkedjük, a sárgarépát karikára, a paprikát, a hagymát meg a zellerszárat csíkokra vágjuk, az egészet lazán összeforgatjuk, megszórjuk sóval, és ízlés szerint meglocsoljuk citromlével meg olívaolajjal.
EK - 2013/3
Megjegyzés: Ez az adag csirke, salátával 4-5 személyre elegendő, ha egyéb köretet is készítünk mellé (rizs, krumpli), akkor akár többen is jóllakhatnak belőle.
Tanyasi csirke paraszt módra friss salátával
Hozzávalók: 1 kb. 1,5-2 kg-os tanyasi csirke, 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 3 szelet (kb. 10 dkg) füstölt házi szalonna, só, bors; a salátához: 1/2 jégsaláta, 1 kápia paprika, 2 sárgarépa, 2-3 zellerszár, 1/2 hagyma, citromlé, só, olívaolaj.
Elkészítése: A csirkét megtisztítjuk az oda nem illő dolgoktól, jól megmossuk, papírtörlővel megszárítgatjuk, majd a mellcsontnál, középen elvágjuk, és kiterítjük. A mellehúsát (mindkét oldalon) két-két helyen, a combokat egy-egy helyen bemetszük, majd a csirkét alaposan bedörzsöljük sóval és borssal úgy, hogy a bevágott helyekre is jusson. Félretesszük, és időnktől függően 1-2 órát vagy egy egész éjszakán át pácoljuk. Elkészítés előtt a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a csirkét kiterítve tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, és rászórjuk a csíkokra vágott hagymát, a feldarabolt fokhagymát, illetve a végony szeletekre vágott szalonnát. Alufóliával lefedjük, és (lehetőleg légkeverésen) 1 órán át pároljuk. Ekkor a fóliát leveszük, és 10-15 perc alatt a tetejét megpirítjuk.
A salátához a jégsalátát darabokra tépkedjük, a sárgarépát karikára, a paprikát, a hagymát meg a zellerszárat csíkokra vágjuk, az egészet lazán összeforgatjuk, megszórjuk sóval, és ízlés szerint meglocsoljuk citromlével meg olívaolajjal.
EK - 2013/3
Megjegyzés: Ez az adag csirke, salátával 4-5 személyre elegendő, ha egyéb köretet is készítünk mellé (rizs, krumpli), akkor akár többen is jóllakhatnak belőle.
Címkék:
csirke,
főfogás,
grillcsirke,
hagyományos,
húsos,
saláták,
szalonna
3 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
Nagyon finom lehetett ezzel az üde salátával :)
- 2013. február 18. 12:57
- Jutka írta...
-
Bevallom..olyan nekem való ez a finom csirke a salátával, nagyon guszta!
- 2013. február 19. 9:08
- sedith írta...
-
Katalin, a kettő jól passzolt egymással. A saláta tényleg feldobta, frissítette a hagyományos csirke ízét! :)
Jutka, ez mindenkinek való. I. nem nagy szalonnás, de azt mondta, hogy isteni ízt adott a csirkének. :) - 2013. február 19. 9:11
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett ezzel az üde salátával :)
Bevallom..olyan nekem való ez a finom csirke a salátával, nagyon guszta!
Katalin, a kettő jól passzolt egymással. A saláta tényleg feldobta, frissítette a hagyományos csirke ízét! :)
Jutka, ez mindenkinek való. I. nem nagy szalonnás, de azt mondta, hogy isteni ízt adott a csirkének. :)
Megjegyzés küldése