"Ismerkedés" a majoránnával. Nagyon ritkán használom, igazából nem is tudom, mibe is járna igazán, én ezt a finom savanykás levest ízesítettem vele. Mindenkinek ízlett.
Majoránnás
nyúlraguleves
Hozzávalók: 1
nyúl csontos részei (gerinccsont, farok, lapockák, bordák), 2-3 sárgarépa, 1-2
petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, 1 hagyma, 1 teáskanál szárított
majoranna, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tejföl vagy tejszín, só, ecet,
petrezselyemzöld, 2-3 evőkanál olaj.
Elkészítése: A
nyúlcsontot főni tesszük 2-3 l hideg vízben, nagy lángon felforraljuk, majd
lehabozzuk. Fedő nélkül kis lángon főzzük tovább, amíg a hús meg nem puhul.
Végül a levest leszűrjük, a csontokról a húst leszedjük, és félretesszük. Az
olajat felforrósítjuk, megdinszteljük rajta a finomra aprított hagymát, majd
rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, és együtt pirítjuk néhány percig. Ekkor
rászórjuk a majorannát, elkeverjük, 1 percig pirítjuk még, majd felöntjük a nyúlhúslevessel. Amikor
felforrt, megsózzuk, beledobjuk a többi kockára vágott zöldséget, és addig
főzzük mérsékelt lángon, amíg minden meg nem puhul. Végül a lisztet simára
keverjük a tejföllel, hozzákeverünk egy keveset a forró levesből, majd a
keveréket visszaöntjük az edénybe, és állandóan kevergetve jól kiforraljuk. Beletesszük
a csontokról leszedett húsdarabokat, ízlés szerint utánasózunk, ecettel
savanyítjuk, illetve megszórjuk kevés aprított petrezselyemzölddel.
Tipp: Hogy még
tartalmasabbá tegyük, 2-3 evőkanálnyi rizst is belefőzhetünk.
Megjegyzés: A
főtt húsból a múltkori habot is elkészíthetjük a meglévő húsmennyiséghez
arányítva az adagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése