Nagyon egyszerű, nagyon finom fagylalt. Elég kis adagot készítettem, épp annyi lett, hogy négyen egyszer ettünk belőle. De ennyi frissen szedett, finom, hargitai gyümölcsöm volt, és a csepegni odatett 56 dkg joghurtból is csupán 20 deka maradt. De így, ahogy volt, nagyon finom volt. Fagyigép híján még mindig az időnkénti kevergetéssel oldottam meg, hogy ne legyen jégszemcsés, de még vállalom ezt is. :) Az ízén főleg az áfonya érződött, mert abból volt több, de bármilyen arányban lehet őket keverni, illetve egyéb bogyós gyümölcsből is elkészíthető.
Áfonyás-szamócás jughurtfagylalt
Hozzávalók: 15 dkg áfonya és erdei szamóca vegyesen, 20 dkg sűrű, görög joghurt (4 kis doboz normál joghurt kicsepegtetve), 3 evőkanál fruktóz, 4 dl habtejszín, csipetnyi só.
Elkészítése: A habtejszínt a fruktózzal habbá verjük, majd hozzáadjuk a sót, a joghurtot meg a gyümölcsöt. A botmixert egyszer-kétszer belemerítjük a keverékbe - csak éppen a színe miatt, de ne törjük össze az összes gyümölcsöt (persze, közben nyomjuk a gombot is :D), majd kanállal összekeverjük. Fagyigéppel kikevertetjük-hűtjük, vagy műanyagdobozban fagyasztóba tesszük, és kb. félóránként 4-5 alkalommal átkeverjük, hogy egyenletesen fagyjon. Ebben az esetben akkor a legjobb fogyasztani, amikor még nem fagyott csontkeményre.
FI - 2015/8
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. július 23., kedd
Áfonyás-szamócás jughurtfagylalt
Nagyon egyszerű, nagyon finom fagylalt. Elég kis adagot készítettem, épp annyi lett, hogy négyen egyszer ettünk belőle. De ennyi frissen szedett, finom, hargitai gyümölcsöm volt, és a csepegni odatett 56 dkg joghurtból is csupán 20 deka maradt. De így, ahogy volt, nagyon finom volt. Fagyigép híján még mindig az időnkénti kevergetéssel oldottam meg, hogy ne legyen jégszemcsés, de még vállalom ezt is. :) Az ízén főleg az áfonya érződött, mert abból volt több, de bármilyen arányban lehet őket keverni, illetve egyéb bogyós gyümölcsből is elkészíthető.
Áfonyás-szamócás jughurtfagylalt
Hozzávalók: 15 dkg áfonya és erdei szamóca vegyesen, 20 dkg sűrű, görög joghurt (4 kis doboz normál joghurt kicsepegtetve), 3 evőkanál fruktóz, 4 dl habtejszín, csipetnyi só.
Elkészítése: A habtejszínt a fruktózzal habbá verjük, majd hozzáadjuk a sót, a joghurtot meg a gyümölcsöt. A botmixert egyszer-kétszer belemerítjük a keverékbe - csak éppen a színe miatt, de ne törjük össze az összes gyümölcsöt (persze, közben nyomjuk a gombot is :D), majd kanállal összekeverjük. Fagyigéppel kikevertetjük-hűtjük, vagy műanyagdobozban fagyasztóba tesszük, és kb. félóránként 4-5 alkalommal átkeverjük, hogy egyenletesen fagyjon. Ebben az esetben akkor a legjobb fogyasztani, amikor még nem fagyott csontkeményre.
FI - 2015/8
Áfonyás-szamócás jughurtfagylalt
Hozzávalók: 15 dkg áfonya és erdei szamóca vegyesen, 20 dkg sűrű, görög joghurt (4 kis doboz normál joghurt kicsepegtetve), 3 evőkanál fruktóz, 4 dl habtejszín, csipetnyi só.
Elkészítése: A habtejszínt a fruktózzal habbá verjük, majd hozzáadjuk a sót, a joghurtot meg a gyümölcsöt. A botmixert egyszer-kétszer belemerítjük a keverékbe - csak éppen a színe miatt, de ne törjük össze az összes gyümölcsöt (persze, közben nyomjuk a gombot is :D), majd kanállal összekeverjük. Fagyigéppel kikevertetjük-hűtjük, vagy műanyagdobozban fagyasztóba tesszük, és kb. félóránként 4-5 alkalommal átkeverjük, hogy egyenletesen fagyjon. Ebben az esetben akkor a legjobb fogyasztani, amikor még nem fagyott csontkeményre.
FI - 2015/8
4 megjegyzés:
- Györgyi írta...
-
Lehet, hogy felbátorítottál a fagyi készítésére, mert nekem sincs fagyi gépem - így nem igazán szánom rá magam, de ez annyira csábító :)
- 2013. július 23. 22:44
- sedith írta...
-
Bizony, én rászánom, mert 2-3 gombócnak az árából jó sok fagyit lehet már készíteni. Persze, nekem sincs mindig házi fagyim itthon, most felfedeztem jó áron egy boltban 1 literes kiszerelésű fagylaltokat, és nagyon finomaknak bizonyultak. Jelenleg citromos és erdei gyümölcsös van itthon belőle. Bár ez utóbbi szerintem nem annyira finom, mint az én áfonyás-szamócásom... :)
- 2013. július 23. 23:09
- Kati írta...
-
Nem is kell más ilyenkor:)
- 2013. július 24. 15:59
- sedith írta...
-
Nem bizony! Kár, hogy kicsi volt az adag, és egyből megettük. :(
- 2013. július 24. 16:06
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Lehet, hogy felbátorítottál a fagyi készítésére, mert nekem sincs fagyi gépem - így nem igazán szánom rá magam, de ez annyira csábító :)
Bizony, én rászánom, mert 2-3 gombócnak az árából jó sok fagyit lehet már készíteni. Persze, nekem sincs mindig házi fagyim itthon, most felfedeztem jó áron egy boltban 1 literes kiszerelésű fagylaltokat, és nagyon finomaknak bizonyultak. Jelenleg citromos és erdei gyümölcsös van itthon belőle. Bár ez utóbbi szerintem nem annyira finom, mint az én áfonyás-szamócásom... :)
Nem is kell más ilyenkor:)
Nem bizony! Kár, hogy kicsi volt az adag, és egyből megettük. :(
Megjegyzés küldése