Azért ez a soron következő, mert amilyen gyorsan elkészül, ugyanolyan gyorsan tudom leírni is. Most pedig nincs sok időm....
Zöldséges-koktélrákos tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg szárztészta, 20 dkg koktélrák, 3 paradicsom, 1 csokor újhagyma, 2-3 cikk fokhagyma, olívaolaj, citromlé, só.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a felaprított fokhagymát, majd rádobjuk a koktélrákot, és 2-3 percig erős tűzön, állandóan kavargatva pároljuk. A tésztát tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymás rákot, a karikára vágott újhagymát (kevés zöldjével együtt) meg a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és jól összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal.
Nem találom a fotót, de pótolom. ....
2013. július 4., csütörtök
Zöldséges-koktélrákos tésztasaláta
Címkék:
gyors,
gyors és könnyű,
saláták,
tenger gyümölcsei,
tésztafélék,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. július 4., csütörtök
Zöldséges-koktélrákos tésztasaláta
Azért ez a soron következő, mert amilyen gyorsan elkészül, ugyanolyan gyorsan tudom leírni is. Most pedig nincs sok időm....
Zöldséges-koktélrákos tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg szárztészta, 20 dkg koktélrák, 3 paradicsom, 1 csokor újhagyma, 2-3 cikk fokhagyma, olívaolaj, citromlé, só.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a felaprított fokhagymát, majd rádobjuk a koktélrákot, és 2-3 percig erős tűzön, állandóan kavargatva pároljuk. A tésztát tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymás rákot, a karikára vágott újhagymát (kevés zöldjével együtt) meg a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és jól összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal.
Nem találom a fotót, de pótolom. ....
Zöldséges-koktélrákos tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg szárztészta, 20 dkg koktélrák, 3 paradicsom, 1 csokor újhagyma, 2-3 cikk fokhagyma, olívaolaj, citromlé, só.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a felaprított fokhagymát, majd rádobjuk a koktélrákot, és 2-3 percig erős tűzön, állandóan kavargatva pároljuk. A tésztát tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymás rákot, a karikára vágott újhagymát (kevés zöldjével együtt) meg a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és jól összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal.
Nem találom a fotót, de pótolom. ....
Címkék:
gyors,
gyors és könnyű,
saláták,
tenger gyümölcsei,
tésztafélék,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése