2014. szeptember 25., csütörtök

Csirkefalatok zsályás-fokhagymás cukkinivel

Gyors vacsoraötlet. Amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan is megy. :)


Csirkefalatok zsályás-fokhagymás cukkinivel

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg kicsontozott csirkemell, 2 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1 teáskanál fokhagymapor, 3-4 szárított zsályalevél, 2 nagyobbacska cukkini (kb. 70 dkg), olívaolaj.

Elkészítése: A csirkemellet nagyobbacska darabokra, csíkokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük (a zsályát jól összemorzsolva adjuk hozzá), felét a húsra szórjuk, és kézzel jól összeforgatjuk. Egy serpenyőben felhevítünk 2-3 evőkanál olívaolajat, és nagy lángon a húsdarabok mindkét oldalát megpirítjuk benne. (Ne tegyük az összes húst egyszerre bele, hogy szépen pirulhassanak; ahogy egy adag megsült, szedjük ki, és tegyük a következőt.) Miután a húst megpirítottuk, az összeset visszatesszük a serpenyőbe, és közepes lángon, fedő alatta ddig pároljuk, míg a kiengedett leve el nem fő. Ekkor félrevesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékra (de hogy gyorsabban menjen, külön edényben is lehet, a hússal párhuzamosan) rádobjuk a kb. 1x1 cm-es kockákra vágott cukkinit (jól megmosva, héjastól), és gyakran kevergetve addig pároljuk, míg kissé üvegessé nem válik. Rászórjuk a maradék fűszerkeveréket, 1-2 percig pároljuk még kavargatva, amjd tálalhatjuk a hús kíséretében. Ha valaki szétválasztó diétát tart, húsnapon kitűnő. (Én nem tartok, de eszünk ilyen ételeket.:))

FI - 2015/8

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. szeptember 25., csütörtök

Csirkefalatok zsályás-fokhagymás cukkinivel

Gyors vacsoraötlet. Amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan is megy. :)


Csirkefalatok zsályás-fokhagymás cukkinivel

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg kicsontozott csirkemell, 2 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1 teáskanál fokhagymapor, 3-4 szárított zsályalevél, 2 nagyobbacska cukkini (kb. 70 dkg), olívaolaj.

Elkészítése: A csirkemellet nagyobbacska darabokra, csíkokra vágjuk. A fűszereket összekeverjük (a zsályát jól összemorzsolva adjuk hozzá), felét a húsra szórjuk, és kézzel jól összeforgatjuk. Egy serpenyőben felhevítünk 2-3 evőkanál olívaolajat, és nagy lángon a húsdarabok mindkét oldalát megpirítjuk benne. (Ne tegyük az összes húst egyszerre bele, hogy szépen pirulhassanak; ahogy egy adag megsült, szedjük ki, és tegyük a következőt.) Miután a húst megpirítottuk, az összeset visszatesszük a serpenyőbe, és közepes lángon, fedő alatta ddig pároljuk, míg a kiengedett leve el nem fő. Ekkor félrevesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékra (de hogy gyorsabban menjen, külön edényben is lehet, a hússal párhuzamosan) rádobjuk a kb. 1x1 cm-es kockákra vágott cukkinit (jól megmosva, héjastól), és gyakran kevergetve addig pároljuk, míg kissé üvegessé nem válik. Rászórjuk a maradék fűszerkeveréket, 1-2 percig pároljuk még kavargatva, amjd tálalhatjuk a hús kíséretében. Ha valaki szétválasztó diétát tart, húsnapon kitűnő. (Én nem tartok, de eszünk ilyen ételeket.:))

FI - 2015/8

Nincsenek megjegyzések: