Megint valami egyszerűt hozok. Merthogy igazából nem is recept. Csak egy ötlet, amit lehet, van aki még ki tud használni. Nálunk még van kukorica ami terem, hála az időszakos vetésnek. :)
Imádjuk a kukoricát minden formába: sülve, főve, grillezve, ételben, konzervből stb. Idén lett jócskán csemegekukoricánk, úgyhogy mondhatom, szinte tobzódtunk a finom kukoricában. Sokféleképpen készült, de ez az egyik legyeszerűbb, leggyorsabb módja, és a legkevesebb munkát is ez a módszer igényli. A fotók mindent bemutatnak:
|
A frissen leszedett csöveket héjastól-bajuszostól ráhelyezzük a parázsra. |
|
Nem megyünk túl messzire mellőle, hogy tudjuk a csöveket forgatni, hogy egyenletesen süljenek. |
|
Ha a szapora forgatás ellenére is (függ a parázs erejétől) esetleges elszenesedett részek lesznek a csöveken, semmi gond, azokat a részeket tisztítás után késsel lekapargatjuk. |
Kimaradt egy fázis a fotózásból. A megsült csöveket azonnal hideg vízbe tesszük, és egy-két perc után lehúzzuk róluk a csuhét, és megtisztogatjuk a bajusztól.
|
A kukorica tálalva! :) |
|
Ki-ki ízlés szerint fogyasztja így, natúr módon, sóval vagy vajjal, esetleg más öntetekkel megkenve. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése