Ha már puha a leveles tészta, csupán félórácska szükséges még, hogy finom deszertet falatozhassunk. Aki édesszájú, szórjon némi cukrot a meggyre is.
Gesztenyés-meggyes táska
Hozzávalók 6 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 25 dkg édesített gesztenyepüré, 15-20 dkg kimagozott meggy (friss vagy fagyasztott), 2 evőkanál búzadara, 1 kicsi tojás, 1-2 evőkanál barna cukor.
Elkészítése: A leveles tésztát kissé kinyújtjuk úgy, hogy majd 6, nagyjából egyenlő részre oszthassuk. Minden rész közepére gesztenyepürét halmozunk, majd szétoszlatjuk rajta a meggyet, és mindegyiket megszórjuk búzadarával. A tészta sarkait megkenjük kevés felvert tojással, majd borítékszerűen egymásra hajtjuk őket. Végül a tetejüket is jól lekenjük tojással, megszórjuk barna cukorral, és kb. 20 percre a 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2014. november 23., vasárnap
Gesztenyés-meggyes táska
Ha már puha a leveles tészta, csupán félórácska szükséges még, hogy finom deszertet falatozhassunk. Aki édesszájú, szórjon némi cukrot a meggyre is.
Gesztenyés-meggyes táska
Hozzávalók 6 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 25 dkg édesített gesztenyepüré, 15-20 dkg kimagozott meggy (friss vagy fagyasztott), 2 evőkanál búzadara, 1 kicsi tojás, 1-2 evőkanál barna cukor.
Elkészítése: A leveles tésztát kissé kinyújtjuk úgy, hogy majd 6, nagyjából egyenlő részre oszthassuk. Minden rész közepére gesztenyepürét halmozunk, majd szétoszlatjuk rajta a meggyet, és mindegyiket megszórjuk búzadarával. A tészta sarkait megkenjük kevés felvert tojással, majd borítékszerűen egymásra hajtjuk őket. Végül a tetejüket is jól lekenjük tojással, megszórjuk barna cukorral, és kb. 20 percre a 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Gesztenyés-meggyes táska
Hozzávalók 6 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 25 dkg édesített gesztenyepüré, 15-20 dkg kimagozott meggy (friss vagy fagyasztott), 2 evőkanál búzadara, 1 kicsi tojás, 1-2 evőkanál barna cukor.
Elkészítése: A leveles tésztát kissé kinyújtjuk úgy, hogy majd 6, nagyjából egyenlő részre oszthassuk. Minden rész közepére gesztenyepürét halmozunk, majd szétoszlatjuk rajta a meggyet, és mindegyiket megszórjuk búzadarával. A tészta sarkait megkenjük kevés felvert tojással, majd borítékszerűen egymásra hajtjuk őket. Végül a tetejüket is jól lekenjük tojással, megszórjuk barna cukorral, és kb. 20 percre a 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
3 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
Nagyon szépek lettek, és milyen finomak lehettek :-)
- 2014. november 24. 9:19
- sedith írta...
-
Katalin, valóban nagyon finomak, már készítettem ilyesmit. Másgyümölccsel is lehet, én csináltam eperrel is.
- 2014. november 24. 10:13
- Vanilin írta...
-
Nagyon guszták! Örülök, hogy az oldaladra találtam. :)
- 2014. december 20. 23:11
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek, és milyen finomak lehettek :-)
Katalin, valóban nagyon finomak, már készítettem ilyesmit. Másgyümölccsel is lehet, én csináltam eperrel is.
Nagyon guszták! Örülök, hogy az oldaladra találtam. :)
Megjegyzés küldése