Ha van némi ilyen-olyan alapanyag otthon, gyorsan össze lehet ütni egy kis finomságot. Az orda olyan, hogy max. 2-3 napig finom, utána már nem. Ezért, ha veszünk, mindig igyekszem gyorsan felhasználni. Nagyon finom lett ez a desszert, egyedüli baj az volt, hogy nem volt türelmünk kivárni, míg teljesen kihűl, ezért a töltött kekszek nem lettek olyan szépek.
Ordás, fehér csokoládés kekszdesszert
Hozzávalók: 4 dl tej, 10 dkg fehér csokoládé, 1 tejszínízű pudingpor, 2 evőkanál fruktóz, 3 dkg vaj, 20 dkg orda, 1 teáskanál jamaikai rumkivonat, keksz (kissé keményebb fajta), eperzselé vagy más lekvár, friss menta.
Elkészítése: A tej felét melegedni tesszük, majd amikor felforrósodott, beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, míg meg nem olvad. A pudingport simára keverjük 1 evőkanál fruktózzal meg a maradék tejjel, összeöntjük a csokoládés tejjel, és sűrű péppé főzzük. Forrón beledolgozzuk a vajat, és hagyjuk hűlni. Az ordát kézi mixer segítségével kikavarjuk a maradék cukorral meg a rumkivonattal. Amikor a puding már jó langyosra hűlt, összedolgozzuk az ordával, és hagyjuk teljesen kihűlni. Két-két kekszet megtöltünk 1-2 evőkanálnyi krémmel (a kekszek méretétől függően), és ha van időnk meg türelmünk, félretesszük 1-2 órára, hogy a keksz kissé átpuhuljon. Tálaláskor leöntjük eperzselével, és megszórjuk aprított mentával. Ha gyors desszertre van szükségünk, nem muszáj hagynunk annyit hűlni, azonnal is lehet fogyasztani.
KAL - 2016.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. március 27., péntek
Ordás, fehér csokoládés kekszdesszert
Ha van némi ilyen-olyan alapanyag otthon, gyorsan össze lehet ütni egy kis finomságot. Az orda olyan, hogy max. 2-3 napig finom, utána már nem. Ezért, ha veszünk, mindig igyekszem gyorsan felhasználni. Nagyon finom lett ez a desszert, egyedüli baj az volt, hogy nem volt türelmünk kivárni, míg teljesen kihűl, ezért a töltött kekszek nem lettek olyan szépek.
Ordás, fehér csokoládés kekszdesszert
Hozzávalók: 4 dl tej, 10 dkg fehér csokoládé, 1 tejszínízű pudingpor, 2 evőkanál fruktóz, 3 dkg vaj, 20 dkg orda, 1 teáskanál jamaikai rumkivonat, keksz (kissé keményebb fajta), eperzselé vagy más lekvár, friss menta.
Elkészítése: A tej felét melegedni tesszük, majd amikor felforrósodott, beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, míg meg nem olvad. A pudingport simára keverjük 1 evőkanál fruktózzal meg a maradék tejjel, összeöntjük a csokoládés tejjel, és sűrű péppé főzzük. Forrón beledolgozzuk a vajat, és hagyjuk hűlni. Az ordát kézi mixer segítségével kikavarjuk a maradék cukorral meg a rumkivonattal. Amikor a puding már jó langyosra hűlt, összedolgozzuk az ordával, és hagyjuk teljesen kihűlni. Két-két kekszet megtöltünk 1-2 evőkanálnyi krémmel (a kekszek méretétől függően), és ha van időnk meg türelmünk, félretesszük 1-2 órára, hogy a keksz kissé átpuhuljon. Tálaláskor leöntjük eperzselével, és megszórjuk aprított mentával. Ha gyors desszertre van szükségünk, nem muszáj hagynunk annyit hűlni, azonnal is lehet fogyasztani.
KAL - 2016.
Ordás, fehér csokoládés kekszdesszert
Hozzávalók: 4 dl tej, 10 dkg fehér csokoládé, 1 tejszínízű pudingpor, 2 evőkanál fruktóz, 3 dkg vaj, 20 dkg orda, 1 teáskanál jamaikai rumkivonat, keksz (kissé keményebb fajta), eperzselé vagy más lekvár, friss menta.
Elkészítése: A tej felét melegedni tesszük, majd amikor felforrósodott, beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, míg meg nem olvad. A pudingport simára keverjük 1 evőkanál fruktózzal meg a maradék tejjel, összeöntjük a csokoládés tejjel, és sűrű péppé főzzük. Forrón beledolgozzuk a vajat, és hagyjuk hűlni. Az ordát kézi mixer segítségével kikavarjuk a maradék cukorral meg a rumkivonattal. Amikor a puding már jó langyosra hűlt, összedolgozzuk az ordával, és hagyjuk teljesen kihűlni. Két-két kekszet megtöltünk 1-2 evőkanálnyi krémmel (a kekszek méretétől függően), és ha van időnk meg türelmünk, félretesszük 1-2 órára, hogy a keksz kissé átpuhuljon. Tálaláskor leöntjük eperzselével, és megszórjuk aprított mentával. Ha gyors desszertre van szükségünk, nem muszáj hagynunk annyit hűlni, azonnal is lehet fogyasztani.
KAL - 2016.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése