2015. március 21., szombat

Paradicsomos-pulykás spagetti, ordával

Hogyan lakik jól 4 éhes ember 20 dkg pulykahúsból? Hát így:


Paradicsomos-pulykás spagetti, ordával

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg spagetti, 20 dkg pulykamell, 2 üveg natúr paradicsom vagy 20 dkg koktélparadicsom, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, bors, olívaolaj, petrezselyemzöld vagy friss bazsalikom, 20-25 dkg orda.

Elkészítése: Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát, a pulykahúst pedig szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Felforrósított olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a pulykahúst, fehéredésig pirítjuk, majd rászórjuk az összeaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk kevergetve, amíg a pulykahús meg nem puhul, kiengedett leve el nem párolog, és zsírjára nem sül (8-10 perc). Ha szükséges, kevés vízzel időnként pótolgatjuk. Miután zsírjára sült, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, fölöntjük a tejszínnel és az üveges paradicsomok levével. Ha szükséges vízzel hígítjuk tovébb, beletesszük a paradicsomot is, és jól kiforraljuk. Utánasózunk-borsozunk, és megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel vagy bazsalikommal. A spagettit kifőzzük,leszúrjük, beleforgatjuk a mártásba, és azonnal tálaljuk. A tetejére ordát morzsolunk, és megszórhatjuk további aprított zölddel.

Megjegyzés: Ha friss paradicsommal készül, a koktélparadicsomot kettévágjuk, és akkor adjuk az ételhez, amikor a pulyka már majdnem elkészült. Vigyázzunk, ne főzzük túlságosan szét. A konzervlé híján a mártást vízzel hígítjuk.

KAL - 2016.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. március 21., szombat

Paradicsomos-pulykás spagetti, ordával

Hogyan lakik jól 4 éhes ember 20 dkg pulykahúsból? Hát így:


Paradicsomos-pulykás spagetti, ordával

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg spagetti, 20 dkg pulykamell, 2 üveg natúr paradicsom vagy 20 dkg koktélparadicsom, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, bors, olívaolaj, petrezselyemzöld vagy friss bazsalikom, 20-25 dkg orda.

Elkészítése: Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát, a pulykahúst pedig szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Felforrósított olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a pulykahúst, fehéredésig pirítjuk, majd rászórjuk az összeaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk kevergetve, amíg a pulykahús meg nem puhul, kiengedett leve el nem párolog, és zsírjára nem sül (8-10 perc). Ha szükséges, kevés vízzel időnként pótolgatjuk. Miután zsírjára sült, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, fölöntjük a tejszínnel és az üveges paradicsomok levével. Ha szükséges vízzel hígítjuk tovébb, beletesszük a paradicsomot is, és jól kiforraljuk. Utánasózunk-borsozunk, és megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel vagy bazsalikommal. A spagettit kifőzzük,leszúrjük, beleforgatjuk a mártásba, és azonnal tálaljuk. A tetejére ordát morzsolunk, és megszórhatjuk további aprított zölddel.

Megjegyzés: Ha friss paradicsommal készül, a koktélparadicsomot kettévágjuk, és akkor adjuk az ételhez, amikor a pulyka már majdnem elkészült. Vigyázzunk, ne főzzük túlságosan szét. A konzervlé híján a mártást vízzel hígítjuk.

KAL - 2016.

Nincsenek megjegyzések: