A múltkor megkívántuk a pizzát, és mivel nem tudtunk dönteni, hogy milyet készítsünk, mert mindenki éppen másfélét kívánt, hát készítettem egy családi méretűt, nagyon sokféle ízben.
Családi pizza sokféle ízben
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg finomliszt, 20 dkg kenyérliszt, 5 dkg rozsliszt, 5 dkg kukoricaliszt, 4 g szárított élesztő, 1 púpozott teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 3,5 dl víz; a paradicsomszószhoz: 1 paradicsomkonzerv, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só, bors, kevés fruktóz; a besamelmártáshoz: 5 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 3 dkg tejföl, só, bors, 1/2 mokkáskanál szerecsendió; továbbá: 10 dkg jó minőségű csirkepárizsi, 10 dkg fokhagymás hússajt (vagy maradék fasírt), 8 vékony szelet bacon, 8 vékony szelet pulykaszalámi, 4-5 vékony szelet füstölt lazac, 6-9 fürjtojás, 1 lila hagyma, 6-8 koktélparadicsom, 1 kisebb kápia paprika, 1/2 édeskömény, fekete kalamata olajbogyó, 20 dkg reszelt sajt, aprított medvehagyma.
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból sima tésztát dagasztunk, és hagyjuk duplájára kelni. Végül a gáztepsibe sütőpapírt terítünk, és a tésztát olajos kézzel kinyújtjuk húzogatjuk akkorára, amekkora a tepsi. A paradicsomszószhoz a konzervet (ha egész paradicsomos, akkor összedaraboljuk) egy láboskába öntjük, hozzáadjuk a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd jó sűrűre főzzük. Végül cukorral igazítunk az ízén. A besamelhez a felforrósított olajon megfuttatjuk a lisztet, fölöntjük a hideg tejjel, simára keverjük, amjd hozzáadjuk a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és jól kiforraljuk. A húsokat, zöldségeket tetszés szerint aprítjuk, szeleteljük. A kinyújtott tésztára sakktáblaszerűen rákenjük a kétféle szószt, majd ízlés szerint kirakjuk a többi hozzávalóval. Ígyekszünk, hogy minél többféle ízkombinációt hozzunk ki. Paradicsomos és besameles alapra is helyezünki mindenféle kombinációt: A fotókon látszik, hogy mi mivel van kombinálva, végül 6 kocka közepére egy-egy fürjtojást ütünk, és az egészet megszórjuk aprított medvehagymával. Eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: Sosem szoktam a sajtot a többi mindennel egyszerre rárakni, most mégis kipróbáltam. Hát, nem szeretem, mert igen megég, megsül, olyan gumis lesz. Úgy szoktam, hogy először megsütöm a többit, majd az utolsó 5 percben rászórom a sajtot, és visszatolom a sütőbe, hogy éppen ráolvadjon. Nekem így jobban ízlik.
2015. március 6., péntek
Családi pizza sokféle ízben
Címkék:
édeskömény,
fürjtojás,
halak,
húsos,
lazac,
pizza,
sajtos ételek,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. március 6., péntek
Családi pizza sokféle ízben
A múltkor megkívántuk a pizzát, és mivel nem tudtunk dönteni, hogy milyet készítsünk, mert mindenki éppen másfélét kívánt, hát készítettem egy családi méretűt, nagyon sokféle ízben.
Családi pizza sokféle ízben
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg finomliszt, 20 dkg kenyérliszt, 5 dkg rozsliszt, 5 dkg kukoricaliszt, 4 g szárított élesztő, 1 púpozott teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 3,5 dl víz; a paradicsomszószhoz: 1 paradicsomkonzerv, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só, bors, kevés fruktóz; a besamelmártáshoz: 5 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 3 dkg tejföl, só, bors, 1/2 mokkáskanál szerecsendió; továbbá: 10 dkg jó minőségű csirkepárizsi, 10 dkg fokhagymás hússajt (vagy maradék fasírt), 8 vékony szelet bacon, 8 vékony szelet pulykaszalámi, 4-5 vékony szelet füstölt lazac, 6-9 fürjtojás, 1 lila hagyma, 6-8 koktélparadicsom, 1 kisebb kápia paprika, 1/2 édeskömény, fekete kalamata olajbogyó, 20 dkg reszelt sajt, aprított medvehagyma.
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból sima tésztát dagasztunk, és hagyjuk duplájára kelni. Végül a gáztepsibe sütőpapírt terítünk, és a tésztát olajos kézzel kinyújtjuk húzogatjuk akkorára, amekkora a tepsi. A paradicsomszószhoz a konzervet (ha egész paradicsomos, akkor összedaraboljuk) egy láboskába öntjük, hozzáadjuk a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd jó sűrűre főzzük. Végül cukorral igazítunk az ízén. A besamelhez a felforrósított olajon megfuttatjuk a lisztet, fölöntjük a hideg tejjel, simára keverjük, amjd hozzáadjuk a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és jól kiforraljuk. A húsokat, zöldségeket tetszés szerint aprítjuk, szeleteljük. A kinyújtott tésztára sakktáblaszerűen rákenjük a kétféle szószt, majd ízlés szerint kirakjuk a többi hozzávalóval. Ígyekszünk, hogy minél többféle ízkombinációt hozzunk ki. Paradicsomos és besameles alapra is helyezünki mindenféle kombinációt: A fotókon látszik, hogy mi mivel van kombinálva, végül 6 kocka közepére egy-egy fürjtojást ütünk, és az egészet megszórjuk aprított medvehagymával. Eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: Sosem szoktam a sajtot a többi mindennel egyszerre rárakni, most mégis kipróbáltam. Hát, nem szeretem, mert igen megég, megsül, olyan gumis lesz. Úgy szoktam, hogy először megsütöm a többit, majd az utolsó 5 percben rászórom a sajtot, és visszatolom a sütőbe, hogy éppen ráolvadjon. Nekem így jobban ízlik.
Családi pizza sokféle ízben
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg finomliszt, 20 dkg kenyérliszt, 5 dkg rozsliszt, 5 dkg kukoricaliszt, 4 g szárított élesztő, 1 púpozott teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 3,5 dl víz; a paradicsomszószhoz: 1 paradicsomkonzerv, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só, bors, kevés fruktóz; a besamelmártáshoz: 5 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 3 dkg tejföl, só, bors, 1/2 mokkáskanál szerecsendió; továbbá: 10 dkg jó minőségű csirkepárizsi, 10 dkg fokhagymás hússajt (vagy maradék fasírt), 8 vékony szelet bacon, 8 vékony szelet pulykaszalámi, 4-5 vékony szelet füstölt lazac, 6-9 fürjtojás, 1 lila hagyma, 6-8 koktélparadicsom, 1 kisebb kápia paprika, 1/2 édeskömény, fekete kalamata olajbogyó, 20 dkg reszelt sajt, aprított medvehagyma.
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból sima tésztát dagasztunk, és hagyjuk duplájára kelni. Végül a gáztepsibe sütőpapírt terítünk, és a tésztát olajos kézzel kinyújtjuk húzogatjuk akkorára, amekkora a tepsi. A paradicsomszószhoz a konzervet (ha egész paradicsomos, akkor összedaraboljuk) egy láboskába öntjük, hozzáadjuk a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd jó sűrűre főzzük. Végül cukorral igazítunk az ízén. A besamelhez a felforrósított olajon megfuttatjuk a lisztet, fölöntjük a hideg tejjel, simára keverjük, amjd hozzáadjuk a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és jól kiforraljuk. A húsokat, zöldségeket tetszés szerint aprítjuk, szeleteljük. A kinyújtott tésztára sakktáblaszerűen rákenjük a kétféle szószt, majd ízlés szerint kirakjuk a többi hozzávalóval. Ígyekszünk, hogy minél többféle ízkombinációt hozzunk ki. Paradicsomos és besameles alapra is helyezünki mindenféle kombinációt: A fotókon látszik, hogy mi mivel van kombinálva, végül 6 kocka közepére egy-egy fürjtojást ütünk, és az egészet megszórjuk aprított medvehagymával. Eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: Sosem szoktam a sajtot a többi mindennel egyszerre rárakni, most mégis kipróbáltam. Hát, nem szeretem, mert igen megég, megsül, olyan gumis lesz. Úgy szoktam, hogy először megsütöm a többit, majd az utolsó 5 percben rászórom a sajtot, és visszatolom a sütőbe, hogy éppen ráolvadjon. Nekem így jobban ízlik.
Címkék:
édeskömény,
fürjtojás,
halak,
húsos,
lazac,
pizza,
sajtos ételek,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése