2015. október 19., hétfő

Nagyon finom halkrém

A halkonzerv-projekt egy másik darabja, avagy mit készítsünk még halkonzervből?



Nagyon finom halkrém

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg halhús konzervből (bármilyen jó, én már készítettem heringből és tonhalból is), 10 dkg puha vaj, 10 dkg mascarpone, 2 teáskanál mustár, 3 evőkanál tejföl, 1 közepes hagyma, 2 evőkanál kapribogyó, só, bors, esetleg citromlé.

Elkészítése: A vajat meg a halhúst kézi mixerrel simára keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét meg a mustárt, és habos masszává dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a finomra aprított hagymát és az összedarabolt kapribogyót, sóval, borssal, illetve citromlével ízesítjük tetszés szerint. Friss vagy pirított kenyérrel tálaljuk.

EK - 2015/11


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. október 19., hétfő

Nagyon finom halkrém

A halkonzerv-projekt egy másik darabja, avagy mit készítsünk még halkonzervből?



Nagyon finom halkrém

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg halhús konzervből (bármilyen jó, én már készítettem heringből és tonhalból is), 10 dkg puha vaj, 10 dkg mascarpone, 2 teáskanál mustár, 3 evőkanál tejföl, 1 közepes hagyma, 2 evőkanál kapribogyó, só, bors, esetleg citromlé.

Elkészítése: A vajat meg a halhúst kézi mixerrel simára keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét meg a mustárt, és habos masszává dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a finomra aprított hagymát és az összedarabolt kapribogyót, sóval, borssal, illetve citromlével ízesítjük tetszés szerint. Friss vagy pirított kenyérrel tálaljuk.

EK - 2015/11


Nincsenek megjegyzések: