Nos, ennek a salátának a nevét egyszerűen nem tudom, hogyan kell/hogyan lehet helyesen leírni: merthogy a zöld paradicsom sütve van hozzá, tehát "sültzöldparadicsom-saláta" lenne, de ez ellentmond a szabálynak, szóval, leegyszerűsítettem.
A receptet múlt héten láttam Jucinál, és mivel éppen egy óriási zöldparadicsom-halom kellős közepén álltam, hát kipróbáltam én is. Némileg módosítottam az elkészítését, bár a végeredményt tekintve nem hinném, hogy túl nagy lenne a különbség, az ízvilága nagyjából ugyanaz. Köszönöm, Juci, a receptet, az egész családnak ízlett. :)
Zöldparadicsom-saláta
Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg zöld paradicsom (néhány közülük enyhén érni kezdett már), 6-7 cikk fokhagyma, 1/2 csípős paprika, só, 5-6 kakukkfűág, 4-5 evőkanál olívaolaj, cukor.
Elkészítése: A zöld paradicsomot jól megmossuk, és nagyobbacska cikkekre vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadunk 4-5 cikk összeaprított fokhagymát és csípős paprikát meg az ágakról lehúzott kakukkfűlevelet, megsózzuk, és rálocsoljuk az olívaolajat. Kézzel jól összeforgatjuk, hőálló edénybe tesszük, és fedő nélkül 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Amikor kivesszük, hozzáadjuk a maradék feldarabolt fokhagymát, ráöntünk kb. 2 dl ízlés szerint sózott-édesített vizet, óvatosan összekavarjuk, és hideg helyre tesszük kihűlni. Miután kihűlt, bármilyen étel kísérőjeként tálalhatjuk. Mi falusi krumplival ettük. Másnapra még finomabb (megmaradt néhány darabka), tehát érdemes idejében elkészíteni.
KAL - 2020.
2015. október 20., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. október 20., kedd
Zöldparadicsom-saláta
Nos, ennek a salátának a nevét egyszerűen nem tudom, hogyan kell/hogyan lehet helyesen leírni: merthogy a zöld paradicsom sütve van hozzá, tehát "sültzöldparadicsom-saláta" lenne, de ez ellentmond a szabálynak, szóval, leegyszerűsítettem.
A receptet múlt héten láttam Jucinál, és mivel éppen egy óriási zöldparadicsom-halom kellős közepén álltam, hát kipróbáltam én is. Némileg módosítottam az elkészítését, bár a végeredményt tekintve nem hinném, hogy túl nagy lenne a különbség, az ízvilága nagyjából ugyanaz. Köszönöm, Juci, a receptet, az egész családnak ízlett. :)
Zöldparadicsom-saláta
Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg zöld paradicsom (néhány közülük enyhén érni kezdett már), 6-7 cikk fokhagyma, 1/2 csípős paprika, só, 5-6 kakukkfűág, 4-5 evőkanál olívaolaj, cukor.
Elkészítése: A zöld paradicsomot jól megmossuk, és nagyobbacska cikkekre vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadunk 4-5 cikk összeaprított fokhagymát és csípős paprikát meg az ágakról lehúzott kakukkfűlevelet, megsózzuk, és rálocsoljuk az olívaolajat. Kézzel jól összeforgatjuk, hőálló edénybe tesszük, és fedő nélkül 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Amikor kivesszük, hozzáadjuk a maradék feldarabolt fokhagymát, ráöntünk kb. 2 dl ízlés szerint sózott-édesített vizet, óvatosan összekavarjuk, és hideg helyre tesszük kihűlni. Miután kihűlt, bármilyen étel kísérőjeként tálalhatjuk. Mi falusi krumplival ettük. Másnapra még finomabb (megmaradt néhány darabka), tehát érdemes idejében elkészíteni.
KAL - 2020.
A receptet múlt héten láttam Jucinál, és mivel éppen egy óriási zöldparadicsom-halom kellős közepén álltam, hát kipróbáltam én is. Némileg módosítottam az elkészítését, bár a végeredményt tekintve nem hinném, hogy túl nagy lenne a különbség, az ízvilága nagyjából ugyanaz. Köszönöm, Juci, a receptet, az egész családnak ízlett. :)
Zöldparadicsom-saláta
Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg zöld paradicsom (néhány közülük enyhén érni kezdett már), 6-7 cikk fokhagyma, 1/2 csípős paprika, só, 5-6 kakukkfűág, 4-5 evőkanál olívaolaj, cukor.
Elkészítése: A zöld paradicsomot jól megmossuk, és nagyobbacska cikkekre vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadunk 4-5 cikk összeaprított fokhagymát és csípős paprikát meg az ágakról lehúzott kakukkfűlevelet, megsózzuk, és rálocsoljuk az olívaolajat. Kézzel jól összeforgatjuk, hőálló edénybe tesszük, és fedő nélkül 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Amikor kivesszük, hozzáadjuk a maradék feldarabolt fokhagymát, ráöntünk kb. 2 dl ízlés szerint sózott-édesített vizet, óvatosan összekavarjuk, és hideg helyre tesszük kihűlni. Miután kihűlt, bármilyen étel kísérőjeként tálalhatjuk. Mi falusi krumplival ettük. Másnapra még finomabb (megmaradt néhány darabka), tehát érdemes idejében elkészíteni.
KAL - 2020.
3 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
De guszta! Még nem is hallottam ilyenről, csak savanyúságnak és lekvárnak ismertem a zöldparadicsom hasznosítását :-)
Finom lehet! - 2015. október 21. 8:56
- nagypapi írta...
-
A felöntőlébe ne teszel ecetet?
- 2021. november 2. 18:32
- sedith írta...
-
Nem szükséges, hiszen a zöld paradicsom meglehetősen savanyú.
- 2021. november 13. 18:56
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
De guszta! Még nem is hallottam ilyenről, csak savanyúságnak és lekvárnak ismertem a zöldparadicsom hasznosítását :-)
Finom lehet!
A felöntőlébe ne teszel ecetet?
Nem szükséges, hiszen a zöld paradicsom meglehetősen savanyú.
Megjegyzés küldése