2015. október 20., kedd

Zöldparadicsom-saláta

Nos, ennek a salátának a nevét egyszerűen nem tudom, hogyan kell/hogyan lehet helyesen leírni: merthogy a zöld paradicsom sütve van hozzá, tehát "sültzöldparadicsom-saláta" lenne, de ez ellentmond a szabálynak, szóval, leegyszerűsítettem.
A receptet múlt héten láttam Jucinál, és mivel éppen egy óriási zöldparadicsom-halom kellős közepén álltam, hát kipróbáltam én is. Némileg módosítottam az elkészítését, bár a végeredményt tekintve nem hinném, hogy túl nagy lenne a különbség, az ízvilága nagyjából ugyanaz. Köszönöm, Juci, a receptet, az egész családnak ízlett. :)


Zöldparadicsom-saláta

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg zöld paradicsom (néhány közülük enyhén érni kezdett már), 6-7 cikk fokhagyma, 1/2 csípős paprika, só, 5-6 kakukkfűág, 4-5 evőkanál olívaolaj, cukor.

Elkészítése: A zöld paradicsomot jól megmossuk, és nagyobbacska cikkekre vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadunk 4-5 cikk összeaprított fokhagymát és csípős paprikát meg az ágakról lehúzott kakukkfűlevelet, megsózzuk, és rálocsoljuk az olívaolajat. Kézzel jól összeforgatjuk, hőálló edénybe tesszük, és fedő nélkül 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Amikor kivesszük, hozzáadjuk a maradék feldarabolt fokhagymát, ráöntünk kb. 2 dl ízlés szerint sózott-édesített vizet, óvatosan összekavarjuk, és hideg helyre tesszük kihűlni. Miután kihűlt, bármilyen étel kísérőjeként tálalhatjuk. Mi falusi krumplival ettük. Másnapra még finomabb (megmaradt néhány darabka), tehát érdemes idejében elkészíteni.

KAL - 2020.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De guszta! Még nem is hallottam ilyenről, csak savanyúságnak és lekvárnak ismertem a zöldparadicsom hasznosítását :-)
Finom lehet!

nagypapi írta...

A felöntőlébe ne teszel ecetet?

sedith írta...

Nem szükséges, hiszen a zöld paradicsom meglehetősen savanyú.

Related Posts with Thumbnails

2015. október 20., kedd

Zöldparadicsom-saláta

Nos, ennek a salátának a nevét egyszerűen nem tudom, hogyan kell/hogyan lehet helyesen leírni: merthogy a zöld paradicsom sütve van hozzá, tehát "sültzöldparadicsom-saláta" lenne, de ez ellentmond a szabálynak, szóval, leegyszerűsítettem.
A receptet múlt héten láttam Jucinál, és mivel éppen egy óriási zöldparadicsom-halom kellős közepén álltam, hát kipróbáltam én is. Némileg módosítottam az elkészítését, bár a végeredményt tekintve nem hinném, hogy túl nagy lenne a különbség, az ízvilága nagyjából ugyanaz. Köszönöm, Juci, a receptet, az egész családnak ízlett. :)


Zöldparadicsom-saláta

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg zöld paradicsom (néhány közülük enyhén érni kezdett már), 6-7 cikk fokhagyma, 1/2 csípős paprika, só, 5-6 kakukkfűág, 4-5 evőkanál olívaolaj, cukor.

Elkészítése: A zöld paradicsomot jól megmossuk, és nagyobbacska cikkekre vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadunk 4-5 cikk összeaprított fokhagymát és csípős paprikát meg az ágakról lehúzott kakukkfűlevelet, megsózzuk, és rálocsoljuk az olívaolajat. Kézzel jól összeforgatjuk, hőálló edénybe tesszük, és fedő nélkül 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Amikor kivesszük, hozzáadjuk a maradék feldarabolt fokhagymát, ráöntünk kb. 2 dl ízlés szerint sózott-édesített vizet, óvatosan összekavarjuk, és hideg helyre tesszük kihűlni. Miután kihűlt, bármilyen étel kísérőjeként tálalhatjuk. Mi falusi krumplival ettük. Másnapra még finomabb (megmaradt néhány darabka), tehát érdemes idejében elkészíteni.

KAL - 2020.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De guszta! Még nem is hallottam ilyenről, csak savanyúságnak és lekvárnak ismertem a zöldparadicsom hasznosítását :-)
Finom lehet!

nagypapi írta...

A felöntőlébe ne teszel ecetet?

sedith írta...

Nem szükséges, hiszen a zöld paradicsom meglehetősen savanyú.