2016. május 12., csütörtök

Kacsasült vörösáfonyaszósszal



Kacsasült vörösáfonyaszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 4-6 kacsacomb vagy 1 egész kacsa, só, bors, ½- ½ teáskanál köménymag, koriandermag és borókabogyó; a szószhoz: 2 evőkanál cukor, 15 dkg aszalt vörösáfonya, 1 dl fehérbor, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, citromlé.

Elkészítése: A vörösáfonyát beáztatjuk a borba, néha megkavargatjuk. A konyhakész kacsacombot megmossuk, megtörölgetjük, majd mindegyiket 2-3 helyen beirdaljuk. Megszórjuk sóval, borssal, illetve a mozsárban összetört fűszerekkel, és lehetőleg 1-2 órára félretesszük pácolódni. Ezután felforrósított száraz serpenyőben pirosra sütjük bőrös felükkel lefele, majd hőálló tálba tesszük, kevés vizet vagy bort öntünk alá, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 órán át pároljuk-sütjük. Amikor megpuhult, a fedőt levesszük róla, a hőt 220-230-ra emeljük, és néhány perc alatt rápirítunk. A szószhoz megkaramellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntjük a borba áztatott vörösáfonyát a borral együtt, illetve kevés vizet is önthetünk hozzá. Addig főzzük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, ekkor besűrítjük a kevés vízzel elkevert liszttel, illetve hozzáöntjük a tejszínt is. Ha szükséges, további vízzel hígítjuk, és jól kiforraljuk. Sóval és citromlével ízesítjük tetszés szerint. A pirosra sült kacsacombbal tálaljuk.
NŐ... - 2016/szept.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. május 12., csütörtök

Kacsasült vörösáfonyaszósszal



Kacsasült vörösáfonyaszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 4-6 kacsacomb vagy 1 egész kacsa, só, bors, ½- ½ teáskanál köménymag, koriandermag és borókabogyó; a szószhoz: 2 evőkanál cukor, 15 dkg aszalt vörösáfonya, 1 dl fehérbor, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, citromlé.

Elkészítése: A vörösáfonyát beáztatjuk a borba, néha megkavargatjuk. A konyhakész kacsacombot megmossuk, megtörölgetjük, majd mindegyiket 2-3 helyen beirdaljuk. Megszórjuk sóval, borssal, illetve a mozsárban összetört fűszerekkel, és lehetőleg 1-2 órára félretesszük pácolódni. Ezután felforrósított száraz serpenyőben pirosra sütjük bőrös felükkel lefele, majd hőálló tálba tesszük, kevés vizet vagy bort öntünk alá, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 órán át pároljuk-sütjük. Amikor megpuhult, a fedőt levesszük róla, a hőt 220-230-ra emeljük, és néhány perc alatt rápirítunk. A szószhoz megkaramellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntjük a borba áztatott vörösáfonyát a borral együtt, illetve kevés vizet is önthetünk hozzá. Addig főzzük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, ekkor besűrítjük a kevés vízzel elkevert liszttel, illetve hozzáöntjük a tejszínt is. Ha szükséges, további vízzel hígítjuk, és jól kiforraljuk. Sóval és citromlével ízesítjük tetszés szerint. A pirosra sült kacsacombbal tálaljuk.
NŐ... - 2016/szept.

Nincsenek megjegyzések: