Ezt a mennyei finomságot még az elsőként megjelent eprek idejében készítettem, de most, eperszezonban, még finomabb tud lenni. Gyorsan elkészül, a legváratlanabb vendéget is el lehet kápráztatni vele.
Nyers, epres pohárkrém
Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg
kesudió, 5 dkg napraforgómag, méz vagy agavészirup, citromlé, 1 csipet só, 1
teáskanál kókuszolaj (-zsír); továbbá: 20 dkg eper, 1-2 banán, méz, citromlé.
Elkészítése: A napraforgómagot és a
kesudiót beáztatjuk. Később leszűrjük, a vizét felfogjuk, majd hozzáadjuk a
kókuszolajat, és ízlés szerinti méz/agavészirup, citromlé, 1 csipet só, illetve
tetszés szerinti vízmennyiség hozzáadásával könnyű, habos krémmé turmixoljuk.
Lehet kissé hígabbra hagyni, mert az állás során még sűrűsödik. Az epret
megmossuk és kockára vágjuk, a banánt meghámozzuk, négybe hasítjuk, majd az
eperrel nagyjából azonos méretűre daraboljuk. Meglocsoljuk kevés mézzel és
citromlével, majd összeforgatjuk. Kelyhekbe rétegezzük a kesudiós habot és a
gyümölcskeveréket, majd jól behűtjük.
EK - 2016/6
EK - 2016/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése