Nagyon finom az alábbi fogás, a férjem is csak amúgy tolta magába. Még ő maga is csodálkozott azon, hoyg mennyire szereti, hiszen ő még csak tanulja az ilyen különleges párosításokat, mint a gyümölcs és a hús. De nagyon a helyén van minden abban a salátában, nagyon jól harmonizálnak az ízek. Próbáljátok ki ti is! :)
Báránysült pikáns
gyümölcssalátával
Hozzávalók 4
személyre: 1 kg csontos báránycomb kb. 2 cm vastagon szeletelve, 2 teáskanál
só, 1 teáskanál bors, ½ teáskanál őrölt kömény, 1 fej fokhagyma, 2 dl fehérbor,
2-3 evőkanál olaj; a salátához: 25-25 dkg fehér szőlő és szilva, 1 nagy narancs;
az öntethez: 1-1 teáskanálnyi aprított csípős paprika, illetve reszelt friss
gyömbér és narancshéj, 2 evőkanál juharszirup vagy méz, 2-3 evőkanál citromlé,
1 csipet só.
Elkészítése:
A bárányszeleteket megmossuk, papírtörlővel felitatjuk a vizet, majd
megszórjuk a só, bors és őrölt kömény keverékével. A szeleteket hőálló tálba
helyezzük, rászórjuk a meghámozott, összeaprított fokhagymát, meglocsoljuk az
olajjal, illetve aláöntjük a bort, és 180 fokra előmelegített sütőben,
légkeverésen kb. 1 óra alatt puhára sütjük-pároljuk. Az utolsó 5 percben kissé
rápiríthatunk. Ezalatt a salátához a gyümölcsöket jól megmossuk, majd a szőlőt
leszemeljük – ha szükséges félbevágjuk, és magjait eltávolítjuk, a szilvát
kimagozzuk és szeletekre vágjuk, illetve a narancsot meghámozzuk, majd
kifilézzük. A gyümölcsöket tálba tesszük, ráöntjük az öntetet, és lazán
összeforgatjuk. Kitűnően harmonizál a báránysülttel. Szalmakrumplit is adhatunk
mellé.
EK - 2016/10
EK - 2016/10
1 megjegyzés:
Nagyon jó párosítás! Ez nekünk is ízlene :-)
Megjegyzés küldése