2016. november 6., vasárnap

Spenótos-kolbászos omlett

Merthogy akkor is ebédelni kell valamit, amikor egész nap tortát készítek. :) És ilyenkor sikerül olyan ételt rittyenteni, amire azt mondja mindenki: ilyen máskor is legyen. Sőt, a család férfi oldalának képviselője azt a kijelentést is megreszkírozta, hogy így még a spenótfőzeléket is szereti. :D A fotó is azért készült, mert a család szerint kár és vétek lenne ezt az ételt nem dokumentálni. :) Pedig igazán, eszem ágában sem volt fotózni....


Spenótos-kolbászos omlett

Hozzávalók 4 személyre: 8-10 szál sajtos cérnakolbász (vagy bármilyen más, pikánsat is el tudnék képzelni), 8 tojás, 1 tálka maradék spenótfőzelék vagy 10 dkg spenótpüré, 2 evőkanál liszt, só, bors, kevés olívaolaj.
Elkészítése: Egy őálló tálat kibélelünk sütőpapírral, belehelyezzük a 2-3 darabba vágott kolbászokat, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ezalatt a tojásokat alaposan felverjük, beledolgozzuk a spenótfőzeléket vagy a spenótpürét meg a lisztet (nem baj, ha egy picit csomós marad), illetve sózzuk és borsozzuk. a kolbászos edényt kivesszük a sütőből, ha túl kevés zsiradék olvadt ki a kolbászból, még öntünk hozzá egy pici olajat, majd ráöntjük a tojásos keveréket. Villával kissé megigazítjuk, hogy a kolbászdarabok egyenletesen legyenek eloszlatva, és 180 fokra visszavéve a hőt 15-20 perc alatt készre sütjük. Félidőben egyszer ki is vehetjük, és a közepén "segíthetünk a masszának", hogy befolyjon a többi alá, így könnyebben átsülhet.

KT - 2017/3

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Jó hogy lefényképezted, mert nagyon jól néz ki :-)

Related Posts with Thumbnails

2016. november 6., vasárnap

Spenótos-kolbászos omlett

Merthogy akkor is ebédelni kell valamit, amikor egész nap tortát készítek. :) És ilyenkor sikerül olyan ételt rittyenteni, amire azt mondja mindenki: ilyen máskor is legyen. Sőt, a család férfi oldalának képviselője azt a kijelentést is megreszkírozta, hogy így még a spenótfőzeléket is szereti. :D A fotó is azért készült, mert a család szerint kár és vétek lenne ezt az ételt nem dokumentálni. :) Pedig igazán, eszem ágában sem volt fotózni....


Spenótos-kolbászos omlett

Hozzávalók 4 személyre: 8-10 szál sajtos cérnakolbász (vagy bármilyen más, pikánsat is el tudnék képzelni), 8 tojás, 1 tálka maradék spenótfőzelék vagy 10 dkg spenótpüré, 2 evőkanál liszt, só, bors, kevés olívaolaj.
Elkészítése: Egy őálló tálat kibélelünk sütőpapírral, belehelyezzük a 2-3 darabba vágott kolbászokat, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ezalatt a tojásokat alaposan felverjük, beledolgozzuk a spenótfőzeléket vagy a spenótpürét meg a lisztet (nem baj, ha egy picit csomós marad), illetve sózzuk és borsozzuk. a kolbászos edényt kivesszük a sütőből, ha túl kevés zsiradék olvadt ki a kolbászból, még öntünk hozzá egy pici olajat, majd ráöntjük a tojásos keveréket. Villával kissé megigazítjuk, hogy a kolbászdarabok egyenletesen legyenek eloszlatva, és 180 fokra visszavéve a hőt 15-20 perc alatt készre sütjük. Félidőben egyszer ki is vehetjük, és a közepén "segíthetünk a masszának", hogy befolyjon a többi alá, így könnyebben átsülhet.

KT - 2017/3

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Jó hogy lefényképezted, mert nagyon jól néz ki :-)